Fotbal international

Angel Di Maria are amintiri plăcute de la Lisabona, oraşul finalei UCL. “E combinaţia pefectă”

23.08.2020 | 15:51
Angel Di Maria are amintiri placute de la Lisabona orasul finalei UCL E combinatia pefecta
ADVERTISEMENT

Angel Di Maria este unul dintre jucătorii exponenţiali de la campioana Franţei, care joacă duminică seară finala Champions League în compania omologei din Bundesliga. Argentinianul a şi fost declarat omul meciului în semifinala câştigată de PSG cu 3-0 în faţa altei grupări germane, Leipzig. El a şi marcat, dar a oferit, totdată şi pasă de gol.

Angel Di Maria se simte la Lisabona ca acasă şi e firesc să fie aşa, întrucât jucătorul a evoluat aici timp de două sezoane, între 2008-2010, înainte de a pleca la Real Madrid. A făcut-o în tricoul Benficăi, deci stadionul Da Luz îi este extrem de familiar.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a văzut şi în semifinala cu Leipzig, Di Maria fiind efectiv unul de-al casei pe arena fostei sale echipe şi având o evoluţie dezinvoltă, care s-a ridicat mult peste cele ale starurilor Neymar şi Mbappe.

Angel Di Maria cunoaşte bine Estadio Da Luz

Într-un interviu acordat site-ului UEFA Angel Di Maria recunoaşte faptul că a avut o senzaţie cu adevărat stranie când a aflat că Final 8 se va juca la Lisabona şi mai ales pe stadionul pe care îl cunoaşte atât de bine.

ADVERTISEMENT

Estadio Da Luz nu e o amintire plăcută doar pentru că e stadionul Benficăi, dar aici, în 2014, Di Maria se despărţea de Real Madrid, pentru a merge la Manchester United. Şi o făcea în mare stil, câştigând cu 4-1 în faţa vecinilor de la Atletico trofeul Champions League.

Aici a câştigat Champions League cu Real Madrid

“Când am aflat că UEFA a decis ca acest turneu să se joace la Lisabona, am simțit că sunt cuprins de un sentiment straniu, care m-a teleportat în timp, în vremurile în care trăiam aici, în Lisabona, și cât de fericit eram”

ADVERTISEMENT

“Pentru mine e combinația perfectă: pe același stadion am ridicat trofeul Ligii Campionilor cu Real Madrid, iar acum am avut șansa să joc semifinala tot pe Estadio Da Luz”

Cuvinte de laudă pentru Thomas Tuchel

Angel Di Maria are numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului lui PSG, germanul Thomas Tuchel. “Thomas Tuchel e un antrenor fantastic, iar cel mai important atu al lui îl constituie forța grupului. Grupul pe care chiar el l-a construit aici, la Paris Saint-Germain. Dacă vom câștiga trofeul, vom deveni parte majoră din istoria acestui club.

ADVERTISEMENT

Bayern e o formația foarte bine organizată, acesta e principalul lor avantaj în opinia mea. Și dețin o serie de jucători cu mare experiență”

ADVERTISEMENT