Fotbal international

Anglia a egalat un record vechi de 35 de ani! Cum a renăscut fotbalul din Premier League

19.04.2019 | 09:24
Fotbalul din Anglia a egalat un record vechi de 35 de ani, reușind în acest sezon să ducă patru echipe în semifinalele competițiilor europene

Fotbalul din Anglia a egalat un record vechi de 35 de ani, reușind în acest sezon să ducă patru echipe în semifinalele competițiilor europene. Fotbalul din Premier League va fi reprezentat de FC Liverpool și Tottenham Hotspur în careul de ași din Champions League, în timp ce Arsenal Londra și Chelsea Londra au ajuns între primele patru formații din Europa League.

Anglia a egalat un record vechi de 35 de ani

Calificarea celor patru echipe în semifinalele cupelor europene înseamnă că Anglia a egalat un record vechi de 35 de ani. Se poate spune chiar că l-a depășit dacă ținem cont că la acea vreme existau trei competiții la nivel de cluburi. În sezonul 1983-1984, fotbalul din insulă domina întrecerilee organizate de UEFA și trimitea patru formații în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, Cupei Cupelor și Cupei UEFA.

În cea mai importantă competiție, Cupa Campionilor Europeni, FC Liverpool trecea în semifinale de Dinamo București, 1-0 în Anglia și 2-1 în România, iar mai apoi, în finală, învingea AS Roma la loviturile de departajare. ”Cormoranii” se putea mândri la acea vreme cu o formație plină de vedete din care se remarcau Kenny Dalglish, Ian Rush și Graeme Souness.

Pedro Rodriguez sărbătorind un gol marcat în meciul Chelsea - Slavia Praga din Europa League
Pedro Rodriguez sărbătorind un gol marcat în meciul Chelsea – Slavia Praga din Europa League

Englezii pot duce 4 echipe în finalele cupelor europene

În Cupa Cupelor, englezii au fost reprezentați atunci de Manchester United, care în semifinale a avut ghinionul să dea peste Juventus Torino cu un Paolo Rossi într-o formă excelentă. Italianul a marcat pe Old Trafford, iar la retur a înscris golșul calificării pentru ”Bătrâna Doamnă” în minutul 90. În Cupa UEFA, Anglia a dus două formații până în semifinale: Teottenham Hotspur și Nottingham Forest. Dacă ”pădurarii” au fost eliminați de Anderlecht Bruxelles, Spurs a trecut de Hajduk Split și a poi i-a învins în nfinală și pe belgieni la loviturile de departajare.

În acest sezon, englezii au șansa uriașă de a câștiga ambele trofee continentale și chiar exista două finale cu formații din Premier League. În semifinalele Champions League, FC Liverpool va întâlni FC Barcelona, iar Tottenham Hotspur va da peste revelația Ajax Amsterdam. În Europa League lucrurile par și mai simple, Arsenal și Chelsea fiind mari favorite în duelurile pe care le vor avea cu FC Valencia și Eintracht Frankfurt.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri