Sport

Anghel Iordănescu, sfaturi înainte de meciurile României din Liga Națiunilor: „Am fost 14 zile la antrenamentele lui Ancelotti. Nu l-am auzit țipând!”

Anghel Iordănescu a vorbit înainte de meciurile echipei naționale din Liga Națiunilor, când Edi, fiul său, își va face debutul oficial pe banca tehnică a „tricolorilor”.
01.06.2022 | 17:33
Anghel Iordanescu sfaturi inainte de meciurile Romaniei din Liga Natiunilor Am fost 14 zile la antrenamentele lui Ancelotti Nu lam auzit tipand
Anghel Iordănescu, sfaturi înainte de meciurile României din Liga Națiunilor. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer este de părere că România se poate descurca bine în primele patru meciuri din Liga Națiunilor și crede că a venit momentul ca „tricolorii” să mai atace o nouă participare la un Campionat European.

Anghel Iordănescu, sfaturi înainte de meciurile României din Liga Națiunilor

Anghel Iordănescu a vorbit înainte de meciurile României din Liga Națiunilor și crede că Edi poate să conducă naționala spre rezultatele dorite de toți fanii:

ADVERTISEMENT

„Când ai jucători serioși, când ai jucători valoroși nu are cum să nu fie bine. Eu am asistat 14 zile la antrenamentele lui Carlo Ancelotti la Real Madrid și nu l-am văzut niciodată țipând sau răstindu-se la jucătorii săi, dar nici fotbaliștii Cristiano Ronaldo, Benzema și restul nu ieșeau din cuvântul lui.

Se poate face performanță și cu mână de fier, și cu demoncrație și cu ton ridicat. Dacă Edi a ajuns la această concluzie, înseamnă că a luat o decizie bună, înseamnă că simte pulsul.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte, foarte multe probleme în momentul de față la echipa națională. Prima problemă e tonusul fizic, mulți fotbaliști de la noi au trecut prin momente grele, luăm exemplu grupul de la FCSB, unde ei au jucat până în ultima clipă cu speranțe la titlu”.

„Mă refer și la jucătorii de la Craiova, care au avut prioritate Cupa, locul doi și barajul ulterior. Nu e ușor să ajungi la națională cu moralul jucătorilor care nu și-au atins obiectivul.

ADVERTISEMENT

Adăugăm și programul încărcat, fotbalul românesc are un anumit specific, întâlnim echipe de forță, de putere, cu spirit de luptă. Fotbalul nostru are o calitate anume, că fotbaliștii au abilitate, chiar dacă nu au o așa mare forță.

Să joci 4 meciuri în 10 zile cu adversare cu spirit de luptă, cu jucători pe care îi favorizează angajamentul. La noi e favorizată mai mult mingicăreala, nu e ușor”, a spus Anghel Iordănescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Nu avem un număr șase!”

„E o chestie de tradiția la noi, așa i-am crescut, așa i-am avut, iar Edi dacă a semnat contractul cu naționala, trebuie să rezolve problema asta.

Eu mi-aș dori la națională să am încă două vârfuri, pe lângă ce are la dispoziție Edi Iordănescu. Dacă va cădea unul și altul e suspendat, devine dificil.

Eu vorbesc despre vîrfuri, nouari, ca să mă exprim ca Gică Hagi. Ar mai fi probleme și la fundași stânga. Dar cea mai mare problemă, din punctul meu de vedere, e numărul șase, jucătorul din fața mijlocașilor centrali, eu îi spun controlorul de joc”, a continuat Anghel Iordănescu.

„Noi nu avem un controlor de joc în momentul de față, care să aibă un randament superior față de ce s-a văzut la ultimele meciuri ale echipei naționale.

A dispărut Bordeianu, a mai dispărut un alt jucător… Edi s-a gândit că poate Cristea va acoperi acest post. Cam asta cred eu că a fost ideea lui. Nu mă pricep să spun dacă e bine sau nu să fie Cristea acolo, credeți-mă.

Eu ca suporter al naționalei, m-aș mulțumi cu șase puncte din două deplasări, ca antrenor mă gândesc că poți să-ți faci calcule și cu un punct, în condițiile în care câștigi toate meciurile la București. Poți să fi calificat sau în primele două echipe. E bine să nu așteptăm ultimele meciuri”, a mai spus fostul selecționer.

  • 2016 a fost anul ultimei pariticipări ale „tricolorilor” la un turneu final

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,15 este cota pentru „1 solist” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT