Fotbal intern

Anghel Iordănescu îl apără pe Cosmin Contra după plecarea de la națională: ”Nu trebuie să punem totul în cârca lui”

19.11.2019 | 17:52
Anghel Iordanescu il apara pe Cosmin Contra dupa plecarea de la nationala Nu trebuie sa punem totul in carca lui
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al echipei naționale a României, Anghel Iordănescu, îl apără pe Cosmin Contra după ce acesta a plecat de la prima reprezentativă în urma ratării calificării la Campionatul European din 2020 din preliminariile clasice. Tricolorii mai au șansă să ajungă la turneul final după barajul din Liga Națiunilor, care va avea loc anul viitor.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 8,80 este cota pentru “peste 4.5 goluri” la meciul Țara Galilor – Ungaria. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu îl apără pe Cosmin Contra după plecarea de la națională: ”I se face o nedreptate”

”Nu trebuie să punem totul în cârca lui Contra. Și-a dorit să califice echipa, a făcut și greșeli, dar nu e singurul vinovat. I se face o nedreptate, mai ales prin ce s-a petrecut în ultima perioadă, când a fost înjurat, blamat. Într-adevăr, unii care l-au criticat aveau această competență”, a spus Anghel Iordănescu în apărarea lui Cosmin Contrra, după ce acesta a plecat de la echipa națională.

”Dar sunt și mulți care cred că dacă ai fost un simplu purtător de ghete poți să spui ce îți trece prin cap. Alături de Contra vina o are și FRF prin Comisia Tehnică, prin membrii Comitetului Executiv, care au mers în toate deplasările. Comisia Tehnică trebuia să-l cheme periodic la raport și, dacă observa că în jocul echipei apar probleme, să-l sfătuiască”, a mai declarat fostul selecționer la Radio Național FM.

ADVERTISEMENT

”Pe viitor, eu garantez despre Contra că va deveni un antrenor de club foarte bun”

”De exemplu, o veche regulă din fotbal pe care eu am învățat-o de la Ștefan Kovacs spune că nu poți juca cu ambii fundași centrali tineri. Obligatoriu e ca măcar unul să aibă experiență. La ultimul meu mandat, m-am rugat realmente de Săpunaru să vină la națională și noi renunțăm acum așa de ușor la el”, a explicat Iordănescu.

”Pe viitor, eu garantez despre Contra că va deveni un antrenor de club foarte bun. Avem însă calitate și jucători să ne calificăm. Doar că voi, cei din Federație, trebuie să fiți inspirați și să alegeți selecționerul cel mai bun pentru acțiunea din martie”, a încheiat Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra și-a anunțat demisia de la echipa națională a României după meciul pierdut în Spania, scor 0-5. F avorit să devină selecționer este Mirel Rădoi, antrenorul ce a dus naționala de tineret în semifinalele Campionatului European, iar pe următoarele locuri într-o astfel de ierarhie sunt Gică Hagi și Dan Petrescu.