Sport

Anghel și Edi Iordănescu nu vor face ”echipă” la FCSB: ”De multe ori decizia lui a fost alta, decât sfatul meu”

Edi Iordănescu duce mai departe tradiția familiei. Tatăl noului tehnician al FCSB a fost unul dintre cei mai importanți jucători și antrenori din istoria grupării roș-albastre. Însă, colaborarea dintre cei doi pare aproape imposibilă.
20.08.2021 | 12:11
Anghel si Edi Iordanescu nu vor face echipa la FCSB De multe ori decizia lui a fost alta decat sfatul meu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer Anghel Iordănescu e mândru că fiul lui Edward îi calcă pe urmă, măcar în cariera de antrenor. Ca sportivi, cei doi au fost în opoziție totală. Anghel Iordănescu este o legendă a Stelei, în vreme ce Edi a fost un fotbalist mai degrabă modest.

Iordănescu senior a mărturisit că i-ar plăcea să-și ajute fiul antrenor cu sfaturi, dar că de cele mai multe ori Edi ia decizii total opuse, decât cele sugerate de părinte.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu l-a dojenit părintește pe Edi: ”Copiii fac ce le spui să nu facă”

Anghel Iordănescu a fost un mare atacant în anii ’70 – ’80 al echipei Steaua București. Tot la gruparea din Ghencea și-a început și cariera de tehnician.

A cucerit exact 14 trofee. Șapte ca jucător și tot atâtea ca antrenor. ”Tata Puiu” a mărturisit că i-ar plăcea ca fiul lui să devină un antrenor mai bun decât a fost el.

ADVERTISEMENT

”Tatăl a fost mai bun antrenor decât fiul, dar îmi doresc foarte mult să mă depășească din toate punctele de vedere. Ar fi cea mai mare realizare a mea”, a mărturisit Iordănescu senior.

Fostul selecționer a dezvăluit și de ce nu crede că va face ”echipă” cu Edi Iordănescu, nici măcar ca și consilier al noului tehnician al FCSB.

ADVERTISEMENT

”Un antrenor care se respectă și își respectă meseria ia decizi singur. Un om din afară, ca mine, nu poate să vină decât cu o părere, pentru că nu cunoaște problemele echipei.

Eu dacă l-aș putea ajuta pe Edi, l-aș ajuta, dar cu lucruri generale. Noi oricum vorbim foarte mult despre fotbal, dar de multe ori decizia lui a fost alta decât sfatul meu. Așa fac copii, când le spui să nu facă ceva, exact aia vor face”, a spus Anghel Iodănescu, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Care este primul lucru pe care Edi Iordănescu trebuie să-l rezolve la FCSB

În opinia fostului selecționer, Edi Iordănescu va avea o misiune dificilă și ingrată pentru început, la FCSB. Acesta crede că jucătorii vicecampioanei nu mai au încredere în propriile forțe și a explicat de ce.

”Sunt 7 puncte diferență între CFR și FCSB, echipa nu traversează un moment foarte bun, jucătorii sunt într-o perioadă delicată din punct de vedere mental după eliminarea din cupele europene.

Personal cred că în momentul de față cea mai mare problema care se pune este să aducă echipa la un potențial maxim care să îi permită să lupte pentru titlul de campioană.

El trebuie să remonteze punctele care îl despart de primul loc și să le redea încrederea jucătorilor”, a punctat Iordănescu senior.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 1,93 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT