Fotbal intern

“Nea Angelo a inventat TIKI-TAKA, da-i zicea temporizare!”

Liţă Dumitru a aflat de la fanatik.ro de plecarea lui Angelo Niculescu din această lume. A tăcut secunde bune... Apoi a vorbit. Greu, înecat......
20.06.2015 | 17:07

Liţă Dumitru a aflat de la fanatik.ro de plecarea lui Angelo Niculescu din această lume. A tăcut secunde bune… Apoi a vorbit. Greu, înecat…

“Dumnezeu să-l odihnească… Antrenor mare, dar şi om mare. Ne-a învăţat multe… Era o enciclopedie de fotbal. El a inventat tiki-taka, ţinema mingea, o pasam pînă înnebunea adversarul. Temporizarea aia a noastră a fost prima tiki-taka. Îi datorăm multe. Mircea Lucescu a învăţat meserie de la el. A fost cel mai mare antrenor al meu. Dumnezeu să-l odihnească!”.

ULTIMA ORĂ! ŞTIREA MOMENTULUI DESPRE GABRIEL COTABIŢĂ!

…O amintire de la neuitatul Mondial din Mexic 1970 îl mîngîie şi acum pe Liţă. Era cel mai tînăr fotbalist din lotul României, antrenat de Angelo NIculescu, avea 20 de ani şi 5 luni. După primul meci din „grupa morţii” (grupa C, cu Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia), 0-1 cu Anglia, a urmat banchetul protocolar. La care nici una dintre echipe n-a fost deloc protocolară. Şi s-a ajuns la… cîntat! Povesteşte Liţă:

GALERIE FOTO! PRIMII CARE S-AU ÎNROLAT: MOLDOVENII!

“Cînd ne-a venit rîndul să cîntăm, după ce englezii intonaseră în picioare un imn d-ăla de-al lor de ţi se ridica părul ca la lup, ai noştri au început cu «M-a făcut mama oltean», era favorita lui nea Angelo, Dumnezeu să-l odihnească, era născut la Craiova.

TRAGEDIA S-A PRODUS! CÎNTĂREŢUL A MURIT! MEDICII NU L-AU MAI PUTUT SALVA! A FĂCUT INFARCT! 

Numa’ că eu şi Radu Nunweiller nu le prea avem cu astea cu şarpe de dudău, nu ştiam cuvintele neam. «Cîrîilă», zic, «ce facem că nea Angelo e cu ochii pe noi şi ştii că nu-i place să nu participe toată lumea». «Ce să facem, Liţă, dăm din gură, zi şi tu ceva acolo, orice, că tot nu se aude om cu persoană!». Şi uite-aşa am făcut noi doi play-back şi am fost aplaudaţi după aia de Bobby Charlton şi Bobby Moore”.

STEAUA. Argăseală, anunţ BOMBĂ despre REVENIREA lui Keşeru 

 Decizie ŞOC luată de Anamaria Prodan: “Este definitiv, ADIO!”

 

Tags: