News

Angajat din cadrul Ministerului Economiei, depistat pozitiv la coronavirus. DSP desfășoară o anchetă epidemiologică

15.07.2020 | 22:58
Angajat din cadrul Ministerului Economiei depistat pozitiv la coronavirus DSP desfasoara o ancheta epidemiologica
ADVERTISEMENT

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a transmis în cursul zilei de miercuri, 15 iulie 2020, un comunicat de presă prin care informează că un angajat de-al lor a fost confirmat pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus.

Primele informații arată că este vorba de o persoană care are atribuții de execuție în cadrul instituției, Direcția de Sănătate Publică începând o anchetă epidemiologică în acest caz pentru a vedea cu exactitate cine sunt persoanele cu care a intrat în contact pacientul.

ADVERTISEMENT

„DSP efectuează o anchetă epidemiologică în acest caz, iar angajaţii Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri colaborează pe deplin cu reprezentanţii DSP”, au transmis oficialii din minister, informează news.ro.

Ministerul Economiei, în alertă. Un angajat a fost confirmat cu COVID-19

Ministerul Economiei nu este prima instituție în care au fost depistate cazuri pozitive de coronavirus. În urmă cu aproximativ două luni, în mai, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat la rândul său primul caz de COVID-19 în rândul propriilor angajați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în aceeași lună, și Ministerul Justiției a transmis că cinci persoane din interiorul instituției au fost confirmate pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus, virus care a apărut la finalul anului trecut, într-o piață de animale vii din Wuhan, China.

Așadar, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri este a treia instituție la nivelul țării în care se confirmă persoane infectate cu virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume în urmă cu mai bine de 7 luni.

ADVERTISEMENT

Situația virusului pe teritoriul țării noastre

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pe parcursul acestei zile ultimul bilanț al pandemiei COVID-19 pe teritoriul României. Potrivit ultimelor date, au fost confirmate pozitiv 34.226 de persoane, dintre care 24.155 s-au vindecat deja și au fost externate.

Din păcate, numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut în ultimele zile, miercuri, 15 iulie, înregistrându-se 641 de persoane depistate pozitiv la testul coronavirus.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot până în prezent, 727 de pacienți asimptomatici au fost externați la cerere, aceștia aflându-se în izolare la domiciliu unde sunt supravegheați de medicii de familie.

 

ADVERTISEMENT