Stiri sportive

Sergino Dest va semna cu Barcelona / Michael Cuisance, transfer la Leeds United

Sergino Dest va semna cu Barcelona  Michael Cuisance transfer la Leeds United
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Barcelona îl transferă pe Sergino Dest de la Ajax

UPDATE, 30 septembrie, ora 00:14 / Sergino Dest, fundașul dreapta al lui Ajax Amsterdam, a sosit marți seara la Barcelona și va semna în orele următoarea cu formația antrenată de Ronald Koeman. În schimbul său, Ajax va primi aproximativ 25 de milioane de euro, plus eventuale bonusuri de performanță, cifrate la alte 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT


Michael Cuisance, transfer la Leeds United

UPDATE, 29 septembrie, ora 23:47 / Mijlocașul celor de la Bayern Munchen, în vârstă de 21 de ani, Michael Cuisance, va efectua vizita medicală la Leeds United. Englezii vor plăti aproximativ 20 de milioane de lire sterline pentru transferul francezului, însă Bayern Munchen va rezerva o clauză de răscumpărare în contractul acestuia, pentru o sumă care momentan nu a fost fost dezvăluită.


Leroy Sane s-a accidentat și ratează cel puțin două etape

UPDATE, 29 septembrie, ora 23:29 / Extrema celor de la Bayern Munchen, Leroy Sane, s-a accidentat la genunchi, din nou, în meciul contra celor de la Hoffenheim, pierdut cu 1-4. Tehnicianul bavarezilor, Hansi Flick a precizat că Sane va fi indisponibil cel puțin pentru 2 săptămâni și speră ca va reveni pe teren după pauza competițională. Următorul meci al lui Bayern este miercuri, împotriva celor de la Dortmund, în Supercupa Germaniei.

ADVERTISEMENT

FIFA a exclus definitiv din fotbal un președinte de club

UPDATE, 29 septembrie, ora 21:54/ FIFA l-a exclus din fotbal pe Marco Trovato, președintele celor de la Olimpia Asuncion, echipă din Paraguay. Olimpia deține 44 de titluri de campioni și o cupă intercontinentală. Forul mondial îl consideră vinovat pentru că a aranjat mai multe meciuri între 2018 și 2019, fără a face precizări despre competițiile unde meciurile s-au disputat. Trovato primit o amendă în valoare de 92.450 de euro și nu mai este eliigibil pentru a deține o funcție în lumea fotbalului.


Meci de Europa League pentru Istvan Kovacs

UPDATE, 29 septembrie, ora 14:50 / Istvan Kovacs va fi arbitrul de centru al meciului dintre Malmo și Granada, din play-off-ul Europa League. Meciul se va disputa joi, de la ora 20:00 și va fi a doua partidă internațională pentru Kovacs. Ajuns la 36 de ani, arbitrul FIFA a mai condus și meciul din Liga Națiunilor dintre Danemarca și Anglia, încheiat 0-0 în data de 8 septembrie.

ADVERTISEMENT

Un mijlocaș cu 95 de meciuri în Serie A, la Viitorul

UPDATE, 29 septembrie, ora 14:10 / FC Viitorul a anunțat un nou transfer și l-a prezentat oficial pe Adrian Stoian. Fost vârf la AS Roma, Bari, Genoa sau Livorno, fotbalistul în vârstă de 29 de ani a semnat pe un sezon cu echipa din Constanța. Stoian a mai jucat în România și pentru FCSB și are două selecții la națională.

„M-a convins să vin faptul că anul trecut m-am antrenat o perioadă cu echipă și mi-a plăcut personalul de aici și tot ce a făcut Viitorul în ultimii ani”, a spus Stoian pentru site-ul oficial al clubului patronat de Gheorghe Hagi.


Epidemie de coronavirus la Genoa. Alertă maximă la Napoli

UPDATE, 29 septembrie, ora 12:40 / Conducerea clubului Genoa a comunicat oficial existenţa a 14 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 11 sunt jucători, în frunte cu portarul Perin şi mijlocaşul danez Lase Schone. Dintre aceştia unul singur tuşeşte şi a acuzat o stare febrilă, restul sunt asimptomatici.

Această informaţie a stârnit panica la Napoli, unde Genoa a jucat în ultima etapă şi a pierdut la scor de tenis, 6-0. Oficialii clubului de la poalele Vezuviului au decis efectuarea a două testări, una marţi şi următoarea joi, întrucât în weekend urmează meciul cu Juventus.


Suporterii Rapidului au vandalizat autocarul celor de la UTA

UPDATE, 29 septembrie, ora 11:06 / Jucătorii și conducătorii clubului UTA au avut parte de o surpriză neplăcută în aceasta dimineață. Autocarul cu care s-a făcut deplasarea la București pentru partida cu Dinamo a fost vandalizat peste noapte în parcarea hotelului din Snagov unde au fost cazați. Se pare că autorii ar fi suporterii Rapidului, care au aruncat cu vopsea vișinie pe parbriz, iar pe laterală au scris, tot cu vopsea vișinie, „1923 Rapid”.


Focar de coronavirus la Minaur Baia Mare

UPDATE, 28 septembrie, ora 16:06 / Clubul Minaur Baia Mare a anunțat pe site-ul oficial că are șapte cazuri de Covid-19 la echipa de handbal masculin.

Testele efectuate au arătat că șapte hadbaliști sunt pozitivi. Este vorba de Călin Căbuț, Robert Nagy, Albert Cristescu, Andrei Buzle, Milan Kotrc, Mihai Dobra și Paul Oargă.

Jucătorii și staff-ul celor de la Minaur Baia Mare vor fi supuși unei noi serii de teste marți, 29 septembrie.


Un fost jucător la CFR Cluj a fost ales primar

UPDATE, 28 septembrie, ora 11:46 / Fostul jucător al echipei CFR Cluj, Gabi Mureșan, a intrat în politică și a câștigat detașat alegerile pentru Primăria comunei Apold din județul Mureș.

Triplul campion cu ardelenii a câștigat cu 63,09% din voturi, aproape dublu față de principalul său contracandidat, care a adunat doar 33,39% din procente. Comuna Apold are aproximatv 3.000 de locuitori și se află la 15 kilometri distanță de Sighișoara.


Cătălin Moroșanu, victorie în politică

UPDATE, 28 septembrie, ora 11:01 / Luptătorul Cătălin Moroșanu a intrat în politică și a fost ales consilier județean la Galați.

Conform numărătorii parțiale a voturilor, ”Moartea din Carpați”, care a candidat pe listele PNL, este ales deja consilier. În urma acestor estimări, PSD ar obţine 15 mandate de consilieri, PNL – 6, USR – 4, PACT – 2.

În schimb, fostul președinte al clubului Oțelul Galați, Marius Stan, a fost învins în lupta pentru Primăria Galați. Stan, care a candidat din partea Pro România, s-a clasat pe locul 5 în opțiunile alegătorilor, adunând aproximativ 7.000 de voturi.

Fostul căpitan al Oțelului din anii 90, Vali Ștefan, a ratat și el intrarea în Consiliul Local candidând din partea ALDE, partid care n-a obținut procentele necesare.


Alaphilippe, noul campion mondial de ciclism

UPDATE, 27 septembrie, ora 17:46 / Rutierul francez Julian Alaphilippe a câștigat titlul mondial pe șosea în cursa desfășurată la Imola.

Ciclistul echipei Deceunick-Quick Step a oferit primul titlu mondial Franței de la succesul din 1997 al lui Laurent Brochard. Alaphilippe s-a impus solitar, fiind urmat la la 24 de secunde de un grup de cinci rutieri.

Medalia de argint a fost cucerită de belgianul Wout van Aert, iar bronzul i-a revenit elvețianului Marc Hirschi.

imo


Motivul pentru care Ianis Hagi nu e titular la Rangers în meciul din campionat

UPDATE, 27 septembrie, 14:11 / Ianis Hagi (21 de ani) nu va fi titular în partida pe care Rangers o joacă astăzi, în deplasare la Motherwell, în etapa cu numărul nouă a campionatului scoțian.

Românul a fost în primul 11 în 9 dintre cele 10 partide ale lui Rangers din actuala stagiune. Jordan Jones (25 de ani) îi va lua locul lui Hagi junior pe teren.

Motivul pentru care Hagi e rezervă ar fi acela că Steven Gerrard vrea să-l menajeze pe jucător pentru partida din Europa League contra celor de la Galatasaray.


Manchester City, transfer din Portugalia

UPDATE, 27 septembrie, ora 12:57 / Manchester City îl va transfera pe fundașul portughez Ruben Dias de la Benfica Lisabona pentru 55 de milioane de euro.

Conform As, mutarea a fost confirmată de antrenorul celor de la Benfica, Jorge Jesus: ”Aproape sigur a fost ultimul lui meci aici. În fotbal nu se știe niciodată, totul se poate schimba în ultima secundă, dar nu cred că va fi cazul. E un jucător de care ne pare rău că ne despărțim.

Am și eu o parte din vină pentru plecarea sa, care are legătură cu eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor. E singurul cu o cotă ridicată din lot. Va fi un jucător bun”.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că toate detaliile au fost puse la punct, astfel că Manchester City va plăti 55 de milioane de euro pentru Ruben Dias, iar Benfica îl va primi și pe Nicolas Otamendi.

Fundașul portughez urmează să efectueze duminică vizita medicală și să semneze un contract valabil până în 2025 cu Manchester City.


LeBron James o duce pe Lakers în finala NBA

UPDATE, 27 septembrie, ora 11:58 / Echipa Los Angeles Lakers s-a calificat în finala NBA după o pauză de 10 ani, trecând în ultimul act al Conferinței de Vest de Denver Nuggets cu scorul general de 4-1.

În meciul de sâmbătă noapte, Lakers s-a impus cu scorul de 117-107, iar omul întâlnirii a fost LeBron James, cu 38 de puncte, 16 recuperări și 10 pase decisive.

Lakers va juca a 36-a finală din istorie, a 26-a de când franciza a fost mutată de la Minneapolis la Los Angeles în 1960. Starul LeBron James a ajuns la a zecea finală din carieră și l-a egalat pe legendarul jucător al celor la Lakers, Kareem Abdul-Jabaar. Singurii baschetbaliști cu mai multe finale sunt Sam Jones (11) și Bill Russell (12).

În finala NBA, LA Lakers va întâlni învingătoarea Conferinței de Est, acolo unde Miami Heat conduce cu 3-2 la general în întâlnirea cu Boston Celtics. Finala va începe la 30 septembrie dacă se va calșifica Miami sau la 2 octombrie dacă Lakers va întâlni Boston.


5 schimbări făcute la pauză de o echipă din Chile

5 schimbări făcute de U. Catolica la pauză
5 schimbări făcute de U. Catolica la pauză

UPDATE, 26 septembrie, ora 23:45 / Nu mai puțin de cinci schimbări a efectuat la pauză antrenorul echipei U. Catolica. Echipa sa nu era condusă, dar antrenorul a schimbat cinci jucători în același timp, iar unul dintre jucătorii intrați a reușit să deschidă imediat scorul. Universidad Catolica, liderul din Chile, este o echipă antrenată de argentinianul Ariel Holan. Întâmplarea a avut loc în timpul meciului jucat de U. Catolica în deplasare, la Everton.

Horia Tecău, învins în semifinala de dublu de la Hamburg

UPDATE, 26 septembrie, ora 20:50 / Perechea formată din Horia Tecău și Jean-Julien Roger a fost eliminată în semifinala turneului de dublu de la Hamburg. Cei doi au fost învinși de Peers și Venus, care s-au impus în trei seturi, 3-6, 7-5, 10-6. În finală, Peers și Venus vor juca împotriva perechii formate din Dodig și Pavic.

Hamilton, în al 96-lea pole position din carieră

UPDATE, 26 septembrie, ora 16:43 / Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Rusiei, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care se desfăşoară în acest weekend, la Sochi.

Pentru Hamilton este al optulea pole position din acest sezon, al 96-lea din carieră. Pe locul doi în calificările de la Sochi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Mercedes).


Vettel a făcut praf monopostul la Sochi

UPDATE, 26 septembrie, ora 15:44 / Pilotul german al echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a fost protagonistul unui accident spectaculos în calificările Marelui Premiu al Rusiei de la Sochi.


Conor McGregor, revenire cu un meci de box

UPDATE, 26 septembrie, ora 12:11 / Legendarul luptător UFC, Conor McGregor, își pregătește a treia revenire din carieră, după ce în urmă cu aproape patru luni își anunțase retragerea din sport.

Conform Gazzetta dello Sport, agenții irlandezului pregătec în secret un meci de box cu marea vedetă filipineză Manny Pacquiao. Întâlnirea a rurma să aibă loc la finalul acestui an sau la începutul celui viitor în Orientul Mijlociu.

După o această de întâlnire, despre care se spune că se va ridica la nivelul financiar a celei cu Floyd Mayweather, Conor McGregor își dorește să revingă în galele UFC.


11 jucători infectați cu COVID la CSM Bacău

UPDATE, 25 septembrie, ora 22:27 / Echipa de handbal din prima ligă, CSM Bacău are 11 jucători depistați pozitiv la testele COVID. După ce sportivul sârb, Nikola Crnoglavac a fost testat pozitiv în țara sa natală, tot lotul echipei a efectuat testarea. Rezultatele au fost pozitive pentru 10 jucători, situația sportivă a clubului fiind una extrem de delicată în acest moment.


Încă doi jucători și-au prelungit contractele cu Viitorul

UPDATE, 25 septembrie, ora 17:03 / După ce a prelungit contractele lui Virgil Ghiță, Radu Boboc, Andrei Ciobanu, Alexandru Mățan, Carlo Casap și George Ganea până în 2024, dar și înțelegerile lui Ștefan Brodișteanu și alexandru Georgescu până în 2022, resectiv 2025, Viitorul a anunțat că încă doi jucători și-au reînnoit contractele. Este vorba despre portarul Cătălin Căbuz și fundașul dreapta Damian Dussaut. Căbuz va rămâne la Ovidiu până în 2023, în timp ce Dussaut a semnat până la finalul sezonului 2021-2022.


Crește numărul persoanelor care vor avea acces pe stadioanele din România

UPDATE, 25 septembrie, ora 16:55 / FRF a anunțat pe site-ul oficial că noul protocol medical pentru desfășurarea competițiilor fotbalistice a fost aprobat în cadrul Comitetului Executiv. A fost crescut numărul persoanelor care pot fi prezente la meciuri, așa cum se arată în documentul publicat de federație:

„Modificările sunt în ceea ce privește numărul de persoane ce vor avea acces în Zona 1 și Zona 2. Astfel, în Zona 1, la nivelul terenului de joc, numărul a crescut de la 80 la 120, iar în Zona 2 a ajuns la 130 de persoane de la 100, cât era înainte. De asemenea, în ceea ce privește mass-media, numărul fotografilor a crescut de la 5 la 16, iar numărul jurnaliștilor cu acces la masa presei s-a dublat, ajungând la 20”, notează FRF.


Rapid București a adus doi jucători noi

UPDATE, 25 septembrie, ora 15:41 / Rapid i-a luat pe Adrian Bălan (vârf de 30 de ani), fost jucător la FC Hermannstadt, și Anestis Nastos (apărător grec), venit liber de contract după ce a plecat de la OFI Creta.

Anestis Nastos este noul fundaș al Rapidului ??? „Mă bucur să ajung la Rapid, este un club cu tradiție, cunoscut în…

Geplaatst door FC Rapid 1923 op Vrijdag 25 september 2020

Bălan a reușit 38 de goluri în campionatul României și s-a despărțit în urmă cu câteva zile de echipa din Sibiu. Pentru Hermannstadt a reușit șapte goluri în sezonul 2019-2020.

“Este o onoare pentru mine să semnez cu un club precum Rapid, sunt bucuros să pot juca pentru un asemenea club și îmi doresc să ajut clubul să ajungă acolo unde îi este locul, în prima ligă din România”, a spus Bălan, potrivit site-ului Rapidului.

Rapid a transferat un atacant cu 37 de goluri în prima ligă, pe Adrian Bălan ️⚽️? „Este o onoare pentru mine să semnez…

Geplaatst door FC Rapid 1923 op Vrijdag 25 september 2020


Brazilianca Karoline Helena de Souza a semnat cu CS Minaur Baia Mare

UPDATE, 25 septembrie, ora 13:26 / CS Minaur Baia Mare a luat-o pe Karoline Helena de Souza, câștigătoare a Campionatului Mondial cu Brazilia în urmă cu șapte ani, potrivit site-ului oficial al echipei.

Jucătoarea de 30 de ani are o înălțime de 1,81 metri și evoluează ca inter stânga. Ea va purta la noua sa echipă numărul 11.

Karoline Helena de Souza a debutat la AD Estrela de Guarulhos. Apoi a jucat pentru UCS Caxias do Sul, Siofok KC, Hypo Niederosterreich, TTH Holstebro, Nykobing Falster, Vaci NKSE și Mosonmagyarovari KC SE.


Arsenal îşi face trupă de Top 4 prin venirea lui Jorginho de la Chelsea

UPDATE: 25 septembrie, ora 12:00 / Arsenal vrea să revină neapărat în acest sezon în lupta pentru Top 4 în Premier League, care să îi garanteze prezenţa în grupele Champions League după trei ani de absenţă din cea mai prestigioasă competiţie intercluburi europeană. Păstrarea golgeterului Aubameyang, venirile lui Willan şi Gabriel în apărare sunt plusuri importante.

Acum se pregăteşte o altă mutare extrem de benefică pentru Arsenal. E vorba de mijlocaşul italian de origini braziliene Jorginho de la Chelsea, care nu prea îşi mai găseşte loc în mandatul lui Frank Lampard, după ce cu Maurizio Sarri era titular. Venirea lui Jorginho ar creşte mult forţa liniei de mijloc a alb-roşilor.


Liverpool câștigă cu 7-2 și va juca împotriva lui Arsenal în Cupa Ligii

UPDATE, 25 septembrie, ora 00:10 / Liverpool a câștigat meciul pe care la jucat astăzi la Lincoln, în Cupa Ligii. „Cormoranii” au câștigat cu 7-2, după ce au condus cu 4-0 la pauză. Pentru echipa lui Klopp au marcat Shaqiri (min. 9), Minamino (min. 18, 46), Jones (min. 32, 36), Grujic (min. 65) și Origi (min. 89), în vreme ce golurile lui Lincoln au fost înscrise de Edun (min. 60) și Montsma (min. 66). Și Manchester City a câștigat cu 2-1 în fața celor de la Bournemouth. Au marcat Delap și Foden pentru echipa lui Guardiola, iar golul oaspeților a fost reușit de Surridge. În cel de-al treilea meci al zilei, Aston Villa a câștigat cu 3-0 la Bristol, în meciul cu City. Au marcat El Ghazi, Traore și Watkins.

Tabloul optimilor EFL Cup este acum aproape complet, singura necunoscută fiind adversara lui Chelsea. „Albaștrii” ar putea fi protagoniștii unui derby londonez, dacă Tottenham reușește să se califice și ea.

  • Liverpool – Arsenal
  • Burnley – Manchester City
  • Brentford – Fulham
  • Everton – West Ham
  • Aston Villa – Stoke
  • Leyton Orient / Tottenham – Chelsea
  • Newport – Newcastle
  • Brighton – Manchester United

Real Madrid, negocieri cu agentul lui Edinson Cavani

UPDATE, 24 septembrie, ora 21:30 / Cotidianul Marca anunță că Real Madrid încearcă să îl aducă pe Edinson Cavani. Fostul vârf al celor de la PSG nu ia în calcul să ajungă la alt club în afară de Real și l-a delegat pe Rene Ramos, impresarul său, pentru a purta negocierile cu Los Blancos. Spaniolii susțin că uruguayanul nu vrea să joace decât pentru Real Madrid.


Mogoș a semnat pe doi ani cu Chievo

UPDATE, 24 septembrie, ora 20:08 / Gruparea Chievo Verona, din Serie B, a anunțat pe site-ul oficial achiziționarea fundașului dreapta Vasile Mogoș de la Cremonese.

Internaționalul român în vârstă de 27 de ani a semnat un contract pe două sezoane cu Chievo verona, care are obiectiv promovarea în Serie A.


Un argentinian, ultimul transfer realizat de Academica Clinceni

UPDATE, 24 septembrie, ora 19:39 / Academica Clinceni a anunțat transferul mijlocașului argentinian Juan Bautista Cascini, în vârstă de 23 de ani.

Fostul jucător al celor de la FC Botoșani a semnat cu Academica Clinceni un contract valabil pe un an de zile cu opțiune de prelungire și va îmbrăca tricoul cu numărul 24.


Horia Tecău şi Jean Julien Rojer, în semifinale la turneul de la Hamburg

UPDATE, 24 septembrie, ora 19:12 / Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Hamburg.

Tecău şi Rojer au trecut în sferturi de cuplul francez Nicolas Mahut/Fabrice Martin , scor 6-3, 7-5, după o oră şi 14 minute de joc. Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu total de 19.150 de euro şi cu câte 180 de puncte în clasamentul de dublu.

În semifinale, Tecău şi Rojer vor evolua în compania echipei John Peers/Michael Venus (Australia/Noua Zeelandă).


Mihai Covaliu, încă patru ani la șefia COSR

UPDATE, 24 septembrie, ora 18:10 / Fostul scrimer Mihai Covaliu a fost reales în funcția de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fiind singurul candidat pentru această funcţie în cadrul Adunării Generale de alegeri a COSR.

Mihai Covaliu, în vârstă de 42 de ani, se află la al doilea mandat de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. El a fost ales cu 203 voturi din cei 204 de membri prezenţi la AG de la Izvorani, care s-a desfășurat în aer liber.

Cele trei funcţii de vicepreşedinte al COSR vor fi ocupate pentru următorii patru ani de Camelia Potec (preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern) – 170 voturi, Elisabeta Lipă (preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj) – 146 voturi şi Alexandru Dedu (preşedinte al Federaţiei Române de Handbal) – 155 voturi. Cei trei au fost singurii candidaţi pentru aceste funcţii.

Pentru funcţia de secretar general a fost propus de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, fostul preşedinte al clubului Steaua, George Boroi, care a ocupat acelaşi post în ultimii patru ani şi care a fost reales cu unanimitate. Dan Manolescu a fost ales ca trezorier.

Din Comitetul Executiv al COSR vor face parte şi cei 13 membri aleşi după cum urmează: 5 membri reprezentanţi ai sporturilor olimpice de vară (Cristinel Romanescu – 180 voturi, Răzvan Pîrcălabu – 179, Marius Florea – 159, Simona Amânar – 179, Alin Petrache – 177), 4 membri reprezentând personalităţi ale vieţii sportive (Alina Dumitru- 107, Doina Melinte – 147, Georgeta Andrunache – 146, Laura Badea – 148), 2 membri reprezentând sporturile olimpice de iarnă (Puiu Gaspar – 189, Alexandru Hălăucă – 167), un membru reprezentând federaţii ale sporturilor neolimpice (Valentin-Amato Zaharia – 106), un membru reprezentând Federaţia Sportul pentru Toţi şi Comitetul Naţional Paralimpic (Alin Cornel Larion – 191).


Victorie de senzație pentru Cosmin Olăroiu în China

UPDATE 24 septembrie, ora 16:49 / Cosmin Olăroiu a obținut o victorie importantă în fața campionului mondial, Fabio Cannavaro. Jiangsu Suning a câștigat în fața campioanei Guangzhou Evergrande, 2-1, golul decisiv fiind marcat de Eder Martins în minutul 76. Brazilianul Alex Teixeira, fost la Șahtior, a deschis scorul chiar înaintea pauzei (44), iar italianul Eder Martins (ex-Inter) a înscris golul victoriei (76) la patru minute după egalare, iar echipa lui Oli obține prima victorie după 3 egaluri și urcă pe locul 3 în clasament.


Meciul CSM București – Rostov nu se mai joacă luni

UPDATE: 24 septembrie, ora 12:30 / Partida CSM București – Rostov, care trebuia să se dispute luni, 28 septembrie, în cadrul etapei a treia din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, a fost amânată. Motivul este acela că la formația rusă a fost descoperit un caz de coronavirus, iar Federația Europeană de Handbal a dat curs solicitării lui Rostov ca partida să se dispute la o dată ulterioară.

În primele două partide din grupă, CSM București a obținut două victorii (31-26 cu Metz și 30-29 la Esbjerg), în timp ce Rostov are o victorie (26-25 la Ferencvaros) și un egal (23-23 cu Ljubljana).


Edouard Mendy a semnat cu Chelsea şi poate fi titularul buturilor londonezilor

UPDATE: 24 septembrie, ora 12:30 / Edouard Mendy a devenit oficial portarul lui Chelsea, el putând ajunge în scurt timp principala opţiune pentru Frank Lampard, în locul spaniolului Kepa, care a comis prea multe gafe ca să mai poată păstra locul de titular.

Edouard Mendy a optat să joace pentru naţionala Senegal, ţara de origini a mamei sale şi a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai buni goalkeeperi din Franţa. Sezonul trecut Mendy a primit doar 33 de goluri la Rennes, ajutând consistent la prima calificare a bretonilor în grupele Champions League de pe locul 3.


Angel Di Maria, suspendat patru meciuri în Ligue 1

UPDATE 24 septembrie, ora 10:36 / Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Angel Di Maria, a fost suspendat patru meciuri de Comisia de Disciplină a LFP, după ce a scuipat în direcţia fundaşului Alvaro Gonzalez, la derby-ul campionatului francez cu Olympique Marseille.

Conform cotidianului francez Le Figaro, Comisia a anunţat că investighează în continuare acuzaţiile de rasism formulate de Neymar la adresa lui Gonzalez, o decizie fiind aşteptată la 30 septembrie.

”Abia m-am întors de la întâlnirea cu oamenii de la Ligă, este o suspendare severă deoarece este lungă. Din moment ce nu vom juca în timpul săptămânii, poate chiar foarte lungă. Ce am făcut a fost o greșeală, o reacție necontrolată, însă de partea cealaltă au fost niște cuvinte care nu mi-au plăcut”, a spus Di Maria.


Ansu Fati, clauză astronomică în noul contract cu Barcelona

UPDATE 24 septembrie, ora 10:11 / Noul copil minune al Barcelonei, Ansu Fati, a semnat primul contract de profesionist, iar șefii grupării catalane i-au pus o clauză de reziliere în valoare de 400 de milioane de euro.

Puștiul de 17 ani a semnat în luna decembrie a anului 2019 un contract pe trei ani cu Barcelona, care poate fi prelungit pentru încă două sezoane. Înțelegerea semnată de Fati nu era una care să îi garanteze statutul de jucător al primei echipe, însă Barcelona a transformat acum contractul într-unul de profesionist.

Clauza de prelungire pentru încă două sezoane nu va putea fi activată unilateral de către club în 2022, astfel că Fati și-ar putea renegocia salariul.


Romeo Surdu, antrenor în Liga 3

UPDATE 24 septembrie, ora 9:51 / Fostul jucător de la CFR Cluj, FCSB și Rapid, Romeo Surdu, a fost numit antrenor principal la echipa Olimpic Cetate Râșnov, din Liga 3.

Fostul internațional, în vârstă de 36 de ani, născut chiar la Râșnov, este la a doua aventură ca antrenor, după o scurtă experiență în republica Moldova la Milsami Orhei.

ADVERTISEMENT