News

Angajaţii au dus-o greu în 2022. Cine a beneficiat totuşi de salarii mai mari anul acesta

Salarii mai doar pentru un sfert dintre angajaţi, în 2022. Care sunt categoriile de angajaţi care au avut norocul să câştige mai mult anul acesta
21.11.2022 | 14:24
Angajatii au duso greu in 2022 Cine a beneficiat totusi de salarii mai mari anul acesta
Doar un sferrt dintre angajaţi au beneficiat de salarii mai mari în 2022 Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Doar puţin mai mult de un sfert dintre angajaţii români au beneficiat de majorări salariale în cursul anului 2022, iar pentru aproape jumătate dintre ei mărirea a fost mai mică de 5%. Rezultatele unui sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro relevă că doar 16% dintre angajaţi au beneficiat de creşteri salariale mai mari de 10%.

Doar 5% dintre angajaţi au avut parte de o majorare de peste 20%

Datele sondajului arată că 61,6% dintre respondenţi nu au beneficiat de majorări salariale pe parcursul anului pe care ne pregătim să-l încheiem, 27,7% au spus că salariile le-au crescut, în timp ce 10,6% au ales să nu răspundă la întrebare. Un amănunt pe care realizatorii sondajului au ţinut să-l precizeze este acela că de majorări salariale au beneficiat în special angajaţii cu câştiguri peste medie şi studii superioare.

ADVERTISEMENT

Concret, în funcţie de nivelul salariilor, au beneficiat de majorări salariale 45,2% dintre cu venituri lunare peste 10.000 de lei, pe segmentul celor cu venituri între 2.500 şi 5.000 de lei lunar ponderea este de 34,5% din cei, iar în cazul celor cu salarii  sub 2.500 lei/lună au beneficiat de majorări este doar 20,7% dintre angajaţi.

Referitor la gradule de educaţie, 38,6% din cei cu studii post-universitare au beneficiat de majorări, între cei cu studii superioare procentul a fost 28,4%, în timp pe pe segmentul celor cu studii medii de indexări au beneficiat 28,4% dintre angajaţi.

ADVERTISEMENT

Datele mai arată că 47,1% dintre cei chestionaţi spun că salariile le-au fost majorate cu un procent sub 5% şi doar 5,1% au beneficiat de majorări cu peste 20% a salariilor. În acelaşi timp 36,8% dintre respondenţi au primit între 5-10% în plus la salariu.

Într-un alt registru, cel al economiilor lunare, dintre cei care au beneficiat de majorări salariale, doar 35,6% declară că reuşesc să pună în mod regulat bani de-o parte.

ADVERTISEMENT

“Pentru a veni în sprijinul românilor care vor să îşi gestioneze în mod responsabil bugetul, CEC Bank a lansat pachetul de cont bancar ‘Grijă Completă’ care oferă servicii complete pentru operaţiunile de zi cu zi (card, internet şi mobile banking, conturi în euro şi lei), cu zero comisioane în primul an, dar şi un depozit cu depuneri ulterioare, cu dobândă de 8,5% pe an”, arată autorii sondajului.

Sondajul a fost realizat în luna octombrie, iar 46,7% dintre cei chestionaţi au declarat venituri între 2.500 lei şi 5.000 de lei, iar aproape jumătate – respectiv un procent de 50,8% – sub 2.500 de lei lunar.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Sfârșitul lui Kovesi. Ce știe Elena Udrea
Sfârșitul lui Kovesi. Ce știe Elena Udrea
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”