Sport

Anghel Iordănescu a vorbit după instalarea lui Edi ca selecționer: ”Fiind vorba despre echipa națională, a fost mult mai maleabil. Nu era loc de alte discuții și clauze!”

Instalarea lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale l-a bucurat nespus pe tatăl noului selecționer, Anghel Iordănescu. Acesta a mărturisit că fiul său nu a mai fost atât de rigid în privința contractului.
26.01.2022 | 17:08
Anghel Iordanescu a vorbit dupa instalarea lui Edi ca selectioner Fiind vorba despre echipa nationala a fost mult mai maleabil Nu era loc de alte discutii si clauze
ADVERTISEMENT

Recunoscut pentru rigurozitatea cu care își pregătește contractele, Edi Iordănescu a lăsat de la el pentru a prelua banca echipei naționale.

Tatăl său, fostul selecționer Anghel Iordănescu a dat detalii despre cum au decurs negocierile dintre fiul său și FRF.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu: ”Echipa națională este o responsabilitate enormă. Mă bucur că a înțeles”

Edi Iordănescu a fost uns selecționer al României la aceiași vârstă la care și tatăl său, Anghel, era instalat antrenor al ”tricolorilor”, conduși, la acea vreme din teren, de Gică Hagi.

Anghel Iordănescu a dezvăluit că a reușit să-l influențeze pe fiul său, să nu mai fie atât de riguros în privința contractului oferit de FRF.

ADVERTISEMENT

”Am avut câteva discuții cu el pe această temă și de data asta nu am mai fost destul de obiectiv așa cum eram atunci când discutam un nou proiect.

De data aceasta am fost influențat sentimental de ceea ce am trăit eu la națională, ce înseamnă naționala și am încercat să-l fac să înțeleagă că echipa națională este o responsabilitate enormă.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că a înțeles și, probabil, știindu-l extrem de riguros cum studiază un contract, de data asta înțeleg că a fost mult mai maleabil.

Și eu am fost la fel de riguros cu aceste contracte, dar când a fost vorba de echipa națională, care însemna totul, nu era loc de alte discuții și clauze”, a detaliat Anghel Iordănescu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a fixat principalul obiectiv al fiului său la națională: ”O țară întreagă așteaptă calificarea la CE din 2024”

Fostul selecționer i-a transmis noului antrenor al echipei naționale ce așteptări are de la el. Anghel Iordănescu știe că fiul lui nu va avea timpul de partea lui, dar e convins că acesta va reuși în noua lui calitate.

”El trebuie să înțeleagă că o țară întreagă așteaptă ca România să se califice la CE din 2024. Aștept și eu și toți românii. Însă, pentru a realiza acest lucru are nevoie de susținerea noastră și eu cred că el și jucătorii post să se califice.

El e foarte analitic în tot ce face. Deja își dorește să studieze adversarii din Liga Națiunilor, are o putere de muncă extraordinară și este extrem de organizat și ordonat”, a adăugat Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu crede că alegerea lui Edi este cea mai bună a Federației

Anghel Iordănescu a fost coleg la Steaua cu Ladislau Boloni, la un moment dat opțiunea principală a FRF pentru postul de selecționer. Cei doi au cucerit împreună Cupa Campionilor Europeni, în 1986.

”Tata Puiu” susține că nu cunoaște motivele pentru care Boloni a refuzat oferta FRF, dar crede că strategia forului a fost una bună și că alegerea fiului său este cea corectă.

”Nu cunosc amănuntele pentru care Loți (Ladislau Boloni – n.r.) a renunțat și nici nu vreau să le comentez. Înțeleg că strategia FRF a cuprins toate numele importante care puteau să ajungă la echipa națională, nume valoroase pentru fotbalul românesc. În final s-a ajuns la Edi.

Sigur nu va avea probleme (Edi Iordănescu – n.r.), pentru că are o putere de muncă foarte mare, e organizat și va reuși să urmărească tot ce mișcă în fotbalul românesc”, a mai spus Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT