Fotbal intern

Anghel Iordănescu îl vede pe Florin Tănase la naţională. De ce îi este recunoscător lui Gigi Becali

10.03.2021 | 09:36
Anghel Iordanescu il vede pe Florin Tanase la nationala De ce ii este recunoscator lui Gigi Becali
Florin Tănase are şase meciuri pentru naţionala României. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu (70 de ani) crede că Florin Tănase, căpitanul şi golgheterul lui FCSB, ar trebui chemat de Mirel Rădoi la echipa naţională după sezonul excelent pe care l-a făcut până acum.

Fostul selecţioner îl vede pe decar drept cel mai important jucător din echipa patronată de Gigi Becali, căruia a ţinut să îi mulţumească pentru ajutorul oferit.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, despre Florin Tănase: „Nu ar trebui să lipsească din lotul naţionalei“

Florin Tănase a reuşit să înscrie 18 goluri în toate competiţiile în acest sezon. El a jucat în 23 de partide pentru FCSB, punctând de 17 ori în 22 de meciuri de Liga 1 şi o dată în preliminariile Europa League, în victoria 3-0 cu armenii de la Shirak, singurul meci european pentru Tănase.

„Tănase e jucătorul numărul 1 de la FCSB, nu doar că e golgheter. Nu cred că ar trebui să lipsească din lotul naționalei“, a declarat Anghel Iordănescu, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Căpitanul lui FCSB nu este doar golgheterul echipei, ci şi al campionatului, graţie celor 17 reuşite. El a mai oferit şi 3 pase de gol pentru colegii săi în Liga 1. Tănase poate deveni cel mai bun marcator într-un singur sezon, de când formaţia a fost preluată de Gigi Becali. În momentul de faţă, Raul Rusescu şi Claudiu Răducanu, cu 21 de goluri, ocupă primul loc.

FCSB conduce clasamentul, cu 57 de puncte, la egalitate cu CFR Cluj, iar Florin Tănase este cel mai bun marcator, cu 17 reuşite. Este urmat în top de fostul lui coleg Dennis Man (14), de Keyta de la Botoşani (13), Malele (FC Argeş, 10), Luckassen (Viitorul, 9) şi Budescu (Astra, 8), Deac (CFR, 8), Cicâldău (Craiova, 8).

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu îi este recunoscător lui Gigi Becali

Deşi relaţiile dintre Anghel Iordănescu şi Gigi Becali s-au răcit după ce patronul lui FCSB l-a atacat pe Edi Iordănescu după refuzul de a veni la echipa bucureşteană, fostul selecţioner îi este recunoscător latifundiarului din Pipera pentru sprijinul oferit.

Mai exact, Anghel Iordănescu a fost bolnav de COVID-19, iar Gigi Becali l-a ajutat cu tot ce era nevoie. „Sincer, n-am mai vorbit de foarte mult timp cu Gigi, dar trebuie să fac o precizare. Am fost într-o situație dificilă cu acest COVID-19, iar Gigi Becali mi-a sărit imediat în ajutor din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Mi-a trimis toate medicamentele posibile și imposibile, mi-a trimis și perfuzii. Cum, de altfel, a făcut-o cu aproape toți cei din lumea fotbalului care au suferit“, a precizat fostul selecţioner, conform aceleiaşi surse.

Cei doi s-ar putea revedea la derby-ul dintre FCSB şi CFR, pe 19 martie. Anghel Iordănescu a recunoscut că va fi prezent la meci şi crede că şi patronul lui FCSB va fi pe Arena Naţională.


  • (P) Cota BETANO pentru UTA Arad – FCSB: 4,20 este cota pentru „X pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT