Fotbal intern

AMENINŢĂRI! Ce şi-au zis Negoiţă şi Anghelache

Ruptura dintre Steven Thicot şi Dinamo a creat tensiuni între Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache. FANATIK.RO vă prezintă modul în care a decurs rezilierea contractului dintre părţi şi...
08.07.2014 | 00:10
AMENINTARI Ce siau zis Negoita si Anghelache

Ruptura dintre Steven Thicot şi Dinamo a creat tensiuni între Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache. FANATIK.RO vă prezintă modul în care a decurs rezilierea contractului dintre părţi şi modul în care cei doi conducători au acţionat.

În urmă cu cîteva zile, Steven Thicot se prezentase în cantonamentul lui Dinamo din Anglia pentru a stabili o despărţire de comun acord, după ce francezul nu a mai vrut să vină la reunirea echipei de la începutul lunii iunie. Jucătorul a fost luat în primire mai întîi de către preşedintele executiv al clubului, Constantin Anghelache, care l-a avertizat că va avea de suferit dacă nu se va supune condiţiilor. “Nu este normal cum ai procedat şi pentru asta vei fi penalizat! Dacă nu plăteşte nimeni clauza pentru tine, va trebui să accepţi o diminuare de salariu! Dacă nu vrei, schimbăm foaia şi mergem la forurile abilitate să te suspende un an şi jumătate pentru că nu tolerăm o astfel de atitudine”, a fost, în linii mari, discursul lui Anghelache, conform surselor FANATIK.RO.

Contre din cauza lui Thicot

Ceea ce părea începutul unui război în toată regula a fost aplanat şi ulterior soluţionat tocmai de patronul Ionuţ Negoiţă, cel care a auzit aproape toată discuţia dintre părţi. “Nu cred că este o soluţie să ţinem un jucător cu forţa! Dacă îl suspendăm sau trimitem la echipa a doua ce rezolvăm? Salariul tot trebuie plătit! Nu are rost să păstrăm pe cineva care nu-şi doreşte să joace la Dinamo. Trebuie să reziliem contractul şi totul va fi OK”, a fost replica patronului care, conform unor surse din cadrul clubului, nu i-a picat tocmai bine preşedintelui executiv din “Ştefan cel Mare”.

thicot

Situaţia de la Dinamo II, primul scurtcircuit 

Nu este prima dată cînd între cei doi conducători, pe care îi leagă o relaţie de rudenie, apar discordanţe serioase. Primul scurtcircuit s-a produs în primăvară, imediat după ce Dinamo II a ratat accesul în play-off-ul de promovare în liga a doua. Concret, Ionuţ Negoiţă i-a reproşat lui Anghelache că pentru această echipă au evoluat mai mulţi fotbalişti cu salarii mari aduşi tocmai de el. Cîteva exemple au fost Ionuţ Cioinac, Pape Ndaw, Alexandru Giurgiu sau Antonio Asanovici. Conform surselor din cadrul clubului, această dispută a fost la un pas să se soldeze chiar cu demiterea celui din urmă.

De ce nu l-a pus administrator special pe Anghelache

Apele s-au liniştit relativ repede, dar Ionuţ Negoiţă părea decis totuşi ca în perioada dintre sezoane să-l schimbe pe unchiul său cu Ionel Dănciulescu. În cele din urmă, acest aspect a fost amînat, mai ales că echipa a intrat între timp şi în insolvenţă. Totuşi, faptul că încrederea lui Ionuţ Negoiţă în Anghelache a fost puternic ştirbită este certificat şi de decizia pe care omul de afaceri a luat-o în urmă cu aproximativ două săptămîni. Astfel, patronul lui Dinamo nu l-a numit administrator special pe cel care îndeplineşte şi rolul de preşedinte executiv, ci pe Gheorghiţă Cristian Valentin, avocatul său personal.

rpressport.ro

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!