Fotbal intern

Anghel Iordănescu cere un atacant francez la naţională. Nu e Gnohere!

20.08.2018 | 15:57
Anghel Iordanescu cere un atacant francez la nationala Nu e Gnohere

Anghel Iordănescu, fostul selecţioner al României, a comentat selecţia făcută de Cosmin Contra înainte de debutul în preliminariile Ligii Naţiunilor. “Tata Puiu” a şi oferit un potenţial “transfer” pentru naţionala României. Iordănescu susţine că a rămas impresionat de un atacant francez din Liga 1 Betano. Surprinzător, nu este însă vorba de Harlem Gnohere, ci de unul dintre cei mai buni prieteni de-ai săi, Billel Omrani.

“Sunt câțiva jucători străini interesanți, care merită atenție pentru naturalizare. Omrani a făcut meciuri foarte bune și poate merită. Sunt și alții. Vreau să remarc și faptul că în competiția noastră internă sunt foarte mulți jucători tineri care pot emite acum pretentii pentru lotul naționalei. Sunt jucători tineri care confirmă, care dau goluri și care își pun amprenta pe jocul echipelor lor”, a spus Anghel Iordănescu, la Pro X. Selecţionerul naţionalei de la Mondialul american crede că România va avea o misiune dificilă în grupa de Liga Naţiunilor: “Meciul cu Serbia va fi extrem de dificil și extrem de important. Eu sunt convins că avem posibilitatea să luăm minimum 4 puncte cu Serbia și Muntenegru. Dacă vor fi 6, va fi cu atât mai bine”, a mai declarat Iordănescu Sr..

Billel Omrani, atacantul francez cerut de Iordănescu la naţională, a jucat doar la loturile de juniori

Ajuns la 25 de ani, francezul Billel Omrani a evoluat deja pentru Franţa, însă numai la nivel juvenil. El a jucat pentru naţionalele “Cocoşului Galic” la U17, U18 şi U19. Atacantul crescut de Marseille a fost transferat de CFR Cluj în vara lui 2016. El a evoluat în 10 meciuri pentru OM, reuşind să înscrie şi un gol. În perioada petrecută în România, Omrani a strâns în tricoul celor de la CFR Cluj 70 de meciuri, reuşind în total 18 goluri.

Prestaţiile sale l-au impresionat şi pe Gigi Becali, care a încercat din răsputeri să îl aducă pe Omrani la FCSB. Atacantul cu origini algeriene a fost curtat insistent de roş-albaştri, în special după controversa cu privire la semnătura falsificată de club, prin care Omrani şi-ar fi prelungit contractul cu echipa din Gruia. În cele din urmă, telenovela dintre FCSB, CFR Cluj şi Omrani s-a terminat după ce francezul şi-a prelungit înţelegerea cu campioana României. Nu mai puțin de 220.000 de euro a primit francezul la semnătură pentru noul contract, unul de pe urma căruia va câștiga și 20 de mii de euro lunar.

Cu toate acestea, patronul FCSB, Gigi Becali, susţine că Billel ar avea o altă ţintă în carieră. Acesta ar dori să joace pentru naţionala părinţilor săi: El vrea să ajunge să joace la naţionala Algeriei şi el ştie că imediat dacă va juca la Steaua, va ajunge la naţionala Algeriei! El crede că dacă pleacă de la Steaua, ia un milion de euro, ca Alibec. Dar dacă pleacă de la CFR Cluj, ia 500 de mii de euro în China. Vine la noi, joacă un an, merge la naţională şi apoi pleacă pe 7-8-10 milioane şi pe un salariu uriaş”, spunea Gigi Becali, când încerca să îl curteze pe atacant.