News

Angela Merkel, apel către cetățeni în contextul pandemiei de coronavirus

17.10.2020 | 18:30
Angela Merkel apel catre cetateni in contextul pandemiei de coronavirus
ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale publicate sâmbătă, 17 octombrie, pe teritoriul Germaniei au fost confirmate în ultimele 24 de ore 7.830 de cazuri noi de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, un adevărat record înregistrat de la declanșarea pandemiei de coronavirus. De asemenea, bilanțul deceselor a ajuns la un total de 9.767 și tinde să se înrăutățească pe zi ce trece, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor care se confruntă cu forme grave ale bolii.

În aceste condiții, Angela Merkel a subliniat importanța reducerii relaționării sociale și i-a îndemnat pe cetățeni să renunțe la călătoriile care nu sunt de strictă necesitate și să rămână acasă până când accelerarea semnificativă a agentului patogen va fi stopată.

ADVERTISEMENT

Cum va fi la iarnă, cum va fi Crăciunul nostru, se va decide în zilele şi săptămânile următoare. Cu toţii vom decide asta prin acţiunile noastre”, a avertizat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel îi sfătuiește pe cetățeni să rămână acasă

Renunţaţi la orice călătorie care nu este într-adevăr necesară, la orice celebrare care nu este cu adevărat necesară.

ADVERTISEMENT

Căutaţi să rămâneţi acasă, la reşedinţa voastră, în măsura în care este posibil acest lucru. Trebuie să facem acum totul pentru a ne asigura că virusul nu se răspândeşte necontrolat.

În prezent ne aflăm într-o fază foarte gravă a pandemiei. Numărul de noi infecţii creşte vertiginos de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT

Dacă fiecare dintre noi îşi reduce acum în mod semnificativ numărul întâlnirilor în afara propriei familii o anumită perioadă, putem reuşi să oprim şi chiar să inversăm tendinţa multiplicării infecţiilor.

Este instrumentul cel mai eficient de care dispunem în prezent pentru a lupta împotriva pandemiei. Acum este mai necesar ca oricând”, le-a transmis Angela Merkel cetățenilor prin intermediul podcastului pe care îl publică săptămânal.

ADVERTISEMENT

Mesajul său vine la doar câteva zile după ce a întocmit împreună cu liderii regionali o foaie de parcurs naţională în care sunt prevăzute noi restricţii pentru stoparea răspândirii virusului. Printre acestea se numără închiderea barurilor şi restaurantelor în timpul nopţii, începând de la un anumit nivel al contaminărilor.

ADVERTISEMENT