News

Angela Merkel, avertisment clar în Germania! „Este începutul acestei crize, nu este finalul”

23.04.2020 | 22:12
Angela Merkel avertisment clar in Germania Este inceputul acestei crize nu este finalul
ADVERTISEMENT

Germania umblă pe „gheață subțire”, conform Angelei Merkel. Cancelarul federal al Germaniei a gestionat excelent situația, însă avertizează populația să nu se culce pe o ureche în plină pandemie de coronavirus.

Angela Merkel avertizează populația

Germania este unul dintre exemplele pozitive date de specialiști atunci când vine vorba de gestionarea pandemiei de coronavirus. Cu 151.332 de cazuri înregistrate la o populație de 83 de milioane de locuitori, Germania se pregătește de relaxarea măsurilor de izolare, așa cum o fac mai multe țări din Europa.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Merkel este reținută și îi avertizează pe oameni să nu sărbătorească prematur învingerea coronavirusului. „Nimeni nu vrea să audă acest lucru, însă acesta e adevărul. Este începutul acestei crize, nu este finalul”, a declarat Merkel, conform CNN.

La fel ca și în cazul României, populația așteaptă cu nerăbdare dreptul de a ieși în aer liber fără restricții, vorbindu-se inclusiv de reluarea competițiilor sportive, însă Merkel susține că revenirea la normal trebuie făcută cu pași mici.

ADVERTISEMENT

„Rezultatul pe care l-am obținut e fragil. Suntem pe gheață subțire, ca să nu spun cea mai subțire”, a completat cancelarul.

Boala e ținută sub control

Entuziasmul nemților vine și din modul în care pandemia e gestionată în Germania. Conform Institutului robert Koch, numărul de noi infectări raportat în ultimele 24 de ore a rămas „moderat”, aproximativ 2.352 de cazuri. Un număr mic pentru o țară care testează sute de mii de oameni săptămânal.

ADVERTISEMENT
  • 2,072,669 de teste a efectuat Germania pe populația sa
  • 5.369 de persoane au decedat în Germania din cauza Covid-19

Cu toate acestea, Merkel a avertizat împotriva unei recidive a coronavirus după ce mulți germani s-au îngrămădit în parcuri la cel mai mic semn al relaxării măsurilor de izolare impuse de guvern.

ADVERTISEMENT

Țările lumii așteaptă vaccinul

Toată lumea vorbește despre ridicarea măsurilor de restricție în luna mai sau iunie, însă liderii țărilor sunt sceptici că omenirea a scăpat de coronavirus. Din contră, majoritatea liderilor politici insistă asupra necesității descoperirii unui vaccin pentru a învinge boala.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este doar unul dintre liderii politici din Europa care se tem să ridice peste noapte restricțiile impuse populației. Decidenți din Spania, Portugalia sau Marea Britanie împărtășesc punctul de vedere al lui Merkel.

Același lucru se întâmplă și în România, unde oamenii vor reveni la viața normală cu pași de furnică. Pentru început, în 15 mai vor renunța la declarațiile pe proprie răspundere și vor purta măști în spațiile publice. Cât despre meciuri de fotbal sau alte competiții sportive, acestea probabil vor fi reluate într-un mod sau altul fără spectatori. Concertele rămân o utopie momentan, susțin specialiștii.

ADVERTISEMENT