News

Angajată IKEA Băneasa, înțepată de un scorpion aflat într-o cutie de banane

O angajată al restaurantului de la IKEA Băneasa a fost înțepată de un scorpion. Conform informațiilor oferite de autorități, ar fi vorba despre un scorpion de plante, cu un venin puțin dăunător sănătății oamenilor.
01.11.2021 | 13:32
Angajata IKEA Baneasa intepata de un scorpion aflat intro cutie de banane
ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc vineri, 29 octombrie, pe când femeia se afla la serviciu și despacheta o cutie de banane.

A fost înțepată de un scorpion aflat într-o cutie de banane

Tânăra a fost salvată imediat cu o ambulanță de la locul de muncă, era conștientă și a fost transferată la Secția de Toxicologie a Spitalului Floreasca pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, aceasta a fost externată, iar poliția desfășoară o anchetă pentru a vedea cum s-a întâmplat evenimentul.

De asemenea, autoritățile au deschis un dosar penal privind nerespectarea normelor de protecție a muncii.

ADVERTISEMENT

”La data de 29 octombrie a.c., Secţia 2 Poliţie a fost sesizată de o unitate spitalicească cu privire la faptul că, la camera de gardă s-a prezentat o femeie  care ar fi fost înţepată de un scorpion, care se afla într-o cutie de banane. La momentul producerii evenimentului, femeia şi-ar fi desfăşurat activitatea în bucătaria unui restaurant, ulterior scorpionul fiind strivit şi aruncat de colegii acesteia”, coform declarațiilor Poliţiei Capitalei, scrie news.ro.

La Constanța a avut loc un incident asemănător

Acest incident nu este o premieră în România. În mai anul acesta, la Constanța, o femeie a fost înțepată de un scorpion pe când sorta căpșuni dintr-o ladă. Și în acest caz, femeia era salariată a unui hipermarket.

ADVERTISEMENT

Atunci, la Constanța, ITM a a declarată că femeia a fost înțepată în membrul stâng de către un scorpion ce se afla într-o ladă cu căpșuni. Femeia fiind mai apoi, ca și în cazul de față, transportată pentru îngrijiri medicale, fiind primită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Ce specii de scorpioni sunt specifici țării noastre?

Ca și specie, scorpionii sunt răspândiți de obicei în regiunile tropicale și cele subtropicale. În zonele cu climă temperată, cum este cazul României, aceste specii de scorpioni rămân extrem de rare.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în Statele Unite scorpionul este destul de comun, astfel încât, până și un pasager al unei companii aeriene a fost înțepat de un scorpion în timp ce zbura de la Houston la Calgary.

În conformitate cu unele studii, numai 25 de specii de scorpioni au un venin destul de puternic ca să afecteze grav sănătatea oamenilor sau să ducă la decesul lor.

În ceea ce constă scorpionii din România, ei se pot regăsi doar într-o singură specie. Respectiva specie este scorpionul carpatin, care este un animal nevertebrat și este complet inofensiv.

Acesta se poate regăsi în zona de Curbură a munților Cozia, precum și în alte zone din munții Banatului, precum și pe Valea Cernei, dar și a Oltului și Jiului.

ADVERTISEMENT