Sport

Anghel Iordănescu și Ministrul Apărării au inaugurat Sala Sevilla! Duckadam: “Un moment special”

Sala Sevilla din cadrul Muzeului Steaua de la noul stadion a fost inaugurată de Anghel Iordănescu și Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.
07.07.2021 | 18:55
Anghel Iordanescu si Ministrul Apararii au inaugurat Sala Sevilla Duckadam Un moment special
ADVERTISEMENT

Este zi de sărbătoare în Ghencea. CSA Steaua inaugurează noul stadion într-un meci cu OFK Belgrad. Mai multe personalități sunt prezente la noua arenă, unde au loc mai multe festivități.

Anghel Iordănescu și Ministrul Apărării au inaugurat Sala Sevilla din Ghencea!

Una dintre ele o reprezintă inaugurarea Muzeului Steaua, iar Sala Sevilla este perla coroanei din acest muzeu. Anghel Iordănescu și Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au inaugurat sala în care fanii pot să rememoreze cele mai importante momente din istoria clubului.

ADVERTISEMENT

Pe 7 mai 1986, la Sevilla, Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni în fața Barcelonei, scor 2-0, după loviturile de departajare. În Sala Sevilla, suporterii vor putea vedea tricourile de joc de atunci, dar și alte obiecte de la finala de la Sevilla, inclusiv o replică a trofeului.

Anghel Iordănescu și Ministrul Apărării au inaugurat Sala Sevilla din Ghencea! Foto+video
Anghel Iordănescu și Ministrul Apărării au inaugurat Sala Sevilla din Ghencea! Foto+video

Duckadam, pentru FANATIK: “Un moment special pentru mine”

La inaugurare au fost prezenți majoritatea jucătorilor din echipa Steaua 1986, dar și alți foști sportivi din alte ramuri, cum este Cristian Gațu. Echipa Stelei 1986 s-a pozat cu replica trofeului câștigat atunci.

ADVERTISEMENT

Helmut Duckadam a spus pentru FANATIK: “E un moment special pentru mine. Mă bucur că s-a făcut asta după atâta timp. Nu ai cum sa nu te bucuri”.

Helmut Duckadam
Helmut Duckadam

Boștină promite organizare trăsnet: “Ne-am pregătit de un an pentru evenimentul ăsta. Totul a fost pregătit până la ultimul detaliu”

Fostul fundaș, Adrian Bumbescu, a spus că abia așteaptă să vadă meciul cu OFK Belgrad de pe noul stadion: “Abia aștept să înceapă meciul. Suntem în sala Sevilla și mă bucur că mi-am revăzut colegii”

ADVERTISEMENT

Gabriel Boștină a spus că evenimentul este pregătit la cele mai mici detalii și spune că totul va fi perfect la acest eveniment: “Ne-am pregătit de un an pentru evenimentul ăsta. Totul a fost pregătit până la ultimul detaliu.”

Cristian Gațu și Victor Pițurcă
Cristian Gațu și Victor Pițurcă

Miu: “Vin toți în afară de Emeric Ienei”

Iulian Miu, unul dintre oficialii celor de la CSA Steaua, a declarat că în afară de Emeric Ienei, toți cei din Steaua 1986 vor fi prezenți: “O să fie un spectacol adevărat. O să fie și ceva surprize. Vin toți în afară de Emeric Ienei”.

ADVERTISEMENT

Din echipa Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni doi membri nu mai sunt printre noi. Este vorba de Lucian Bălan și Ilie Bărbulescu, cei care s-au stins în 2015, respectiv la începutul anului 2020.

Sala Sevilla
Sala Sevilla

Ienei, mesaj prin intermediul FANATIK: “Este o mare sărbătoare pentru familia Stelei”

Emeric Ienei, antrenorul acelei echipe fantastice nu va putea fi prezent la inaugurarea stadionului, însă a transmis un mesaj prin intermediul FANATIK:

„În primul rând aș vrea să le transmit toate cele bune, iar actualilor și viitorilor jucători ale Stelei, le transmit să reușească să joace cândva la același nivel! Meciul cu OFK Belgrad nu este de fapt doar o inaugurare cu un meci amical, ci este o mare sărbătoare pentru familia Stelei”, a spus fostul antrenor.

Cristian Dan, omul care a desenat “Sala Sevilla”

Omul care a desenat “Sala Sevilla” este Cristian Dan. Ilustratorul a vorbit pentru FANATIK despre munca depusă la muzeul Steaua.

“Mi-am pus sufletul de stelist pe pereți și am îmbinat pasiunea pentru desen și Steaua. Eu am scris și textele”, a spus Dan pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT