Sport

Anglia – Croația 1-0. Naționala Albionului își ia revanșa în fața vicecampioanei mondiale. Cum arată Grupa D. Video

Meciul Anglia - Croaţia are loc duminică, 13 iunie, cu începere de la ora 16:00, în cadrul grupei D a turneului final al EURO 2020.
13.06.2021 | 14:35
Anglia  Croatia 10 Nationala Albionului isi ia revansa in fata vicecampioanei mondiale Cum arata Grupa D Video
ADVERTISEMENT

Debutul naţionalei Albionului nu este unul facil, pentru că adversară îi va fi nimeni alta decât vicecampioana mondială, Croația.

Unde se joacă meciul Anglia – Croaţia

Confruntarea Anglia – Croaţia se produce duminică, 13 iunie, de la ora 16:00, la Londra, pe stadionul Wembley, una dintre cele două locaţii pentru jocurile din grupa D. Există o particularitate în această grupă, faptul că ambele locaţii nu ies din cadrul Regatului Unit al Marii Britanii, cea de a doua fiind la Glasgow, Scoţia şi Cehia completând tabloul acestei grupe.

ADVERTISEMENT

Deşi în Marea Britanie situaţia privind coronavirusul este una dintre cele mai complicate la această oră, ca urmare a masivelor infestări cu tulpina indiană, accesul fanilor în tribune va fi permis în proporţie de 40 la sută, dar numai respectându-se protocolul sanitar, care prevede chiar şi la persoanele vaccinate prezentarea unui test negativ în termen de 72 de ore.

Cine transmite partida Anglia – Croaţia

Partida Anglia – Croaţia se joacă duminică, 13 iunie, de la ora 16:00, în prima etapă a grupei D la EURO 2020, pe stadionul Wembley din Londra şi este televizată în direct pe canalul PRO TV. O mai puteţi însă urmări şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea Anglia – Croaţia se va disputa pe o vreme favorabilă fotbalului, cu o temperatură neobişnuit de mare, 26 de grade şi cer senin. Această partidă, considerată ca o finală pentru locul 1, a fost încredinţată unei brigăzi din Italia, avându-l la centru pe experimentatul Daniele Orsato.

Ce jucători importanţi lipsesc în jocul Anglia – Croaţia

Fiind cel mai important meci, între reprezentativele cotate cu cele mai mari şanse la calificarea în optimi, este vital ca selecţionerii Gareth Southgate şi Zlatko Dalic să poată beneficia de aportul celor mai buni jucători. Croaţia nu are nici o problemă în acest sens.

ADVERTISEMENT

La englezi lucrurile nu stau la fel de bine. Chiar înainte de EURO fundaşul Trent Alexander Arnold s-a accidentat şi a ratat turneul final, fiind înlocuit cu Ben White de la Brighton, folosit şi în amicalul cu România. Portarul de rezervă Dean Henderson este bolnav, iar Sakha, aripa lui Arsenal, este şi el out. Nici fundaşul central Harry Maguire şi mijlocaşul Jordan Henderson nu sunt în plenitudinea forţelor, dar vor lua loc pe bancă.

Anglia, două victorii cu 1-0 în meciurile test înainte de EURO

Anglia a susţinut două partide de verificare înainte de EURO, ambele câştigate cu 1-0, în faţa Austriei şi a României. În primul meci Gareth Southgate a folosit un posibil unsprezece de start al partidei cu Croaţia, dar a avut parte de neplăcerea accidentării lui Trent Alexander Arnold. Cu România a băgat o echipă de rezerve plus alţi trei jucători care au fost anunţaţi că nu vor rămâne în lot.

ADVERTISEMENT

Acest meci este extrem de aşteptat de toată suflarea din Albion. Deşi cele două naţionale s-au mai întâlnit de atunci şi în Liga Naţiunilor, nici acum nu a fost digerat acel eşec extrem de dureros, după prelungiri, din semifinala CM 2018.

Cote la pariuri la meciul Anglia – Croaţia

Cotele la pariuri sunt totuşi destul de evidente în favoarea Angliei. 1,60 este cota primită de naţionala Albionului pentru a pune la respect pe Modric şi colegii lui. Croaţia are un fabulos 7,50 pentru a mai întrista odată naţiunea engleză, dar parcă e totuşi greu de crezut să se întâmple aşa ceva pe Wembley.

Sunt opt meciuri oficiale jucate între cele două reprezentative din momentul declarării independenţei Croaţiei. Însă, un al nouălea meci amical, care a avut loc în 2003, a fost prima confruntare dintre cele două reprezentative. Revenind la meciurile oficiale bilanţul este 5 victorii Anglia, 3 Croaţia şi un egal.

 

ADVERTISEMENT