News

Angela Merkel este în doliu! Mama cancelarului german a încetat din viață

11.04.2019 | 09:25
Mama Angelei Merkel s-a stins din viață!

Herlind Kasner, mama cancelarului german Angela Merkel, s-a stins din viață! Tristul eveniment a fost confirmat, în cursul zilei de miercuri, pentru AFP, de către un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin. Informația a fost aprobată din presa germană. „Herlind Kasner, mama cancelarului, a murit”, a spus acesta, fără a mai furniza alte detalii în privința cauzei sau datei decesului.

Mama Angelei Merkel a murit!

Herlind Kasner a fost profesoară de latină și engleză și a fost cunoscută datorită decreției sale în anturajul cancelarului. Potrivit cotidianului Bild și a revistei SuperIllu, ar fi murit la începutul lunii aprilie, la vârsta de 90 de ani.

Aceasta i-a dat naștere Angelei Kasner, în anul 1954, la Hamburg, chiar înainte de a se muta în Germania de Est alături de soțul și fiica sa. Horst Kasner, tatăl Angelei Merkel, a fost pastor și a murit, din păcate, în anul 2011. Șefa guvernului a luat numele soțului de Merkel în anul 1977, iar după ce a divorțat a ales să-l păstreze.

 Mama Angelei Merkel a murit!
Mama Angelei Merkel a murit!

Angela Merkel, gest tandru pentru Obama, la conferința de la Berlin

Angela Merkel este bună prietenă cu Barack Obama, fapt pentru care își afișează des, în public, priviri și gesturi care să demonstreze relația bună pe care o au.“Naționalismul, în special cel de extremă dreapta, este în plină ascensiune. Știm unde duce asta. Europa știe mai bine decât oricine unde duce asta. Duce la conflict, vărsare de sânge și catastrofă”, a spus fostul Președinte american despre principala bătălie a Europei, la ședința de la Berlin.

Cu câteva zile înainte, Merkel s-a întâlnit cu Theresa May. „Premierul a prezentat măsurile pe care le ia guvernul pentru a încheia cu succes procesul de Brexit şi a informat-o pe cancelara Merkel în legătură cu discuţiile care au loc cu opoziţia”, se mai arată în comunicat.