Sport

Anghel Iordănescu spune lucrurilor pe nume! Motivele pentru care fotbalul românesc e la pământ: „Se vede din satelit! Este nepermis ceea ce se întâmplă!”. Exclusiv

Anghel Iordănescu, fostul mare selecționer al naționalei României, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre factorii care au dus la declinul fotbalului românesc.
12.12.2021 | 15:40
Anghel Iordanescu spune lucrurilor pe nume Motivele pentru care fotbalul romanesc e la pamant Se vede din satelit Este nepermis ceea ce se intampla Exclusiv
Anghel Iordănescu spune lucrurilor pe nume! Motivele pentru care fotbalul românesc e la pământ: „Se vede din satelit! Este nepermis ceea ce se întâmplă!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc traversează, probabil, cea mai grea perioadă din istorie. Echipele din Liga 1 reușesc cu greu să mai ajungă în grupele unei competiții europene, iar rezultatele naționalei sunt deplorabile.

Contactat de FANATIK, Anghel Iordănescu, fostul mare selecționer al naționalei României, care i-a dus pe „tricolori” la două turnee finale ale Campionatului Mondial (1994 și 1998) și două turnee finale ale Campionatului European (1996 și 2016), a vorbit despre problemele fotbalului din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, despre motivele pentru care fotbalul românesc e la pământ

Fostul selecționer semnalează faptul că echipele românești transferă foarte mulți jucători străini lipsiți de valoare, care blochează progresul fotbaliștilor autohtoni.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce se greșește în fotbalul românesc, în momentul de față, este că avem foarte mulți jucători străini, care nu aduc niciun plus în fotbalul românesc, sunt foarte puțini cei care aduc acest plus.

ADVERTISEMENT

În general, sunt jucători străini care trag în jos fotbalul românesc și blochează jucătorii noștri, care ar putea să crească și să progreseze”, a declarat Anghel Iordănescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Anghel Iordănescu: „Este nepermis ceea ce se întâmplă!”

Totodată, Anghel Iordănescu s-a declarat uluit de nivelul arbitrajului extrem de scăzut din fotbalul românesc. Acesta consideră inadmisibile greșelile făcute de oamenii care ar trebui să împartă dreptatea în timpul partidelor de fotbal.

ADVERTISEMENT

„Tata Puiu” mai spune că arbitrajul slab influențează în mod direct faptul că echipele românești nu mai fac față în cupele europene.

„Mai avem această păcătoasă Comisie Centrală a Arbitrilor, cu arbitrajul care se vede din satelit, care, de asemenea, trage în jos fotbalul românesc. Este nepermis ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă, aceste greșeli pe care nu pot să mi le explic.

ADVERTISEMENT

Acest lucru influențează foarte mult fotbalul românesc și, după aceea, ne mirăm că echipele noastre nu fac față în cupele europene”, a mai spus Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu: „Sunt foarte mulți conducători care nu sprijină fotbalul românesc!”

În încheiere, Anghel Iordănescu susține că mulți dintre conducătorii de cluburi nu sprijină fotbalul românesc, acesta fiind un alt factor care a dus la declinul „Sportului Rege”, în țara noastră.

„Și, nu în ultimul rând, sunt foarte mulți conducători care nu sprijină și nu ajută fotbalul românesc. Avem câțiva conducători buni, pricepuți și m-aș referi aici la Dani Coman, Gică Popescu, Daniel Niculae, Marian Copilu.

Mă refer la conducătorii care ajută fotbalul românesc prin ceea ce fac la cluburile lor. Vă dau un simplu exemplu, acest conducător, președinte, patron, ce este, de la Botoșani… jos pălăria pentru Valeriu Iftime! Bagă bani în această echipă, care de vreo doi-trei ani joacă un rol important. Îmi place foarte mult și de Croitoru. Conducătorii noștri trebuie să înțeleagă că țelul suprem este să ajute echipa națională.

Bun, te lupți pentru campionatul intern. În campionatul intern este o echipă care le bate de le snopește pe toate celelalte. Mă refer la CFR Cluj, dar, faptul că această echipă nu a reușit să meargă mai departe în Conference League, înseamnă deja un vot de blam”, a încheiat Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT