Fotbal international

Anglia – Iran 6-2, în Grupa B de la Campionatul Mondial 2022. Iranul a făcut 6 schimbări, dar nu a încălcat regulamentul!

Anglia a debutat în forță la Campionatul Mondial din Qatar, obținând o victorie categorică, scor 6-2, împotriva naționalei Iranului.
22.11.2022 | 00:15
Anglia  Iran 62 in Grupa B de la Campionatul Mondial 2022 Iranul a facut 6 schimbari dar nu a incalcat regulamentul
Accidentarea portarului Beiranvand a permis Iranului să primească dreaptul de a face șase schimbări, conform noii reguli instituite cu prilejul Cupei Mondiale. foto: fifa.com
ADVERTISEMENT
21-11-2022
22:12

Iranul a folosit, în premieră, noua regulă privind dreptul la o schimbare ”bonus”. Ce spune regulamentul

Fără îndoială, cei ce au urmărit partida dintre Anglia și Iran au remarcat faptul că selecționerul iranienilor, Carlos Queiroz, a efectuat șase schimbări.

Mai întâi, după ce portarul Ali Beiranvand s-a ciocnit cu un coechipier, lovindu-se serios la cap, minute bune mai târziu, goalkeeper-ul i-a lăsat locul colegului său Hossein Hosseini.

La pauză, Ezatolahi, Gholizadeh și Kanaani le-au luat locul lui Karimi, Jahanbakhsh, respectiv Cheshmi. Apoi, în minutul 63 Mohammadi a fost schimbat cu Torabi, iar cu 13 minute înainte de final, Azmoun l-a înlocuit pe Noorollahi.

Totul însă, perfect regulamentar. Pentru că, în premieră, la Cupa Mondială din Qatar, echipele pot face șase schimbări, în cazuri speciale. Și anume în cazul în care un jucător este nevoit să părăsească terenul din cauza unei lovituri la cap, cum a fost situația portarului Beiranvand.

Și mai există o precizare. Dacă o echipă primește această schimbare ”bonus”, adversara beneficiază și ea de dreptul de a face șase înlocuiri.

21-11-2022
17:14

Antrenorul Iranului, declarație surprinzătoare după înfrângerea cu Anglia

Iran a fost umilită de Anglia, scor 2-6, în primul meci de la Campionatul Mondial din Qatar, dar Carlos Queiroz, antrenorul naționalei, a oferit o declarație surprinzătoare la finalul confruntării:

Nu e un eșec, a fost un antrenament bun pentru noi, ne pregătim pentru următoarele jocuri. Acest meci nu a contat pentru noi, rezultatele importante vor fi cele din partidele cu Țara Galilor și SUA.

E foarte greu să ne concentrăm, având în vedere problemele cu care se confruntă jucătorii, dar sunt sigur că vom fi mai puternici și mai implicați. Fotbalul contează acum”.

„Am venit aici să jucăm. Ca să fie clar, nu avem nevoie de suporteri care susțin echipa doar când câștigă, aceștia rămân mai bine acasă”, a spus Carlos Queiroz.

21-11-2022
16:34

Bukayo Saka, omul meciului

Autor a două goluri împotriva Iranului, Bukayo Saka a fost desemnat omul meciului. Mijlocașul ofensiv al lui Arsenal a înscris în minutul 43, la scorul de 1-0, cu un şut sub bara transversală.

Pentru ca apoi, în minutul 62, să facă dubla, după ce s-a distrat cu apărătorii Iranului.

21-11-2022
16:28

Southgate nu se culcă pe o ureche după succesul cu Iran: ”Este un început grozav, dar trebuie să fim mai buni”

Firesc, Gareth Southgate a fost mulțumit de succesul la scor obținut de elevii săi împotriva Iranului. Însă, a declarat pentru BBC că deși ar putea să fie mai entuziast, preferă să se abțină, pentru a-și ține jucătorii în priză.

”Trebuie să fim fericiți pentru victoria la această diferență și modul în care am jucat în cea mai mare parte a timpului. Am arătat că suntem pregătiți.

Puteam să fiu chiar mai mulțumit, însă nu trebuia să primim cele două goluri. Este un început grozav, dar trebuie să fim mai buni”, a spus Southgate.

În opinia sa, cele două goluri primite sunt și consecința numărului mare de minute suplimentare: ”Este o consecință a scorului, dar și a faptului că am avut 24 de minute de timp suplimentar.

Extrem de mult, era greu să ne concentrăm și tocmai asta nu am mai făcut, ne-am pierdut concentrarea. Când jucăm într-un tempo lent, nu suntem nici pe departe la fel de eficienți”

Pentru a concluziona: ”Avem câțiva jucători de clasă și astăzi au avut rezultate. Atacanții au fost periculoși, apărarea a controlat jocul în prima oră și a avut răbdare la construcție. Iar mijlocul terenului a fost excelent.

eea ce mi-a plăcut în mod deosebit a fost golul lui Jack Grealish din pasa lui Callum Wilson. Ar fi putut fi egoist, dar se gândea la echipă chiar și în acel moment.

Ar trebui să fiu mai entuziasmat, dar trebuie să mențin echipa pe drumul cel bun.”

21-11-2022
14:21

FINAL Anglia - Iran 6-2 (Bellingham 35, Saka 43, 62, Sterling 45+1, Rashford 71, Grealish 90 / Taremi 65, 90+12 pen.)

FINAL: Anglia a debutat perfect la Campionatul Mondial din Qatar. Echipa lui Gareth Southgate nu a avut milă de Iran, pe care a învins-o cu un categoric 6-2, și a anunțat că va fi una dintre naționalele care ar trebui luate în calcul la cucerirea titlului. Decamdată, până la ora 21:00, când se va disputa al doilea meci al Grupei B, dintre SUA și Țara Galilor, e lider autoritar în clasament.

grupa b
Clasament Grupa B

Min. 90+12: GOOOL Iran! Execută Taremi și înscrie.

Min. 90+9: Stones trage un jucător adevers de tricou în careu și după intervenția VAR se acordă penalty.

Min. 90+7: Azmoun scapă singur cu Pickford, dar din 7-8 metri șutează în bara transversală.

Min. 90: De la margine s-au arătat 10 minute de prelungire.

Min. 90: GOOOL Anglia! Wilson pătrunde în careu pe partea dreaptă, scoate mingea în centru pentru Grealish, care îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 71: GOOOL Anglia! Intrat de un minut pe teren, Rashford primește o pasă de la Kane, întoarce un adversar în careu și înscrie cu un șut din 10 metri.

Min. 65: GOOOL Iran! Taremi profită de o eroare din defensiva engleză și înscrie cu un șut plasat din careu.

Min. 62: GOOOL Anglia! Saka primește o pasă în careu, se distrează cu fundașii iranieni și înscrie cu un șut plasat din 14 metri.

Min. 46: A început repriza secundă, de la scorul de 3-0 pentru Anglia.

21-11-2022
14:20

Jude Bellingham, al doilea cel mai tânăr marcator al Angliei la Mondiale

Jude Bellingham a deschis scorul în minutul 35 al meciului cu Iran și a devenit al doilea cel mai tânăr marcator al Angliei la Campionatul Mondial.

În vârtă de 19 ani și 145 de zile, el este depășit în acest clasament de Michael Owen, care a marcat în poarta României la CM din Franța 1998 pe când avea 18 ani și 190 de zile.

21-11-2022
14:18

Anglia a făcut spectacol în prima repriză a meciului cu Iran

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+14: S-a fluierat finalul primei reprize.

Min. 45+1: GOOOL Anglia! Sterling reia în plasă de pe 6 metri o centrare a lui Kane.

Min. 45: Prima repriză va fi prelungită cu 14 minute.

Min. 43: GOOOL Anglia! Corner pentru Anglia, Maguire trimite cu capul până la Saka, iar acesta șutează sub transversală din 14 metri.

Min. 35: GOOOL Anglia! Shaw centrează perfect în centrul careului, de unde Bellingham reia superb cu capul în plasă.

Min. 32: Maguire trimite cu capul în bara transversală.

Min. 30: Mount șutează din careu pe lângă poartă.

Min. 16: Partida se reia după o pauză de peste 8 minute, deoarece la faza din minutul 7 portarul Beiranvand s-a lovit cap în cap cu un coechipier și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Nu a mai putut continua partida și a fost înlocuit.

Min. 7: Kane centrează în fața porții, mingea depășește apărarea iraniană, ajunge la Maguire, care reia în plasa laterală.

Min. 3: După un corner al Angliei, Maguire este faultat clar în careu, dar nu se acordă penalty.

Min. 1: A început partida.

 

21-11-2022
12:08

Echipele de start la Anglia - Iran

Anglia: Pickfort (Everton) – Trippier (Newcastle), Maguire (Man. United), Stones (Man. City), Shaw (Man. United) – Bellingham (Borussia Dortmund), Rice (West Ham) – Saka (Arsenal), Mount (Chelsea), Sterling (Chelsea) – Kane (Tottenham). Rezerve: Pope, Ramsdale – Walker, Grealish, Henderson, Rashford, Phillips, Dier, Coady, Alexander-Arnold, Foden, White, Wilson, Gallagher. Selecționer: Gareth Southgate

Iran: Beiranvand (Persepolis) – Pouraliganji (Persepolis), Cheshmi (Esteghlal), M. Hosseini (Al-Ahli) – Moharrami (Dinamo Zagreb), Noorollahi (Shabab Al-Ahli), Karimi (Kayserispor), Hajsafi (AEK Atena), Mohammadi (AEK Atena) – Jahanbakhsh (Feyenoord), Taremi (FC Porto). Rezerve: Abedzadeh, H. Hosseini, Niazmand – Amiri, Ansarifard, Azmoun, Ezatolahi, Ghoddos, Gholizadeh, Jalali, Kanaani, Khalilzadeh, Rezaeian, Torabi. Selecționer: Carlos Queiroz

Meciul Anglia – Iran are loc luni, 21 noiembrie, cu începere de la ora 15:00, fiind partida care deschide seria confruntărilor din Grupa B a turneului final al CM din Qatar 2022, grupă din care mai fac parte selecţionatele SUA şi Ţării Galilor. La prima vedere pentru naţionala Albionului ar fi un debut cu statut de megafavorită în faţa unei echipe de pe continentul asiatic.

Anglia – Iran, meciul de deschidere din Grupa B a Campionatului Mondial 2022

Anglia – Iran este meciul de deschidere din Grupa B la turneul final al CM din Qatar. În mod normal naţionala lui Gareth Southgate trebuie să plece cu dreptul, dar să nu uităm acel memorabil meci de debut la Mondialul 1950, în Brazilia, când Anglia a fost învinsă de necunoscuta SUA.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă prima partidă din Grupa B de la Cupa Mondială 2022

Întâlnirea Anglia – Iran se dispută luni, 21 noiembrie, de la ora 15:00, pe stadionul “Khalifa International” din Doha. Cunoscut și sub numele de Stadionul Național, este un stadion polivalent din Doha, ca parte a complexului Doha Sports City, care include și Academia Aspire, Centrul Acvatic Hamad și Turnul Aspire. Este numit după Khalifa bin Hamad Al Thani, fostul emir al Qatarului.

Capacitatea stadionului este de 45.416 locuri şi, spre deosebire de alte locaţii, ridicate special pentru turneul final al CM, a fost inaugurat în 1976. Este stadionul pe care îşi joacă permanent meciurile de acasă în preliminarii de CM sau de Cupa Asiei echipa naţională a Qatarului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV meciul

Partida Anglia – Iran se joacă luni, 21 noiembrie, de la ora 15:00, pe stadionul Khalifa International din Doha, în etapa 1 din Grupa B a turneului final al CM din Qatar şi va fi transmisă pe micile ecrane în direct şi în exclusivitate pe canalul TVR 1. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Luni, 21 noiembrie, va fi o zi frumoasă la Doha, în capitala Qatarului, cer senin toată ziua, cu o umiditate perfectă pentru sportivi, de 50% şi cu o maximă a zilei care va atinge exact la ora partidei 28 de grade. Aşadar nu va fi o zi caniculară, la 28 de grade putându-se juca în condiţii destul de bune.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să ştii despre Anglia – Iran, dacă joci la pariuri

Pariorii abia aşteaptă primul duel al Albionului de la Campionatul Mondial 2022. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Anglia şi Iran.

Absenţele din loturile Angliei şi Iranului

Selecţionerii celor două echipe naţionale, Gareth Southgate, respectiv portughezul Carlos Queiroz, pregătesc cu atenţie meciul de debut la acest campionat mondial. Southgate are două absenţe pentru acest prim meci, fundaşul Walker, accidentat, şi mijlocaşul Maddison, de asemenea cu probleme la genunchi. În schimb, dat iniţial indisponibil, atacantul Raheem Sterling, bolnav, este refăcut şi a fost inclus în lot.

ADVERTISEMENT

La naţionala Iranului lucrurile stau mult mai bine, Carlos Queiroz are un singur jucător care sigur nu va putea evolua. Este vorba de Serdar Azmoun, atacantul lui Bayer Leverkusen.

Cine este arbitrul primului meci din Grupa B de la CM 2022

Prima partidă a Angliei la acest turneu final va fi arbitrată de brazilianul în vârstă de 43 de ani Raphael Claus. Este prima prezenţă a lui Raphael Claus la un turneu final de CM, până acum el conducând meciuri la Copa America şi la CM U20. Este considerat unul dintre cei mai buni arbitri din America de Sud la această oră.

Cote la pariuri

Pentru casele de pariuri, Anglia este una dintre marile favorite din etapa 1 a grupelor Campionatului Mondial 2022. Naţionala condusă de Gareth Southgate are cota de 1,33 la victorie, în timp ce o mare surpriză din partea Iranului ajunge la cota 11,00. Şansă dublă X2 are cotă de 3,40, iar un gol marcat de asiatici ajunge la cota de 2,45. Surprinde cota destul de mare pentru minim două goluri în meci, adică 1,40.

O cotă neaşteptat de mare o are şi opţiunea minim două goluri înscrise de Anglia în meci, un 1,65 care nu este deloc imposibil, dacă ţinem cont de forţa atacului englez, condus de tancul Harry Kane. Este pentru prima dată când Anglia şi Iran  se vor afla faţă în faţă.


  • 2,15 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Anglia – Iran. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT