News
notix pixel id

Angajați români de pe un vas de croazieră, în greva foamei. De ce au fost nevoiți să ia această decizie drastică

10.05.2020 | 17:53
Angajați români de pe un vas de croazieră, în greva foamei. De ce au fost nevoiți să ia această decizie drastică
Angajați români de pe un vas de croazieră, în greva foamei. De ce au fost nevoiți să ia această decizie drastică. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați români de pe un vas de croazieră au anunțat că au intrat în greva foamei și cer companiei pentru care lucrează să îi trimită acasă.

Angajați români de pe un vas de croazieră, în greva foamei

Mai mulți angajați români de pe un vas de croazieră ce aparține de Royal Caribbean anunță că au intrat în greva foamei și cer companiei să fie trimiși acasă, potrivit DailyMail.

Mai exact, este vorba despre 15 cetățeni români care lucrează pe vasul de croazieră și care au decis să nu mai mănânce de joi după-amiază.

ADVERTISEMENT

Aceștia au recurs la măsura drastică pentru că au cerut insistent să fie lăsați să plece acasă, întrucât au stat aproximativ două luni pe mare, din cauza pandemiei de coronavirus

”Sănătatea mea mentală se degradează. Nu mai avem nici o speranță”, a declarat pentru publicația Miami Herald unul dintre angajații români care au intrat în greva foamei, dorind să-și păstreze anonimatul.

ADVERTISEMENT

Românii trebuiau să ajungă acasă pe 30 martie

Cei 15 angajați români de pe Royal Caribbean spun că au primit amenințări din partea companiei că vor fi pedepsiți dacă vor lua legătura cu presa.

În schimb, Jonathan Fishman, purtător de cuvânt al companiei, Royal Caribbean, spune că situația a fost exagerată de presa străină, iar totul este sub control.

ADVERTISEMENT

”Situația a fost rezolvată în această dimineață, după o discuție amiabilă între căpitanul nostru și membrii echipajului nostru”, a declarat Fishman.

Chiar și așa, angajații români spun că nu vor renunța la greva foamei până când nu vor primi dovada de la companie că vor pleca acasă.

ADVERTISEMENT

Michael Bayley, CEO-ul Royal Caribbean International, a anunțat, duminică, că a decis semnarea unui acord cu Centrul de Prevenire a Bolilor din SUA pentru ca repatrierea echipajului din România să se facă în cel mai scurt timp.

Initial, românii angajați pe vasul de croazieră ar fi trebuit să ajungă acasă pe 30 martie, însă reprezentanții companiei nu oferit nicio explicatie pentru întârzierea atât de mare.

ADVERTISEMENT

Grupul de 15 români a fost transferat, miercuri, de pe vasul Anthem of the Seas pe insula privată a companiei, localizată în Bahamas.

Joi, angajații respectivi au fost anunțați că va urma un alt transfer, pe Enchantment of the Seas.

De acolo, aceștia urmau să fie transportați în Barbados, de unde ar urma să ia avionul spre România abia pe 21 mai.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri