Life

Angelica Stoican intervine în scandalul dintre fiica ei, Niculina Stoican, și Olguța Berbec: ”Rușine! Mare rușine!”

Angelica Stoican intervine în scandalul dintre Niculina Stoican și Olguța Berbec, după ce fiica ei a fost dată în judecată. Celebra interpretă susține că nașa Vlăduței Lupău a mințit în fața judecătorilor.
08.08.2022 | 11:08
Angelica Stoican intervine în scandalul pe care îl are fata ei cu Olguța Berbec. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Angelica Stoican intervine în scandalul dintre fata ei, Niculina Stoican, și Olguța Berbec. Celebra interpretă de folclor spune că tânăra solistă a dezamăgit-o și că a mințit în fața magistraților, la primul termen al procesului pe care îl are cu Niculina Stoican. Olguța Berbec a acuzat-o pe aceasta că i-ar fi furat o piesă, “Dragoste veche și nouă”. Cele două artiste au ajuns în fața judecătorilor în iunie, pentru declarații. Olguța pretinde că n-a vrut să se ajungă aici, dar a fost forțată de împrejurări și a vrut să își apere repertoriul. Ea a cerut daune morale în valoare de 1 euro.

Ce spune Angelica Stoican despre războiul dat în instanță între Niculina Stoican și Olguța Berbec

Angelica Stoican, în vârstă de 72 de ani, intervine în războiul pe care îl poartă în instanță fiica ei, Niculina Stoican, cu Olguța Berbec pentru o melodie.

ADVERTISEMENT

Olguța Berbec a acuzat-o pe Niculina Stoican, fiica interpretei de muzică populară, Angelica Stoican, că i-a furat piesa “Dragoste veche și nouă”. La primul termen al procesului s-au prezentat ambele soliste pentru declarații, dar nu și-au vorbit. Angelica Stoican susține că toate artistele din zonă au crescut sub umbrela ei și o atacă pe Olguța Berbec, care susține că folclorul nu se mai culege de pe ulițe.

“Toate au crescut sub umbrela mea”

”Cu pandemia aceasta, ne-am îndepărtat unul de altul. Oamenii își pierd cumpătul și tot răul se cuibărește… Dacă nu aveam eu repertoriul din Mehedinți, astăzi nu mai era niciuna! Toate au crescut sub umbrela mea.

ADVERTISEMENT

Și dacă ești frumoasă nu contează numai asta. Contează ceea ce scrii, ceea ce scoți pe gură. Dar dacă nu ești în stare să scrii trei versuri, și să ți le facă nu știu cine cu bani… Arta nu se face cu bani”, a declarat, pentru FANATIK, Angelica Stoican, cu privire la scandalul dintre fata ei, Niculina Stoican, și protejata lui Petrică Mâțu Stoian, Olguța Berbec.

Angelica Stoican o ”atinge” iar pe Olguța Berbec și spune că cei mai mulți artiști autohtoni își cumpără mașini scumpe și palate, dar ”nu le poți duce pe toate, dacă duci o viață mințită”. Totuși, celebra artistă susține că fiecare om greșește, inclusiv fata ei, Niculina Stoican, care a fost crescută într-o familie, ”unde se respectă cutuma vieții”.

ADVERTISEMENT

”La ora actuală își cumpără toți mașini scumpe și își fac palate, dar dacă nu au bunătate și compasiune, nu rămâne nimic în urma ta. Nu ai cum să le duci pe toate, dacă duci o viață mințită. Și pe Niculina sunt acum toate grămadă pe ea. Fiecare om a greșit, sigur că nu se poate ca și ea, să nu fi greșit lucruri mărunte. Dar ea provine dintr-o familie unde se respetă cutuma vieții”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Angelica Stoican.

Angelica Stoican, despre Olguța Berbec: ”Un chip frumos  trebuie să aibă și un suflet frumos și bunul simț”

Angelica Stoican vorbește despre Olguța Berbec și spune despre aceasta că, deși are calități vocale care nu pot fi contestate, despre sufletul ei nu poate spune același lucru.

ADVERTISEMENT

”Îmi pare rău pentru ea, are și calități, dar un chip frumos trebuie să aibă și un suflet frumos și bunul simț. Să se uite în oglindă și să se gândească cu mintea și sufletul. Trebuie să fii în stare să creezi. Acesta este adevărul acestei culturi tradiționale din viața satului. Dacă îți pui tocuri de 7 cm și pantofi roșii, te duci în altă parte. În sensul ăsta sunt dură!”,  susține Angelica Stoican.

Angelica Stoican: ”Nu poți să minți în fața judecătorilor”

Celebra cântăreață din zona Mehedinți o atacă pe Olguța Berbec, despre care spune că a mințit în fața judecătorilor.

”Nu sunt rea și nici invidioasă. Dumnezeu mi-a dat mai mult decât am îndrăznit să cred. Nu am temeri pentru ceea ce văd că se construiește, dar nu poți să minți în fața judecătorilor, numai pentru că ți-ai construit un nume și lumea vine să te asculte. În primul rând te murdărești pe tine, apoi pe ceilalți. Trebuie să apari ce scenă ca un sfânt, nu poți să alergi, doar să chiui și să dansezi”, a mai declarat, pentru FANATIK, Angelica Stoican.

Angelica Stoican, către tinerele artiste: ”Să pună mâna pe carte!”

Angelica Stoican se declară nemulțumită de direcția către care se îndreaptă folclorul românesc.

”Toată lumea numai hâța-hâța. Și distracția are un sens frumos. Când aud asta, nu te-ai adaptat… La ce să mă adaptez? Se tinde după un fel de spectacol-gloată, ca într-un bâlci… Iar de Niculina, nu e că e fata mea, dar îi știu toată istoria repertoriului ei. Are cântece frumoase, a respectat tradiția de la munte…”, a mai declarat Angelica Stoican.

Angelica Stoican le recomandă tinerelor artiste care vin din urmă să pună mâna pe carte. De asemenea, solista susține că Olguța Berbec a dezamăgit-o, după ce a dat-o în judecată pe Niculina Stoican și a acuzat-o de furtul unei melodii.

”Toate acestea care vin din urmă să încerce să pună mâna pe carte. Sunt și acum prin cărți. De acolo mă hrănesc și mai fac câte ceva. Ori ea (n.r. Olguța Berbec) m-a dezamăgit. De fapt, la unele continuă să se instaleze răutatea, banul, șmecheria și comportamentul de cloacă, de bâlci… și aici nu mă refer la bâlciul acela de la țară. Dar văd și în orașele mici ce se întâmplă, tineret care e scăpat din mâinile părinților”, susține Angelica Stoican.

Angelica Stoican: ”Să stea liniștită Olguța! Nu i-a luat nimeni drumul de sub picioare”

Celebra interpretă de folclor din Mehedinți, Angelica Stoican îi transmite Olguței Berbec să stea liniștită, ”că nu i-a luat nimeni drumul de sub picioare”. Mama Niculinei Stoican ține să precizeze că și ei i-au luat toate solistele melodiile, dar nu a dat pe nimeni în judecată. Mai mult, Angelica Stoican susține că ar trebui să-i fie rușine Olguței Berbec, pentru ceea ce a făcut.

”Să stea liniștită Olguța, că nu i-a luat nimeni drumul de sub picioare. Câte cântece de-ale mele nu au dănțuit toate, și ea la fel. Au luat trei versuri, câteva de aici, de dincolo… și nu am stat să le dau în judecată. Rușine! Mare rușine!”, a mai declarat, pentru FANATIK, interpreta de folclor, Angelica Stoican.

Aceasta mai spune că fiica ei, Niculina Stoican, a învățat carte, dar a avut dragoste și pentru folclor.

”Niculina a învățat carte. E adevărat că și eu m-am ținut de ea, dar și ea a fost ambițioasă. A avut dragoste pentru muzică. Nu poți să faci meserie pe minciună!”, conchide Angelica Stoican.

Mama Niculinei Stoican, către Olguța Berbec: ”Să lase acest comportament de vedetă-star, nu cadrează cu ce slujim noi”

Angelica Stoican dezvăluie că ea l-a adus în televiziune pe regretatul Petrică Mâțu Stoian, care s-a stins din viață în  noiembrie 2021. În plus, artista mai are un mesaj pentru Olguța Berbec, înainte de următorul termen al procesului cu Niculina Stoican.

”Pe Petrică Mâțu Stoian eu l-am dus la Marioara Murărescu, dar și la radio. Înainte, el cânta din zona Banatului. Dacă nu eram eu cu repertoriul meu din Mehedinți… Eu nu am uitat niciodată oamenii cu care am lucrat.

Dumnezeu e sus! Să lase acest comportament de vedetă-star, nu cadrează cu ce slujim noi. Aici greșesc și producătorii. Nu toți, dar cei mai mulți au devenit mașina de omorât tot ce e curat în credință”, a mai declarat, pentru FANATIK, Angelica Stoican.

ADVERTISEMENT