Life

Angela Similea, convinsă de Komornyik să revină pe scenă: “Sper să treacă acest coșmar”. Cum arată la 75 de ani

După șase ani de absență, celebra cântăreață Angela Similea a fost convinsă de Ovidiu Komornyik să se întoarcă la prima ei dragoste, cu o piesă pentru Ucraina. ”Scena a fost viața ei”, spune compozitorul.
16.03.2022 | 18:23
Angela Similea convinsa de Komornyik sa revina pe scena Sper sa treaca acest cosmar Cum arata la 75 de ani
Angela Similea a fost convinsă să revină pe scenă cu o piesă pentru Ucraina. Sursa foto: arhiva personală/Facebook
ADVERTISEMENT

Ovidiu Komornyik a convins-o pe Angela Similea să se întoarcă în muzică. Cunoscutul cantautor  a compus o piesă cu un mesaj de pace, pe care l-a înregistrat alături de un grup de artiști, printre care și Angela Similea, Mirabela Dauer, Dida Drăgan, Monica Anghel, Adrian Daminescu și Marcel Pavel.

Angela Similea revine în muzică după 6 ani de absență

Celebra interpretă Angela Similea, care a scris istorie în  muzica românească, s-a retras din lumina reflectoarelor în urmă cu șase ani. De atunci, aceasta a început să refuze ofertele pe plan muzical, care au mai venit, în ciuda insistențelor organizatorilor de spectacole.

ADVERTISEMENT

Decizia Angelei de a se retrage de pe scenă a venit după o perioadă extrem de grea din viaţa ei. Mai întâi i-a murit mama, în toamna anului 2010, iar în aprilie 2011 s-a stins din viaţă soţul acesteia, Victor Surdu, în urma unei boli necruţătoare. Ce a urmat a fost și mai greu de dus pentru interpreta de muzică ușoară.

Datoriile acumulate la bancă, în urma unui credit de 698.000 de euro, au copleşit-o, aşa că artista a pierdut mai multe proprietăţi, printre care apartamentul părinților din cartierul Drumul Taberei, cu care a girat la bancă.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2014, Angela Similea şi-a scos la vânzare conacul cu 16 camere din satul Mataraua, comuna Belciugatele, cu un preț de 750.000 de euro.

Cântec pentru pace în lume și în Ucraina: “Sper să treacă acest coșmar”

De această dată, îndrăgita artistă i-a răspuns pozitiv colegului ei, Ovidiu Komornyik, și a acceptat să participe la noul său proiect muzical, dedicat păcii și victimelor din Ucraina. Practic, războiul a readus-o pe scenă pe Angela Similea.

ADVERTISEMENT

”Este un cântec nou, compus de mine și interpretat de 12 colegi dragi. Angela Similea nu a mai cântat din 2016. Noi am cântat ani de zile împreună, până când a decis să se retragă din muzică. Scena a fost viața ei.

Alături de Angela și de ceilalți colegi am înregistrat luni un cântec, ce va beneficia și de un videoclip, pe care îl vom lansa săptămâna viitoare. Este un cântec cu un mesaj pentru pace, cu referire la situația din Ucraina, la ceea ce se întâmplă acolo. Sper să treacă acest coșmar!”, a declarat Ovidiu Komornyik, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Lumea a luat-o razna. Să ne așteptăm la tot ce e mai rău!”

Artistul este șocat de ceea ce se întâmplă în Ucraina, de când a început războiul. Ovidiu Komornyik s-a cutremurat când a văzut un film cu mai mulți copii uciși și aruncați în gropi comune.

”Este îngrozitor ceea ce se întâmplă. Am văzut un filmuleț cu copii uciși și aruncați în gropi comune. La ce s-a ajuns… Noi am prins vremuri frumoase. Nu vezi ce vine? Nu mai este un echilibru! Lumea a luat-o razna cu uleiul și benzina… Să ne așteptăm la tot ce e mai rău!”, susține acesta.

Ovidiu Komornyik: ”Nu mai avem restricții, avem război!”

Ovidiu Komornyik deține o pensiune în Vama Veche, acolo unde și-a petrecut verile în ultimii ani. Pensiunea a fost deschisă de acum opt ani. Și, ca să fie convins că lucrurile funcționează așa cum trebuie, Ovidiu s-a ocupat îndeaproape de hotelul în care și-a investit banii, alături de niște prieteni.

”Pe plan muzical au început să se miște lucrurile. Dar nu-ți mai arde de nimic când vezi ce se întâmplă în lume. Cu hotelul de la mare am început să punem căruța pe roate, cum se spune… Deschidem de 1 mai. Sunt aici, am venit să văd cum stau lucrurile pe la hotel. Nu mai avem restricții, avem război! Nu știu dacă o să mai fie cum a fost. Am cunoștințe și în Republica Moldova și în Ucraina. Am cântat la Cernăuți… Este îngrozitor ceea ce se întâmplă în Ucraina!”, mai spune Ovidiu Komornyik.

ADVERTISEMENT