Fotbal international

Anglia a început ”războiul” cu Franța înainte de sfertul de la Cupa Mondială. Kane, Walker sau Bellingham au pus stăpânire pe Paris. Foto

Anglia - Franța este șocul sferturilor de finală de la Cupa Mondială, iar The Sun a pus la cale un moment inedit cu o zi înainte de marele meci.
09.12.2022 | 18:40
Anglia - Franța este șocul sferturilor de finală de la Cupa Mondială, iar The Sun a pus la cale un moment inedit cu o zi înainte de marele meci. Sursă foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Francezii au dat dovadă de mult fair-play înaintea partidei, selecționerul Didider Deschamps sărind în apărarea omologului său Gareth Southgate, criticat constant de presa britanică.

The Sun a agitat spiritele înainte de Anglia – Franța de la Cupa Mondială

Este foarte bine cunoscută rivalitatea pe toate planurile dintre Anglia și Franța, iar întâlnirea din sferturile de finală de la Cupa Mondială a fost un bun prilej pentru cotidianul The Sun să pună la cale o farsă de proporții uriașe.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de marele duel, publicația britanică a împânzit Parisul cu proiecții video în care apar jucători din echipa națională a Angliei ce transmit mesaje clare că Franța va fi învinsă, spre uimirea trecătorilor din capitala Franței, care se opreau pentru a surprinde momentele unice.

Englezii și-au ironizat rivalii, care îl numesc pe atacantul Kylian Mbappe ”regele” lor, și au proiectat o imagine în apropiere de Turnul Eiffel cu căpitanul Harry Kane având pe cap coroana regală și mesajul ”King Harry”.

ADVERTISEMENT

Jude Bellingham a prezentat scandarea celebră a englezilor

Într-o ipostază asemănătoare apare și fundașul Kyle Walker, cel care va avea dificila misiune de a-l bloca pe Mbappe la întâlnirea de sâmbătă seară. La imaginea cu jucătorul lui Manchester City se scrie ”Regele Kyle”, iar la mijloc apare numele Kylian care este, însă, tăiat.

Noul star al fotbalului insular, Jude Bellingham, este prezentat cu de-acum celebrul ”It’s coming home”, în engleză și franceză, care anunță că britanicii vor câștiga un nou trofeu major după Cupa Mondială din 1966.

ADVERTISEMENT

Într-o altă imagine apar Harry Kane, Marcus Rashford și Bukayo Saka, iar mesajul este ”Trei Lei răcnesc”, iar jucătorul lui Manchester United apare și separat cu strigarea: ”S-a terminat Gaull”, cu trimitere la fostul mare general francez Charles de Gaull. Un clip video cu toate mesajele poate fi urmărit aici.

Imaginile au fost primite cu reacții diverse

În timp ce o femeie le-a strigat jurnaliștilor de la The Sun ”plecați acasă” după ce a văzut imaginile obraznice proiectate pe strada ei, cei mai mulți parizieni au gustat din plin gluma, chiar dacă au susținut sus și tare că Franța va câștiga.

ADVERTISEMENT

”Va fi un meci grozav și cred că Franța va câștiga cu 3-1. Mult noroc englezilor, au fani fantastici, dar asta nu va fi suficient”, a declarat Louis Lemarchand, în timp ce iubita acestuia, Fanny Thoumy, a spus: ”Wow! Acele proiecții sunt absolut uimitoare. Vă iubim! Sunteți atât de amuzanți”.

Doi fani englezi aflați la Paris, chiar în față la Trocadero, unul dintre simbolurile capitalei Franței, s-au arătat încântați de farsa pusă la cale de The Sun. ”Cred că proiecțiile sunt cu adevărat grozave. Cred că Anglia va câștiga cu 2-1. Dacă îl ținem pe Mbappe, vom fi bine”, a afirmat Lewis Margrim.

ADVERTISEMENT
Tags: