ADVERTISEMENT
News

Angajații unei clinici private, acuzați că eliberau fișe medicale pentru permise auto fără să mai verifice beneficiarii

Autor: Narcis Roșioru | 12.06.2020 | 18:52
Angajații unei clinici private, acuzați că eliberau fișe medicale pentru permise auto fără să mai verifice beneficiarii
Angajații unei clinici private, acuzați că eliberau fișe medicale pentru permise auto fără să mai verifice beneficiarii. Sursa foto: Hepta.ro

Angajaţii unei clinici private cu sedii în București și Galați sunt cercetați pentru că au eliberat mai multe fișe medicale pentru permise auto fără să mai verifice beneficiarii.

ADVERTISEMENT

O clinică privată elibera fișe medicale fără să mai consulte beneficiarii

Mai mulți angajați de la o rețea de clinici private sunt vizați de oamenii legii, fiind acuzați că au eliberat fișe medicale fără să-i mai consulte pe beneficiari, informează Mediafax.

Astfel, angajații respectivi sunt acuzați de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, întrucât ar fi trebuit să-i verifice pe beneficiari pentru a fi siguri că sunt apți să conducă.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, alături de cei din cadrul Poliţiei Sector 3 Bucureşti au efectuat şase percheziţii, atât în Bucureşti cât şi în Galaţi, la punctele de lucru ale clinicii medicale respective.

Oamenii legii au anunțat că angajaţii clinicii vizate eliberau fişe medicale pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere fără să-i mai verifice pe beneficiari. Mai mult, se pare că ctivitatea se desfăşura chiar cu acceptul medicilor, potrivit anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

Ce au aflat oamenii legii

„Din cercetări, au rezultat indicii cu privire la faptul că angajaţi ai acestei clinici ar fi întocmit şi eliberat fişe medicale necesare obţinerii sau reînnoirii permisului de conducere, la solicitarea persoanelor fizice, fără verificarea efectivă a stării de sănătate, atestând, în mod nereal, că acestea sunt apte din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule.

Această activitate s-ar fi desfăşurat cu acceptul medicilor specialişti, angajaţi ai clinicii şi ale căror parafe sunt aplicate pe fişele medicale în cauză”, au anunțat reprezentanţii IPJ Galaţi.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor efectuate în București și Galați, oamenii legii au reținut două persoane, care au fost duse la sediul Poliţiei pentru a fi audiate.

Ulterior, cei doi angajați au fost anunțați că vor fi cercetați în stare de libertate și au fost plasați sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!