Sport

Anghel Iordănescu intervine în conflictul dintre selecționer și familia Hagi: „Gică și-a luat avânt!”. Ce-i reproșează fiului Edi

Anghel Iordănescu a comentat conflictul dintre Gheorghe Hagi și Edi Iordănescu cu privire la convocarea lui Ianis Hagi.
22.03.2023 | 19:15
Anghel Iordanescu intervine in conflictul dintre selectioner si familia Hagi Gica sia luat avant Cei reproseaza fiului Edi
Anghel Iordănescu a aplanat conflictul dintre Gică Hagi și Edi Iordănescu. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Conflictul dintre Hagi și selecționerul Edi Iordănescu cu privire la convocarea lui Ianis Hagi a fost comentat și de către Anghel Iordănescu, care a încercat să lămurească acest subiect.

Anghel Iordănescu a vorbit despre neconvocarea lui Ianis Hagi la națională

Fostul selecționer al României a încercat să evite inițial subiectul Ianis Hagi„Vreți neapărat să comentez acest lucru? Și nu sunt un bun diplomat. S-a creat o tensiune de care echipa națională nu avea nevoie în debutul acestei campanii. 

ADVERTISEMENT

Din respect pentru Gică Hagi că e prietenul meu, cu dragoste pentru Ianis pe care îl apreciez foarte mult și din iubire de tată pentru Edi, n-am să comentez. Orice aș spune e un comentariu”, a spus Tata Puiu la Digi Sport.

În cele din urmă Anghel Iordănescu l-a contrazis pe „Rege” și a explicat: „A comentat Gică Hagi, a explicat selecționerul, ați avut dumneavoastră emisiuni în care ați vorbit. Ianis Hagi mai are nevoie de încredere? Ianis Hagi mai are nevoie să apară pe o listă preliminară?”.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, reproșuri pentru Edi Iordănescu: „Face această listă suplimentară”

Anghel Iordănescu i-a transmis un mesaj lui Ianis Hagi și se opune acestei liste de rezervă a selecționerului: „Să îl ajute Dumnezeu să se facă bine și să fie în plenitudinea forțelor. Gică Hagi și-a luat avânt, dar eu cred că staff-ul tehnic a analizat fiecare jucător. I-am reproșat lui Edi că face această listă suplimentară pe care trebuie să o dai. Pune o sumedie de jucători, deși el știe că are jucători pe acele posturi mai buni decât cei din străinătate”.

Iordănescu senior a dezvăluit că această listă este redactată la cererea FRF și a spus cum proceda când era selecționer: „A venit cu o explicație, pe care nici eu n-am crezut-o. Și eu făceam același lucru, dar cu jucători cu care chiar voiam să le dau o șansă reală. Ce rost are să chemi în banda dreaptă un mijlocaș de afară care nu are nicio șansă să joace când tu mai ai încă doi de afară și încă doi din țară. Pentru ce îl pui pe lista aia preliminară? 

ADVERTISEMENT

Mi-a spus că același lucru au făcut și cei dinaintea lui: Mirel Rădoi și Contra, la sugestiva Federației Române de Fotbal. Dar dacă jucătorul respectiv nu are șansă și mai sunt încă doi, ce rost mai are să îl chemi. Vorbești cu el, îi spui că îl urmărești… Staff-ul naționalei vorbește suplimentar cu jucătorii care sunt pe această listă”.

Ilie Dumitrescu, dialog cu Anghel Iordănescu: „Eu cred că îl convocai pe Ianis Hagi”

Ilie Dumitrescu i-a aruncat mănușa lui Anghel Iordănescu și e de părere că ar fi gestionat altfel cazul jucătorului lui Rangers„La modul cum gestionați relația cu jucătorii și nucleul principal al naționalei, eu cred că îl convocai pe Ianis Hagi și poate îl și foloseai câteva minute dacă jocul permitea”.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu i-a dat un răspuns în stilul caracteristic, spre amuzamentul lui „Mister” și al lui Bogdan Stelea: „O să îți dau un răspuns personal: pe tine te convocam, pe Stelică, nu!”. 

Tatăl lui Edi Iordănescu i-a transmis antrenorului lui Farul să primească lucrurile și din alt punct de vedere: „Are dreptul să vorbească Gică Hagi și l-am înțeles ca părinte. Gică Hagi să nu uite că a fost selecționer și a trecut prin momentele astea. El putea să aibă o discuție cu Ianis Hagi și să îl întrebe: ‘Ai discutat, ai vorbit cu cineva?’. Hagi știe foarte bine că atât Anghel Iordănescu și Edi îl apreciază foarte mult pe Ianis”.

ADVERTISEMENT