Sport

Anglia, echipa de forță din Grupa D de la Euro 2020! „Leii” au adversari dificili

Grupa D de la Euro 2020 este una dintre cele mai echilibrate, dar totuși Anglia este echipa care se află cu cel puțin o treaptă deasupra adversarelor.
12.06.2021 | 17:08
Anglia echipa de forta din Grupa D de la Euro 2020 Leii au adversari dificili
ADVERTISEMENT

Visând la primul titlu european din istorie, englezii trebuie să fie atenți pentru că grupa este una destul de complicată.

„Leii” vor da peste vicecampioana mondială de acum trei ani, Croația, dar și peste arțăgoasele formații ale Cehiei și Scoției.

ADVERTISEMENT

Grupa D de la Euro 2020, dominată de Anglia

După ce a învins România într-un amical la Middlesborough, naționala Angliei se pregătește de debutul în Grupa D la Euro 2020 și are marele avantaj de a-și juca partidele pe teren propriu, pe celebrul Wembley din Londra.

Formația lui Gareth Southgate este considerată principala favorită la încheierea grupei pe locul 1, are la Unibet o cotă de 1,43 pentru acest lucru și orice pas greșit ar însemna un eșec uriaș pentru ”lei”.

ADVERTISEMENT

Britanicii vor veni la turneul final cu doi dintre cei mai scumpi fotbaliști ai momentului, Hary Kane (120 milioane de euro) și Jadon Sancho (1oo milioane de euro). De altfel, englezii au cel mai valoros lor de la Euro 2020, cotat la 1,33 miliarde de euro.

Joacă Anglia pentru locul 2?

Naționala Angliei se află într-o mare dilemă în ceea ce privește câștigarea grupei de la turneul final. Deși ar fi o onoare, această poziție ar aduce cu siguranță un adversar mult mai puternic în optimi, decât dacă s-ar clasa pe poziția secundă.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea Grupei D urmează să se împerecheze în optimi cu formația ce va încheiat pe locul 2 în Grupa F, acolo unde se află puternicele selecționate ale Franței, Germaniei și Portugaliei, aceasta din urmă deținătoarea trofeului.

În schimb, o clasare pe locul 2 ar duce la un meci în optimi cu ocupanta poziției secunde în grupa E, din care fac parte Spania, Polonia, Suedia și Slovacia. Dar, această variantă ar face ca Anglia să nu mai joace pe Wembley, acolo unde ar rămâne dacă și-a câștiga grupa.

ADVERTISEMENT

Croații și-au pierdut două vedete

Principala contracandidată a trupei lui Gareth Southgate este vicecampioana mondială la zi, Croația, care are o cotă la Unibet pentru câștigarea grupei de 4,80. Selecționerul Zlatko Dalic mizează în principal pe același grupă care a produs marea surpriză acum trei ani, dar a pierdut totuși două piese importante: Ivan Rakitic și Mario Mandzukic.

A treia favorită la câștigarea Grupei D este Cehia, pentru care Unibet oferă o cotă de 11,50. Cu o formație experimentată, cehii pot pune mari probleme și au arătat acest lucru și în preliminarii, acolo unde le-au administrat englezilor singura înfrângere din grupă.

Cenușăreasa grupei este de departe Scoția, care are la Unibet o cotă de 17,00 pentru a produce surpriza și a termina pe locul 1. ”Frații” englezilor au ajuns la Euro după două baraje de infarct cu Israel și Serbia peste care au trecut la loviturile de departajare.


  • (P) 1,43 este cota UNIBET ca Anglia să câștige Grupa D de la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: