News

Angajați ai Spitalului din Focșani, agresați de un pacient internat la Psihiatrie. Bărbatul, dependent de droguri

04.09.2019 | 18:24
Angajati ai Spitalului din Focsani agresati de un pacient internat la Psihiatrie Barbatul dependent de droguri

După crimele de la Săpoca, un nou caz șocant a revoltat întreaga opinie publică a țării noastre. De data aceasta, incidentul s-a produs în Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde mai mulți angajați ai secției de Psihiatrie au fost agresați în noaptea de marți spre miercuri, de un pacient aflat sub influența drogurilor.

Bărbatul era internat pentru dependență de droguri. Reacția autorităților

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, agresorul, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost adus marți noapte în respectiva unitate medicală, fiind internat de bunăvoie la secția de Psihiatrie, pentru a-și trata dependența de substanțe interzise. În timp ce aştepta să fie consultat de un medic, a anutat că i s-a făcut rău aşa că a fost dus la unitatea de Primiri Urgențe, pentru îngrijiri medicale. După ce s-a întors în secţia de Psihiatrie, în jurul orei 3 dimineaţa, însoţit de doi asistenţi care îl conduceau spre salon, individul a devenit brusc extrem de violent şi a agresat personalul medical care îl însoţea. Zarva creată a făcut ca alţi 3 asistenţi să intervină, imediat după ce au alertat autoritățile. În urma testelor, individul a fost depistat pozitiv cu etnobotanice, marijuana și canabis.

Astăzi (n.r. miercuri), la orele 02,59, am fost solicitaţi în sprijin la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vrancea, unde era sesizat faptul că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Focşani, se manifesta agresiv fizic şi verbal. La faţa locului s-a deplasat un echipaj compus din şase jandarmi şi o autospecială, care au procedat la imobilizarea persoanei, împreună cu patrula Poliţiei care se afla la faţa locului”, a declarat Florin Sima, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vrancea.

Un pacient dependent de droguri a atacat mai mulți angajați ai spitalului din Focșani. Sursa foto: antena3.ro
Un pacient dependent de droguri a atacat mai mulți angajați ai spitalului din Focșani. Sursa foto: antena3.ro

Conducerea spitalului a demarat o anchetă în acest caz

În urma acestui incident care risca să devină un al doilea caz Săpoca, conducerea spitalului a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat la secția de Psihiatrie a unității medicale, unde personalul este insuficient, iar serviciul de pază care ar trebui să intervină în astfel de situații lipsește cu desăvârșire.

Bărbatul de 30 de ani este cunoscut ca fiind un consumator de substanţe psihoactive şi este un client mai vechi al poliţiei din Focşani. Eliberat recent din închisoare, acesta se pare că și-a reluat vechile obiceiuri. În prezent, pacientul violent este ţinut sub supraveghere chiar în secţia unde a provocat întregul scandal.