News

Angajaţii din mediul privat primesc o veste bună de la ministrul muncii. Cu cât li se pot majora salariile

Marius Budăi, ministrul muncii, a anunțat că urmează o creștere a salariului în mediul privat. Politicianul susține, însă, că decizia finală aparține companiilor.
05.06.2022 | 15:06
Angajatii din mediul privat primesc o veste buna de la ministrul muncii Cu cat li se pot majora salariile
Marius Budăi, ministrul muncii, a anunțat că salariile angajaților din mediul privat ar putea crește / Foto: Facebook Marius Budăi
ADVERTISEMENT

Marius Budăi vine cu vești bune pentru angajații din mediul privat. Ministrul muncii susține că salariile ar putea crește, datorită unui program implementat de guvern, prin care se propun soluții în actuala situație de criză post-pandemică.

Propunerea guvernului pentru angajatori: creșteri salariale fără taxe la stat

Mai exact, Budăi spune că nu va impozita creșterea voluntară sau cea cu până la 200 de lei peste salariul minim a salariilor angajaților de la privat, în cazul în care firmele care operează aceste măriri își doresc și sunt interesate să le facă.

ADVERTISEMENT

Statul român nu poate interveni asupra salariilor în mediul privat, exceptând stabilirea unui venit minim pe economie, însă poate ajuta, prin măsuri economice, dezvoltarea companiilor care să poată apoi să reinvestească o parte din câștiguri în resurse umane.

Marius Budăi: ”Traversăm o perioadă nu tocmai fericită”

„Este o măsură pe care deja am luat-o ţinând cont de ceea am spus în programul Sprijin pentru România şi anume acea majorare voluntară de 200 de lei fără ca să fie taxaţi de către stat.

ADVERTISEMENT

Este o măsură pusă la dispoziţia mediului privat acolo unde îşi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor, dar nici să creăm o obligaţie şi nici să mai taxeze statul această sumă pentru că traversăm o situaţie nu tocmai fericită”, a afirmat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul muncii: ”Și angajatorii sunt interesați să-și păstreze angajații”

Ministrul se arată optimist în legătură cu adoptarea acestei măsuri de către angajatorii din mediul privat care, spune el, au tot interesul să-și păstreze oamenii în cadrul companiilor lor.

ADVERTISEMENT

„Acolo unde angajatorii îşi vor permite această creştere intermediară până la o creştere a salariului minim o vor acorda angajaţilor pentru că sunt şi dumnealor interesaţi să îşi păstreze angajaţii într-o piaţă concurenţială tot mai dură. (…)

Vor adăuga această sumă la salariul de bază, această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaţilor pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”, a mai explicat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Budăi crede că acțiunile din pachetul pregătit de guvern vor stimula investițiile private în proporție de peste 60% și vor conduce la creștere economică.

Pe plan social, măsurile sunt gândite pentru a combate efectul inflaționist.

ADVERTISEMENT