Fotbal intern

Anglia ajută România U21! Cum putem scăpa de doi adversari din lotul danezilor

09.11.2020 | 16:03
Anglia ajuta Romania U21 Cum putem scapa de doi adversari din lotul danezilor
ADVERTISEMENT

Oficialii Premier League au transmis cluburilor că jucătorii din Danemarca, Islanda și Suedia să nu fie lăsați la loturile naționale datorită restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia de coronavirus, din și spre aceste țări.

Se pare că dacă jucătorii vor pleca totuși la loturile naționale, la întoarcerea pe teritoriul Regatului Unit vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile, ceea ce îi va împiedica să se antreneze cu cluburile lor, conform thesun.co.uk.

ADVERTISEMENT

Astfel, atacantul Emil Riis Jakobsen și Mads Bech Sørensen ar putea lipsi de la meciul decisiv de calificare pentru naționala României la Campionatul European de tineret.

Cine sunt potențialii absenți lotul danezilor

Emil Riis Jakobsen are 22 de ani și este atacant în liga a doua engleză la Preston North End, unde a jucat opt meciuri în acest sezon, înscriind un gol, în timp ce la naționala U21 a Danemarcei are un gol în cinci partide și o cotă de piață de 1,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Celălalt potențial absent, Mads Bech Sørensen are 21 de ani și este fundașul central al lui Bredford, care joacă tot în Championship. Mads Bech a fost împrumut la Wimbledon, de unde a revenit la Bredford și are cinci meciuri în acest sezon, fiind cotat la 400.000 de euro.

De cealaltă parte, Adrian Mutu se confruntă și el cu foarte multe absențe, printre care cele mai importante sunt cele ale lui Alexandru Cicâldău și Dennis Man, convocat la naționala mare, de unde vine în schimb Ianis Hagi, care nu a mai jucat la tineret de mai bine de un an de zile.

ADVERTISEMENT

Antrenorul danezilor consideră meciul cu România cel mai bun test înainte de Campionatul European

Selecționerul reprezentativei daneze, spaniolul Albert Capellas, vede meciul cu România drept cel mai important test înainte de debutul la Campionatul European, care va avea loc vara viitoare: “Sunt foarte mândru că, având un meci rămas de jucat, ne-am calificat deja la Euro din postura de câștigători ai grupei. Asta înseamnă că putem merge în România cu biletele pentru Campionatul European în bagaje. Totuși, mai sunt puncte importante rămase în joc pentru tragerea la sorți a viitoarelor preliminarii, ne dorim să avem un coeficient cât mai bun”, a spus antrenorul danezilor pentru site-ul federației.

Danezii sunt deja calificați de pe primul loc din grupă, iar meciul cu România nu are nicio miză reală, ceea ce ar putea fi exploatat de elevii lui Adrian Mutu: “Este, poate, singura ocazie pe care o avem de a pregăti Campionatul European care va începe în luna martie. Sigur, nu știm încă pe cine vom întâlni la turneul final, dar trebuie să folosim meciul împotriva României pentru a regla și mai bine jocul nostru”, a încercat Albert Capellas să își mobilizeze jucătorii.

ADVERTISEMENT

Gazonul se va prezenta în condiții bune la meciul de la Ploiești, după ce autoritățile locale au luat decizia să întreprindă lucrări de mentenanță la suprafața de joc, iar Chindiei Târgoviște i-a fost reziliat contractul de închiriere al arenei ,,Ilie Oană”. Meciul România U21 – Danemarca U21, va avea loc pe 17 noiembrie, la Ploiești.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,75 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: