Fotbal intern

Anghel Iordănescu, după victoria României la tineret. “Ianis Hagi la naţionala mare!”

11.09.2018 | 21:40
Anghel Iordanescu dupa victoria Romaniei la tineret Ianis Hagi la nationala mare

Anghel Iordănescu, în mai multe rânduri selecţioner al echipei naţionale, a vorbit după victoria României în faţa Bosniei la tineret. “Felicitări jucătorilor, sunt viitorii mari fotbaliști ai naționalei. Să-l felicităm pe Rădoi, dar și pe Daniel Isăilă, care a făcut o treabă excelentă înainte. E o performanță deosebită care demonstrează că fotbalul românesc încă produce. Să fim corecți și să remarcăm că o parte dintre jucătorii tineri care au apărut în ultima perioadă sunt produsul lui Gică Hagi. Totuși, eu cred că nu trebuie să ne grăbim. Dacă Hagi a realizat ceea ce a realizat cu Academia lui, tot el are obligația ca acești jucători să nu stagneze sau să dea înapoi.

. Unii dintre ei nu au progresat aşa cum era de aşteptat. Hagi a realizat un lucru fantastic, câştigarea campionatului, apoi a promovat jucători la echipele de tradiţie şi la echipa naţională.

 

Anghel Iordănescu după victoria României cu Bosnia. Riidcă în slăvi Academia lui Hagi şi spune că tinerii trebuie aduşi în anturajul echipei mari

Nu am văzut golul lui Ianis, nu eram în faţa televizorului în acel moment. Ianis a crescut enorm de mult, cu lacunele lui de a ţine mai mult mingea, dar a crescut fantastic şi a progresat enorm de mult şi ar trebui să fie în lotul lărgit al echipei naţionale, măcar adus, pentru că are neovie să fie încurajat ,să fie sprijini,t să simtă că e băgat în seamă. Şi eu şi Victor Piţurcă aşa făceam, aduceam pe lângă echipa naţională jucători tineri, ca să-i încurajăm,. Aducerea unui jucători tineri la echipa naţională înseamnă enorm de mult,  mai ales moral faptul că sunt în atenţia tuturor.”