ADVERTISEMENT
News

Anglia începe testarea pașaportului de vaccinare. La ce evenimente va avea loc experimentul

Autor: Robert Cristea | 05.04.2021 | 07:39
Anglia începe testarea pașaportului de vaccinare. La ce evenimente va avea loc experimentul
Anglia începe testarea pașaportului de vaccinare. La ce evenimente va avea loc experimentul. Sursa foto - facebook

Anglia va începe în săptămânile următoare testarea „pașaport de vaccinare”. Au fost alese trei evenimente diferite și populare pentru acest experiment.

ADVERTISEMENT

„Pașaportul Covid” este un documentul prin care o persoană dovedește dacă a fost vaccinată, testată negativ recent sau dacă are anticorpi.

Se dorește analizarea modului în care se poate redeschide economia şi dacă pot permite accesul publicului larg la evenimente care se desfășoară în spații închise, fără distanțare fizică, scrie agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Anglia testează pașaportul de vaccinare. Experimentul va fi făcut la 3 tipuri de evenimente

Testarea pașaportului de vaccinare se va face la meciuri din Cupa Angliei, într-un club de comedie și într-unul de noapte.

ADVERTISEMENT

Astfel, la meciurile de fotbal vor asista din 17 mai un număr limitat de spectatori, în timp ce cluburile de noapte ar urma să se redeschidă abia spre sfârșitul lunii iunie (21 iunie).

În celelalte regiuni britanice, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, deciziile privind restricţiile anti-Covid sunt luate de guvernele regionale, conform Digi24.

Guvernul de la Londra a anunţat că dezvoltă un sistem de certificare a statusului COVID al indivizilor, care va indica dacă o persoană a făcut vaccinul, a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală certificată de un test pozitiv realizat în ultimele 6 luni.

ADVERTISEMENT

Anglia testează pașaportul de vaccinare la meciurile de fotbal

Experimentul se va face la nouă evenimente, printre care o semifinală şi finala Cupei Angliei. Este puţin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri, potrivit Reuters.

  •  „Facem tot ce ne stă în putere pentru a permite redeschiderea ţării, astfel ca oamenii să poată participa din nou la evenimente, să călătorească şi să facă alte lucruri pe care iubesc să le facă în mod cât mai sigur cu putinţă, iar aceste teste vor juca un rol important pentru acest lucru”, a declarat premierul Boris Johnson.
ADVERTISEMENT

O aplicaţie tip „paşaport Covid” ar putea să fie disponibilă din luna septembrie. Pe de altă parte, discuţiile despre paşaportul de vaccinare au aprins controverse chiar şi în rândul parlamentarilor din partidul lui Boris Johnson şi au atras criticile organizaţiilor pentru protecţia drepturilor civile. Acestea avertizează asupra faptului că sunt atacate  principile libertății.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!