Fotbal international

Informaţii de ultimă oră despre Grupa B de la Campionatul Mondial 2022! Fundașul Ben White s-a întors în Anglia. Șanse mici să mai joace la turneul final

Englezii sunt mari favoriţi la câştigarea Grupei B de la Campionatul Mondial din 2022, care va oferi un meci extrem de politizat: Iran - SUA
01.12.2022 | 17:20
Informatii de ultima ora despre Grupa B de la Campionatul Mondial 2022 Fundasul Ben White sa intors in Anglia Sanse mici sa mai joace la turneul final
Fundașul Ben White a părăsit lotul naționalei Angliei și s-a întors acasă ”din motive persoane”, el urmând a nu se mai întoarce în Qatar pentru restul Cupei Mondiale. Sursă foto: Sky Sports
ADVERTISEMENT
01-12-2022
15:35

Ben White a părăsit lotul Angliei

Fundașul Ben White a părăsit lotul naționalei Angliei și s-a întors acasă ”din motive persoane”, el urmând a nu se mai întoarce în Qatar pentru restul Cupei Mondiale.

”Solicităm ca în aceste momente confidențialitatea jucătorului să fie respectată”, a solicitat Federația Engleză de Fotbal, care însă nu a detaliat despre ce problemă ar fi vorba.

Ben White, în vârstă de 25 de ani, nu mai poate fi înlocuit în lot de selecționerul Gareth Southgate. Fundașul nu a jucat niciun minut la Cupa Mondială. El a fost rezervă în primele două meciuri, cu Iran și SUA, iar la partida cu Țara Galilor a lipsit din cauza unor probleme medicale.

01-12-2022
10:29

Carlos Queiroz a părăsit naționala Iranului după eliminarea de la Cupa Mondială

Carlos Queiroz și-a luat rămas bun de la naționala de fotbal a Iranului printr-o scrisoare deschisă. Asiaticii nu au reușit să obțină calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar după înfrângerea la limită cu SUA. 

Astfel, selecționerul portughez, carea a mai antrenat-o pe Iran în perioada 2011-2019, le-a trimis o scrisoare fotbaliștilor asiatici. „Nu există victorii morale în fotbal, dar nu există nimic imoral în a nu-ți îndeplini visele pentru că ai făcut tot ce ai putut cu dorință deplină și cu o mentalitate îndrăzneață de câștig.

Sunt mândru de voi, încă o dată ați fost geniali pe teren și în afara lui. A fost o mare onoare și un privilegiu să fac parte din această familie de fotbal. Cred că meritați deplin respect și încredere din partea fanilor țării voastre și ai fotbalului. Le doresc tuturor fericire, pace, succes și sănătate. Mulțumesc”, a fost anunțul lui Carlos Queiroz. 

Antrenorul portughez este al doilea selecționer care pleacă de la echipă după eliminarea de la Campionatul Mondial din Qatar. 

01-12-2022
07:30

O persoană a fost ucisă în Iran după eliminarea de la Cupa Mondială

Iran a pierdut la limită, scor 0-1 cu SUA în ultima etapă a grupei B de la Campionatul Mondial din Qatar. După ce selecționata lui Carlos Queiroz a fost eliminată de la turneul final, suporterii iranieni au ieșit în stradă pentru a sărbători eșecul echipei naționale. 

Potrivit BBC, o persoană a fost ucisă, marți seară, după înfrângerea asiaticilor cu SUA. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bandar Anzali. Victima, Mehran Samak, a fost împușcat în cap pentru că a claxonat la volan. 

Protestele se intensifică în Iran, după ce suporterii au mărturisit că nu își susțin echipa națională, deoarece jucătorii spun că reprezintă Republica Islamică. Cifrele unor activiști din Norvegia, care documentează și protejează drepturile omului din Iran, au oferit niște cifre îngrijorătoare.

În ultimele două luni, în timpul manifestațiilor din Iran, ar fi fost ucise 448 de persoane dintre care 60 de copii, iar alte peste 18.000 ar fi fost arestate.

30-11-2022
19:34

Gareth Southgate rămâne fără un fundaș central pentru restul turneului

”The Athletic” anunță că fundașul central Ben White a părăsit echipa Angliei din motive personale. Anglia nu are voie să cheme un înlocuitor, astfel că Gareth Southgate va miza doar pe Harry Maguire, John Stones, Eric Dier și Conor Coady. Plus Kyle Walker, care poate juca într-o formulă cu trei fundași.

”Ben White a părăsit baza de antrenament a Angliei din Al Wakrah și s-a întors acasă din motive personale. El nu va reveni înainte de finalul turneului. Cerem ca intimitatea jucătorului să fie respectată în acest moment”, este anunțul oficial al oamenilor de media ai echipei engleze.

Și Arsenal a avut o reacție, însă fără a oferi detalii suplimentare: ”Suntem cu toții cu tine, Ben”.

30-11-2022
16:01

Luke Shaw, dezvăluiri triste înainte de meciul din optimi

Luke Shaw a mărturisit după victoria Angliei, scor 3-0 cu Țara Galilor că bunica lui a murit cu câteva ore înainte ca selecționata lui Gareth Southgate să joace primul meci la Cupa Mondială din Qatar cu Iran. 

Fundașul Angliei și al lui Manchester United a plâns după calificarea Angliei în optimile de finală și a anunțat că bunica sa a pierdut o luptă crâncenă cu cancerul. „Din păcate, bunica mea a murit. A avut cancer de mult timp și, din păcate, a murit chiar înainte de primul meci.

Gareth (n.r. Gareth Southgate) a fost foarte bun cu mine. A vorbit cu mine, a spus: ‘Bine, trebuie să ai timp liber și să te concentrezi doar pe asta’, dar sunt aici, această Cupă Mondială înseamnă atât de mult pentru mine și nu am vrut să ratez nimic”, a declarat Luke Shaw, potrivit The Sun.

Luke Shaw a fost titular în cele trei meciuri ale Angliei la Cupa Mondială din Qatar. Fundașul lui Manchester United a evoluat 90 de minute în partidele cu Iran și SUA și a jucat timp de 64 de minute în confruntarea cu Țara Galilor. 

30-11-2022
07:38

Iran a ratat calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Carlos Queiroz a oferit primele reacții

Iran a pierdut la limită, scor 0-1 cu SUA și a încheiat grupa B pe locul 3. Carlos Queiroz a precizat că în prima repriză americanii au fost mai buni, în timp ce manșa secundă a fost controlată de iranieni. Selecționerul portughez a contestat atitudinea fanilor asiaticilor care nu au fost alături de jucători pe tot parcursul partidei.

„Zeii fotbalului îi binecuvântează pe cei care marchează și, din păcate, noi nu am reușit să înscriem. Am spus-o și înainte de meci, SUA mi s-a părut cea mai consistentă echipă din această grupă în primele două partide.

Au început bine, așa cum au făcut-o cu Anglia și Țara Galilor, au fost echipa mai bună în prima repriză și ne-au surprins. Dar, în partea a doua, scenariul s-a modificat. Am reușit să avem posesie și să ne creăm ceva ocaziii.

Când SUA are jucători precum mașinile Ferrari, trebuie să îi scoatem de pe autostradă. Asta am făcut după pauză, când, din punctul meu de vedere, am fost echipa mai bună.

„Nu am văzut încă reluările, dar ce sens are să mai vorbim acum despre acea fază? SUA e în optimi și asta nu se va schimba. Viața merge înainte și vor fi alte meciuri pentru noi, în viitor, în care să ne demonstrăm valoarea.

Am spus-o și în trecut, am antrenat multe echipe, de club sau naționale dar nu am văzut în viața mea așa ceva: jucători care să dea totul și să nu primească nimic în schimb cum este cazul jucătorilor iranieni. Câteodată fotbalul nu este corect, dar ne vom întoarce mai puternici și vom câștiga respectul întregii lumii”, a declarat Carlos Queiroz.

29-11-2022
20:40

FIFA, decizie uluitoare

FIFA se pregătește să permită anumite gesturi de susţinere pentru demonstraţiile din Iran la meciurile de la Cupa Mondială, în momentul în care naționala persană este pe cale să părăsească întrecerea.

Conform L’Equipe, forul mondial va autoriza folosirea pe stadioanele din Qatar a bannerelor cu sloganul ”Femei, Viaţă, Libertate”, precum şi portrete ale victimei regimului de la Teheran, Mahsa Amini, a cărei moarte a stârnit actualele mişcări de protest din Iran.

”FIFA autorizează mesajele de promovare a drepturilor omului, iar poziţia FIFA este că sloganul Femei, Viaţă, Libertate sau numele şi portretele lui Mahsa Amini sunt autorizate pe stadioane.

Dimpotrivă, în conformitate cu regulile FIFA privind articolele interzise pentru spectatori, articolele care poartă mesaje politice, insultătoare sau discriminatorii sunt interzise. Acest lucru se aplică şi steagurilor de ţară neoficiale, care pot fi văzute ca un mesaj politic”, se arată în document.

29-11-2022
19:24

Un fan al SUA, scos din stadion la meciul cu Iran

Un suporter al naționalei SUA a fost dat afară din stadion la meciul cu Iran din cauza faptului că purta o banderolă în culorile curcubeu, semn al susținerii pentru comunitatea LGBT.

 

FIFA le-a interzis căpitanilor mai multor reprezentative de la Cupa Mondială să poarte în timpul partidelor banderole curcubeu cu mesajul ”One Love”, amenințând chiar cu sancțiuni aspre.

După hotărârea forului mondial, jucătorii selecționatei Germaniei au ales să protesteze și la poza oficială înaintea întâlnirii cu Japonia și-au acoperit gura cu mâinile, sugerând că le este interzis dreptul la liberă exprimare.

27-11-2022
14:06

Carlos Queiroz i-a dat replica lui Jurgen Klinsmann după ce neamțul a atacat echipa Iranului

Jurgen Klinsmann a declarat după Țara Galilor – Iran 0-2 că „a faulta și a pune presiune pe arbitri face parte din cultura fotbalistică a iranienilor, iar Carlos Queiroz se potrivește perfect la această echipă”.

Carlos Queiroz i-a răspuns fostului fotbalist german căruia i-a cerut demisia din funcția de membru al grupului tehnic din cadrul FIFA. Selecționer portughez al Iranului a avut un răspuns amplu și acid la adresa fostului selecționer al Germaniei și SUA.

„Dragă Jurgen, văd că ai început să mă numești Carlos, deci cred că este normal să te numesc și eu Jurgen, corect? Chiar dacă nu mă cunoști personal, îmi pui la îndoială caracterul cu o prejudecată tipică superiorității. 

Indiferent cât de mult pot respecta ce ai făcut pe teren, comentariile făcute la adresa culturii iraniene, echipei naționale a Iranului și a jucătorilor mei reprezintă o mare jignire adusă la adresa fotbalului. Nimeni nu ne poate contesta integritatea dacă nu se află la nivelul nostru.

Chiar și așa, am dori să te invităm în cantonamentul naționalei Iranului, să socializezi cu jucătorii iranieni și să înveți de la ei câte ceva despre această țară, despre acest popor, despre poeții, algebra, cultura milenială persană. Și, de asemenea, să asculți de la fotbaliștii mei cât de mult iubesc și respectă fotbalul”, a declarat Carlos Queiroz pe Twitter, citat de SportBible.

„Înțeleg că nu ne placi, pentru că ești germano-american. Este ok acest lucru, în ciuda comentariilor incredibile făcute la BBC, care încearcă să minimalizeze eforturile, sacrificiile făcute de noi și talentul pe care îl avem. Îți promitem că noi nu te vom judeca în funcție de cultura și originea ta. 

În același timp, vrem să vedem ce decizia va lua FIFA în legătură cu poziția pe care o ocupi în cadrul grupului tehnic. Pentru că, evident, ne așteptăm ca tu să îți dai demisia”, a mai spus antrenorul portughez al Iranului. 

27-11-2022
09:36

Wayne Rooney l-a numit pe Phil Foden „cel mai bun fotbalist pe care îl are Anglia ”

Wayne Rooney l-a sfătuit pe Gareth Southgate să înceapă încă din primul minut cu Phil Foden pe teren în meciul cu Țara Galilor, marți, 29 noiembrie, ora 21:00. 

După ce selecționerul Angliei a fost criticat pentru că l-a ținut doar rezervă neutilizată pe Foden în meciul cu SUA, scor 0-0, a venit rândul ca Wayne Rooney să îl „certe” pe Southgate. 

Antrenorul lui DC United nu înțelege de ce Phil Foden nu s-a aflat pe teren în meciul cu SUA și a mărturisit că fotbalistul lui Manchester City ar fi o piesă cheie dacă fostul fotbalist de la Manchester United ar fi pregătit naționala Albionului. 

„Mi s-a părut foarte ciudat că Foden nu a intrat împotriva SUA. El ar fi o parte cheie a XI-ului meu titular dacă aș fi antrenorul Angliei. Din punct de vedere tehnic, el este cel mai bun fotbalist pe care îl are Anglia.

Cred că dacă ai un talent ca Foden, trebuie pur și simplu să-l joci. Acum este un jucător diferit de cel pe care l-am văzut la Euro 2020, când s-a chinuit să aibă impact. 

Este mai matur și a intrat în acest turneu pe fondul unei lungi perioade de performanțe strălucitoare pentru Manchester City. Dacă aș fi el, aș fi foarte frustrat că nu am intrat pe teren în meciul cu SUA”, a declarat Wayne Rooney, citat de Daily Mail.

26-11-2022
12:55

Un fan din Țara Galilor a murit la CM din Qatar

Un suporter galez în vârstă de 62 de ani a ținut morțiș să fie prezent la Campionatul Mondial din Qatar.

Din păcate pentru el, acest lucru avea să îi fie fatal. Numele său este Kevin Davies, din Pembrokeshire, însă cauza morții nu a fost încă elucidată.

Anunțul a fost făcut de către Noel Mooney, directorul executiv al Federație de Fotbal din Țara Galilor: „Îmi pare atât de rău să aud că unul dintre suporterii noștri a murit aici. Condoleanțele noastre pentru familie și bineînțeles că suntem aici să ajutăm cum putem”.

26-11-2022
11:11

Ultrașii englezi, bătaie cu cei din Țara Galilor

Zeci de fani englezi și galezi s-au luat la bătaie în Tenerife, pe Playas de las Americas. Lucrurile au degenerat iar suporterii au aruncat cu scaune și cu tot ce le-a venit la mână.

Imaginile au devenit virale pe internet. În insula din arhipelagul Spaniei au venit mii de suporteri britanici pentru a urmări meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar. Doar din Țara Galilor au venit în jur de 2.500 de suporteri. 

25-11-2022
21:14

Calculele la calificarea în optimile de finală din Grupa B. Toate patru păstrează şanse

Anglia a remizat cu SUA, scor 0-0, în timp ce Iranul a învins Ţara Galilor, scor 2-0, astfel că toate cele patru selecţionate păstrează şanse la calificarea în optimile de finală, cu toate că scenariul pentru galezi este unul SF.

Calculele şi programul Grupei B pentru etapa a 3-a

  • Ţara Galilor – Anglia (marţi, 29 noiembrie, de la ora 21:00)
  • Iran – SUA (marţi, 29 noiembrie, de la ora 21:00)
Grupa B
Clasamentul Grupei B

Anglia se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Ţara Galilor
  • remizează cu Ţara Galilor
  • pierde cu Ţara Galilor, dar nu la o diferenţă mai mare de 4 goluri

Iran se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe SUA
  • remizează cu SUA şi Ţara Galilor nu o învinge pe Anglia. La egalitate de puncte, galezii, cu o victorie, ar avea golaveraj mai bun (în prezent ambele sunt la -2)

SUA se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Iran

Ţara Galilor se califică în optimile de finală dacă:

  • o învinge pe Anglia la o diferenţă mai mare de 4 goluri (englezii au +4, galezii au -2)
  • o învinge pe Anglia la o diferenţă mai mică de 4 goluri şi Iran remizează cu SUA
25-11-2022
20:34

Weston McKennie, gest bizar în meciul cu Anglia

Weston McKennie a avut un gest incredibil în prima repriză a duelului cu Anglia. Fotbalistul celor de la Juventus, component al naționalei SUA, și-a șters mâinile pe vesta unui fotograf înainte să execute o lovitură de la margine. 

Imaginile au stârnit furia internauților pe rețelele de socializare. Gestul bizar al lui Weston McKennie îl ia prin surprindere pe fotograf, în timp ce unul dintre colegii bărbatului privea mirat. 

„Dezgustător”, „Gestul lui McKennie demonstrează cultura americană tipică” , „Lipsit de respect”, au fost printre cele mai dure catalogări făcute de internauți pe Twitter. 

25-11-2022
19:20

Anglia a protestat de la distanță după ce FIFA a anunțat sancțiuni pentru purtarea banderolei „One Love”

FIFA a interzis, și mai mult decât atât, a anunțat că va sancționa purtarea banderolei „One Love” la meciurile de la Cupa Mondială din Qatar. Astfel, inițiativele puse la cale de echipele naționale europene au picat. 

Totuși, englezii au protestat în fața forului internațional și au tras un semnal de alarmă din Londra, cu puțin timp înainte de meciul Anglia – SUA, în etapa a doua a grupei B de la Cupa Mondială din Qatar.

Stadionul Wembley a fost colorat în tenta curcubeului în semn de sprijin pentru comunitățile LGBTQ+ cu care Qatarul nu este de acord. Stadionul istoric de 90.000 de locuri este gazda partidelor de pe teren propriu ale naționalei lui Gareth Southgate. 

25-11-2022
15:20

Țara Galilor vrea să își schimbe denumirea după Cupa Mondială din Qatar

Țara Galilor ia în calcul o schimbare radicală după ce va părăsi Cupa Mondială din Qatar. Federația Galeză de Fotbal vrea să redenumească selecționata lui Robert Page sub numele „Cymru”. 

„Cymru” este denumirea în galeză a Țării Galilor, iar principalul motiv din spatele acestui demers este de a face cunoscută la nivel internațional denumirea internă a echipei naționale. 

”Echipa ar trebuie să se numească Cymru. Aşa o numim noi, galezii. Dacă vă uitaţi pe site-ul nostru, este clar că ne numim Cymru. Asta e denumirea echipelor noastre naţionale.

Pe plan internațional, mai avem ceva de muncă. De aceea, vom merge în Qatar sub numele de Wales (denumirea anglicizată a Ţării Galilor), dar în 2023 vom începe procedurile”, a declarat Noel Mooney, directorul executiv al Federației Galeze de Fotbal, citat de Marca.

24-11-2022
16:49

Gareth Bale a renunțat la golf pe timpul Cupei Mondiale

Galezul Gareth Bale a renunţat temporar să mai joace golf virtual pe simulator pentru a-şi menaja spatele în vederea meciului cu Iran, din etapa a 2-a de la Cupa Mondială.

Conform Le Figaro, fotbalistul este pasionat de golf şi a cerut să se instaleze un simulator la hotelul în care este cazată naţionala Ţării Galilor, în Qatar.

Bale poate alege activităţi mai puţin riscante pentru spatele său înaintea meciurilor, cum ar fi să joace poker în sala de la hotel.

24-11-2022
14:10

Kane, refăcut pentru partida cu SUA

Atacantul naționalei Angliei, Harry Kane, s-a accidentat în repriza a doua a întâlnirii cu Iran, dar este apt pentru jocul cu SUA din etapa a 2-a a Grupei B de la Cupa Mondială.

”Harry este bine. A lucrat puțin separat de grup, dar totul este bine pentru vineri seara. A fost monitorizat atent pentru a ne asigura că totul este bine”, a declarat selecționerul Gareth Southgate, conform BBC.

Și situația lui Harry Maguire este mult mai bună, după ce a ieșit accidentat din meciul împotriva Iranului. Callum Wilson nu s-a antrenat alături de restul lotului, dar va fi și el prezent la partida cu SUA, la fel cum se va întâmpla și cu fundașul Kyle Walker, absent la primul joc.

24-11-2022
12:30

Galezii visează să învingă Anglia

Atacanțul naționalei Țării Galilor, Sorba Thomas, își dorește să învingă Anglia în ultimul meci din Grupa B de la Cupa Mondială din Qatar.

”Nu ne este frică de Anglia, niciodată. Fie că este vorba de fotbal, rugby, orice… Nu ne temem de Anglia. Cât despre noi, de ce să nu fim noi cei care îi batem pe ei”, a declarat fotbalistul galez.

23-11-2022
08:26

Harry Kane s-a accidentat. Alarmă în cantonamentul Angliei

Căpitanul naționalei Albionului este incert pentru meciul cu Statele Unite ale Americii, după ce a suferit o accidentare. Atacantul lui Tottenham a efectuat un RMN pentru a vedea în mod cert cât de gravă este accidentarea. 

Conform Daily Mail, vârful naționalei Angliei a avut probleme la ultimul antrenament. Cauza ar fi faultul dur al iranianului Morteza Pouraliganji, din repriza a doua. De altfel, Kane a fost înlocuit pe final de meci de Callum Wilson, însă s-a considerat atunci că a fost doar o măsură de precauție. Kane acuză dureri la gleznă.

22-11-2022
21:07

Portarul Iranului e „out” de la turneul final

Alireza Beiranvand, portarul Iranului, este „out de la Campionatul Mondial după accidentarea suferită în meciul cu Anglia, acesta fiind lovindu-se de un coechipier în minutul 20. 

Portarul iranienilor a primit și un verdict dur din partea medicilor, și anume că turneul final s-a încheiat pentru el, având o fractură de piramidă nazală.

22-11-2022
09:40

Prima reacție a lui Harry Kane după ce FIFA i-a interzis să poarte banderola în culorile curcubeului

Șapte echipe din Europa au hotărât ca ai lor căpitani să poate pe parcursul jocului banderola campeniei „One Love”, care sprijină comunitatea LGBT. FIFA a interzis demersul pentru că nu vrea ca politica să fie implicată în fotbal. 

Harry Kane a vrut să intre pe teren în meciul cu Iran purtând o astfel de banderolă, însă a renunțat în ultimul moment de teama sancțiunilor forului internațional. Atacantul naționalei Angliei a reacționat. 

„Suntem dezamăgiți. Am spus cu o zi înainte că noi doream să o purtăm. Acea decizie mi-a fost luată din mâini acum. Am venit la stadion cu banderola pe care o aveam și mi s-a spus că trebuia să port banderola aceea (n.r.: ce oficială FIFA).

Asta depășește puterile noastre, ca jucători. Sunt sigur că Federația și Liga noastră vor continua aceste discuții, dar mai important este că noi ne-am concentrat pe meci și am obținut un rezultat foarte bun”, a declarat Harry Kane, citat de Goal. 

21-11-2022
19:02

Un jurnalist american, forțat să își schimbe tricoul la intrarea pe stadion

Jurnalistul Grant Wahl a vrut să intre la meciul dintre Statele Unite ale Americii și Țara Galilor cu un tricou în culorile curcubeului. Americanul a fost însă silit să își schimbe tricoul și reținut timp de 25 de minute la intrarea pe arenă.

„Trebuie să-ți schimbi tricoul. Nu e permis”, i-ar fi transmis agenții de securitate. Walh a revenit apoi cu un nou mesaj pe pagina sa Twitter: „Stewarzii m-au reținut pentru 25 de minute pentru că purtam un tricou care exprima susținerea pentru comunitatea LGBTQ, mi-au luat cu forța telefonul și mi-au cerut pe un ton aspru să-mi schimb tricoul dacă vreau să intru pe stadion. Am refuzat”.

 

21-11-2022
14:01

Fotbaliștii Iranului nu au cântat imnul național înaintea partidei cu Anglia

În startul partidei cu Anglia, fotbaliștii pregătiți de Carlos Queiroz nu au cântat imnul Iranului așa cum se procedează la începutul fiecărei partide. Jucătorii iranieni au păstrat tăcerea sub formă de protest față de presiunile exercitate de liderii țării asiatice. 

Decesul Mashei Amini, în vârstă de 22 de ani, care a murit după ce a fost arestată pentru că nu a vrut să se conformeze și a refuzat să poarte hijabul corect a izbucnit un adevărat scandal în Iran. Activiștii de mediu, care le-au cerut jucătorilor să nu cânte imnul în semn de protest, au anunțat cifre îngrijorătoare în Iran: 400 de morți și 16.800 de arestați. 

”Nu cântați imnul în semn de protest, nu celebrați la goluri, ca să se vadă că sunteți alături de popor”, a fost mesaul activiștilor din Iran.

„Ar trebui să ştie că suntem alături de ei şi că îi susţinem. Şi că suntem de acord cu ei în ceea ce priveşte condiţiile din ţară. Nu putem nega faptul că în ţara mea condiţiile nu sunt bune şi jucătorii ştiu asta.

Suntem aici, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim vocea lor sau că nu trebuie să-i respectăm. Trebuie să luptăm, să jucăm cât putem de bine şi să înscriem goluri. Şi sper că se vor schimba condiţiile conform aşteptărilor oamenilor”, a fost mesajul căpitanului Iranului înaintea meciului cu Anglia.

21-11-2022
12:25

Gareth Bale a dezvăluit că școlile din țara sa se vor închide pe parcursul meciurilor Țării Galilor la Cupa Mondială

Gareth Bale a susținut conferința de presă premergătoare meciului dintre Țara Galilor și SUA, în prima etapă a grupei B de la Campionatul Mondial. Fostul star al lui Real Madrid speră ca meciurile Țării Galilor la Cupa Mondială din Qatar să-i inspire pe tinerii din țara sa. 

De asemenea, liderul Țării Galilor a făcut un anunț surprinzător, menționând că școlile se vor închide pe parcursul meciurilor țării sale pentru a putea fi urmărită de tineri. 

„Este probabil cea mai mare onoare pe care am putea-o avea pentru țara noastră, calificarea la o Cupă Mondială, ceva ce nu am mai făcut în 64 de ani. Este istorie la noi. Școlile se vor opri pentru a ne urmări meciurile.

Cel de-al doilea meci din grupa împotriva Iranului începe la ora 10:00 (n.r. 12:00 în România). Copiii vor lipsi de la școală, din fericire pentru ei. Este o bucată masivă de istorie în țara noastră și ceva ce ne-am dorit cu toții de mult timp. Avem sprijinul națiunii acasă, indiferent de ce s-ar întâmpla, atâta timp cât dăm 100%, țara noastră ne va iubi pentru asta.

Toată lumea a visat la asta de atât de mult timp. Cel mai important, cel mai bun lucru a fost să o facem pentru țara noastră, să creștem fotbalul și să inspirăm o altă generație și să facem mai mulți copii să joace fotbal.

Făcând asta, sperăm că vom avea o echipă națională mai puternică în viitor. Peste 20 de ani, dacă cineva stă aici și spune că l-am inspirat, atunci este incredibil”, au fost cuvintele lui Gareth Bale, potrivit BBC

21-11-2022
10:24

Ehsan Hajsafi susține protestele din țara sa, după ce au murit 400 de persoane

Ehsan Hajsafi a dezvăluit informații, fără să ezite, despre întâmplările din Iran înainte de meciul cu Anglia. Căpitanul Iranului susține că atât el, cât și colegii de la echipă, sunt de partea protestatarilor din țara sa. 

Fotbalistul lui AEK Atena a mărturisit că oamenii din țara sa nu sunt fericiți, iar condițiile nu sunt favorabile. „Trebuie să acceptăm faptul că traiul din ţara noastră nu este bun şi că oamenii nu sunt fericiţi.  

”Înainte de orice altceva, aş dori să transmit condoleanţe tuturor familiilor îndoliate din Iran”, a adăugat în primă fază Ehsan Hajsafi. Fotbalistul în vârstă de 32 de ani speră ca după meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar, lucrurile să ia o altă întorsătură în Iran. 

„Ar trebui să ştie că suntem alături de ei şi că îi susţinem. Şi că suntem de acord cu ei în ceea ce priveşte condiţiile din ţară. Nu putem nega faptul că în ţara mea condiţiile nu sunt bune şi jucătorii ştiu asta. Suntem aici, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim vocea lor sau că nu trebuie să-i respectăm. 

Trebuie să luptăm, să jucăm cât putem de bine şi să înscriem goluri. Şi sper că se vor schimba condiţiile conform aşteptărilor oamenilor”, a încheiat căpitanul Iranului. 

În ultimele luni, în Iran, s-au dus adevărate lupte între protestatari și lideri, cei din urmă făcând apel la acțiuni sângeroase pentru a opri manifestațiile. Activiștii pentru drepturile omului au declarat că s-au înregistrat peste 400 de morți și 16.800 de arestați în Iran. 

21-11-2022
09:14

Arbitrul care va conduce Anglia - Iran a eliminat cinci jucători într-un singur meci la începutul sezonului

Arbitrul Raphael Claus va conduce de la centru primul meci al Angliei la Campionatul Mondial din Qatar. Formația lui Gareth Southgate are parte de un debut facil contra Iranului. Raphael Claus este un „central”, care s-a remarcat la începutul sezonului într-un meci din campionatul Braziliei. 

Oficialul brazilian a acordat nu mai puțin de cinci cartonașe roșii în confruntarea dintre Flamengo – Fluminense, scor 1-2 pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro. Primul cartonaș roșu a venit după doar 4 minute acordat lui David Braz, aflat în afara terenului. 

Partida a luat foc în ultimul sfert de oră, iar Raphael Claus a acordat nu mai puțin de 4 cartonașe roșii în decurs de 13 minute. 

21-11-2022
07:08

Fotbaliștii englezi vor îngenunchea înainte de fluierul de start al partidei cu Iran

Anglia își face debutul la Cupa Mondială din Qatar împotriva Iranului, luni, 21 noiembrie, ora 15:00. Fotbaliștii englezi vor repeta gestul din Nations League și vor îngenunchea în startul meciului cu formația asiatică. 

Gestul a fost confirmat și de selecționerul Angliei, Gareth Southgate, care vrea să tragă un semnal de alarmă. „Am discutat despre gestul de a îngenunchea. Noi simțim că ar trebui. Este ceea ce reprezentăm ca echipă și ceea ce am făcut mult timp.

Desigur, înțelegem în Premier League că cluburile au decis să facă asta doar pentru anumite jocuri, la ocazii importante, iar noi credem că acesta este cel mai important moment.

Credem că este o declarație puternică, ce trebuie să facă înconjurul lumii pentru tineri, în special, pentru a vedea că incluziunea este foarte importantă”, a declarat Southgate.

Antrenorul finalistei de la Euro 2020 a făcut precizări și despre lotul pe care îl va alinia în manșa inaugurală a Cupei Mondiale din Qatar. „Kyle Walker nu este apt pentru acest joc, dar progresează foarte bine. Este mai bine decât am fi crezut că va fi în acest moment.

James nu s-a putut antrena de când am ajuns lângă noi, așa că nici el nu va putea juca”, au fost cuvintele lui Gareth Southgate.

20-11-2022
14:54

Câți bani vor câștiga jucătorii Angliei dacă aduc trofeul acasă

Jucătorii din lotul Angliei vor primi din partea federaţiei naţionale prime totale de 13 milioane de lire sterline dacă vor câştiga Cupa Mondială din Qatar.

Conform Daily Mail, în cazul unui triumf, fiecare jucător va primi 500.000 de lire sterline. De asemenea, selecţionerul Gareth Southgate va încasa un bonus de 3 milioane de lire sterline dacă va câştiga trofeul în Qatar. Southgate are un salariu anual de 6 milioane de lire sterline.

În urmă cu patru ani, la CM din Rusia, primele promise jucătorilor englezi pentru trofeu erau de câte 215.000 de lire sterline.

19-11-2022
15:14

Eric Dier a comentat decizia de interzicere a vânzării de alcool pe stadioane

Fundașul naționalei Angliei, Eric Dier, a avut o reacție neașteptată când a fost întrebat ce părere are de faptul că a fost interzisă vânzarea de alcool pe stadioane la Cupa Mondială, știindu-se faptul că britanicii sunt mari consumatori.

”În primul rând, îmi place să cred că te poţi distra fără să bei alcool. Este important să spunem asta”, a declarat jucătorul lui Tottenham Hotspur, conform L’Equipe.

Dier a părut deranjat de întrebările extra-sportive și a încercat pe cât posibil să le evite. ”Nu am văzut şi nu am auzit nimic din conferinţa de presă lui Gianni Infantino. Mi s-a spus despre asta, dar nu am avut ocazia să o văd.

Pentru noi, jucătorii, este greu. Venim aici şi suntem chestionaţi pe acest gen de subiect. M-am gândit că voi avea acest tip de întrebare astăzi. De exemplu, această Cupă Mondială a fost acordată Qatarului în 2016, eu aveam 16 ani la acea vreme (n.r. – a fost atribuită în 2010), îmi este foarte greu să vorbesc despre asta.

Este o Cupă Mondială şi suntem cu toţii mândri să reprezentăm Anglia jucând fotbal. Până la urmă, suntem fotbalişti, nu politicieni”, a afirmat fundașul naționalei Angliei.

19-11-2022
13:28

Harry Kane, alături de comunitatea LGBTQ

Federația Engleză de Fotbal este pregătită să primească o amendă din partea FIFA, dar îi va permite căpitanului Harry Kane să poarte o banderolă de căpitan cu un mesaj de susținere pentru comunitatea LGBTQ.

Conform Daily Mail, atacantul Angliei va purta la Cupa Mondială din Qatar o banderolă în culorile curcubeu și cu mesajul ”One Love”, în efortul de a promova această mișcare într-o țară care interzice relațiile de același sex.

FIFA interzice de obicei folosirea de sloganuri sau mesaje politice și recent le-a transmis jucătorilor să nu se implice în chestiuni politice în timpul turneului final.

Directorul executiv al FA, Mark Bullingham, a declarat că a trimis la FIFA o solicitare pentru a purta banderola multicoloră în urmă cu două luni, dar forul mondial încă nu a trimis un răspuns.

”Nu ne-au dat niciun răspuns la scrisoarea noastră. Cred că există posibilitatea ca noi să fim amendați. Și dacă suntem, atunci vom plăti amenda. Credem că este foarte important să ne arătăm valorile. Și asta vom face.

Este trist pentru noi că mulți dintre fanii noștri LGBTQ au decis să nu vină. Și asta a fost frustrant pentru că nu au primit informațiile pe care și le-au dorit la timp pentru a-și face aranjamentele”, a declarat Bullingham.

17-11-2022
15:54

Queiroz, reacție șocantă la conferința de presă

Selecționerul Iranului, Carlos Queiroz, a avut o reacție neașteptată în momentul în care a fost întrebat despre drepturile femeilor din această țară, după ce o tânără a fost ucisă de fundamentaliști în subsolurile poliției pentru că nu purta ”corect” vălul islamic.

”Nu vă e rușine să munciți într-o țară în care drepturile femeilor nu sunt respectate?”, a fost întrebarea venită din partea unui jurnalist de la Sky Sport, care l-a deranjat teribil pe tehnicianul portughez.

”La ce post lucrezi? Un post privat… Cu cât mă plătiți pentru a răspunde la această întrebare? Vorbiți cu șeful dumneavoastră și, la sfârșitul Cupei Mondiale, vă voi răspunde dacă îmi faceți o ofertă bună. Cred că ar trebui să vă opriți și să vă gândiți ce se întâmplă cu imigranții din Anglia. Gândiți-vă la asta!”, a declarat Queiroz.

17-11-2022
13:25

Absență importantă pentru naționala Angliei

Fundașul naționalei Angliei, Kyle Walker, recent revenit după o accidentare la inghinali, va lipsi din meciul de debut de la Cupa Mondială, împotriva Iranului.

”La meciul cu Iran totul depinde de selecționer. Cred totuși că primul joc vine prea repede, dar după aceea voi fi apt. Să-ți reprezinte țara în orice moment este o mare realizare, dar acesta este unul special din cauza circumstanțelor.

A fost o operație reușită, meritul este medicilor de la națională și de la Manchester City pentru că m-au readus în formă și sănătos. Nu am fost niciodată îngrijorat că nu voi reveni la timp. Întotdeauna am avut credință.

De îndată ce doctorul a spus că am nevoie de operație, am fost încrezător. Trebuia doar să mă asigur că mă pregătesc chiar și în afara terenului, astfel încât să fiu bine”, a declarat Walker, conform publicației Manchester Evening News.

Anglia, locul 4 la Mondialul din 2018, vine cu mari aşteptări în Qatar şi ţinteşte la prima poziţie în Grupa B. Pentru locul 2, SUA şi Ţara Galilor se vor duela încă din prima etapă, când este programat meciul direct. Iran, văzută cu a patra şansă în grupă, speră să încurce socotelile adversarelor, iar marea miză este un succes cu americanii.

Analiza Grupei B de la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Englezii visează la titlul mondial

Cu rezultate modeste în 2022, ceea ce a dus şi la retrogradarea în Divizia B din Liga Naţiunilor, Anglia vrea să spele ruşinea unui an dezastruos în Qatar. Trupa lui Southgate este plină de vedete din Premier League, însă presa din Albion pare că şi-a pierdut speranţa în selecţioner. Cu toate acestea, englezii au ca obiectiv finala şi trofeul, pe care îl aşteaptă încă din 1966.

ADVERTISEMENT

SUA şi Ţara Galilor, duel pentru locul 2

Yankeii au revenit după 8 ani la un Campionat Mondial, iar lotul le permite să viseze la locul 2, mai ales cu ajutorul unor jucători precum Weston McKennie, Christian Pulisic sau Sergiño Dest. Americanii îşi pregătesc generaţia pentru 2026, când vor coorganiza Mondialul cu Mexic şi Canada.

Ţara Galilor nu a mai gustat bucuria unui turneu final mondial din 1958, iar toate speranţele sunt puse în Gareth Bale, ajuns pe final de carieră. Cu un lot plin de jucători cu experienţă în primele două ligi engleze, galezii vor să iasă din grupă, dar au şanse mici să repete povestea de vis de la EURO 2016, când au ajuns în semifinale.

ADVERTISEMENT

O victorie politică

Cu mici excepţii, Iranul se bazează pe jucători din întrecerea internă, iar o victorie cu SUA, la fel ca în 1998, ar fi considerată mai mult un succes politic decât unul sportiv. O calificare în optimi ar fi o minune pentru asiatici, mai ales că ar aduce o premieră la a şasea participare la un Campionat Mondial.

Opinia specialistului Cornel Dinu despre Grupa B de la Campionatul Mondial din 2022

„Anglia se va califica, cu toată istoria proastă din ultimul an. La locul doi se vor lupta SUA și Țara Galilor. Vedetele lor, Christian Pulisic e rezervă în Europa, la Chelsea, Gareth Bale e rezervă în SUA, la Los Angeles. Eu zic că galezii au lot peste americani”

Programul Grupei B de la Campionatul Mondial 2022

  • Anglia – Iran (21 noiembrie, ora 15:00)
  • SUA – Ţara Galilor (21 noiembrie, ora 21:00)
  • Ţara Galilor – Iran (25 noiembrie, ora 12:00)
  • Anglia – SUA (25 noiembrie, ora 21:00)
  • Ţara Galilor – Anglia (29 noiembrie, ora 21:00)
  • Iran – SUA (29 noiembrie, ora 21:00)
ADVERTISEMENT

Lotul Angliei pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle United), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Fundaşi: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Arsenal)

Mijlocaşi: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), James Maddison (Leicester City)

ADVERTISEMENT

Atacanţi: Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle United)

Selecţioner: Gareth Southgate

Lotul Iranului pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Alireza Beyranvand (Persepolis), Amir Abedzadeh (Ponferradina), Payam Niazmand (Sepahan), Hossein Hosseini (Esteghlal)

Fundaşi: Majid Hosseini (Kayserispor), Mohammad Hossein Kanaanizadegan (Al-Ahli), Shojae Khalilzadeh (Al-Ahli), Morteza Pouraliganji (Persepolis), Sadegh Moharrami (Dinamo Zagreb), Ramin Rezaeian (Sepahan), Milad Mohammadi (AEK Atena), Abolfazl Jalali (Esteghlal)

Mijlocaşi: Saeid Ezatollahi (Vejle), Ehsan Hajsafi (AEK Athens), Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal), Ahmad Nourollahi (Shabab Al-Ahli), Ali Karimi (Kayserispor), Saman Ghoddos (Brentford), Vahid Amiri (Persepolis)

Atacanţi: Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Ali Gholizadeh (Charleroi), Mehdi Taremi (FC Porto), Mehdi Torabi (Persepolis), Karim Ansarifard (Omonia Nicosia), Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen)

Selecţioner: Carlos Queiroz

Lotul SUA pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Ethan Horvath (Luton Town), Sean Johnson (New York City FC), Matt Turner (Arsenal)

Fundaşi: Cameron Carter-Vickers (Celtic), Sergiño Dest (AC Milan), Aaron Long (New York Red Bulls), Shaq Moore (Nashville SC), Tim Ream (Fulham), Antonee Robinson (Fulham), Joe Scally (Borussia Monchengladbach), DeAndre Yedlin (Inter Miami), Walker Zimmerman (Nashville SC)

Mijlocaşi: Brenden Aaronson (Leeds), Kellyn Acosta (Los Angeles FC), Tyler Adams (Leeds), Luca de la Torre (Celta Vigo), Weston McKennie (Juventus), Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders FC)

Atacanţi: Jesus Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Christian Pulisic (Chelsea), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Josh Sargent (Norwich City), Timothy Weah (Lille), Haji Wright (Antalyaspor)

Selecţioner: Gregg Berhalter

Lotul Ţării Galilor pentru Campionatul Mondial 2022

Portari: Wayne Hennessey (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Sheffield United)

Fundaşi: Ben Davies (Tottenham), Ben Cabango (Swansea City), Tom Lockyer (Luton Town), Joe Rodon (Rennes), Chris Mephan (Bournemouth), Ethan Ampadu (Spezia), Chris Gunter (Wimbledon), Neco Williams (Nottingham Forest), Connor Roberts (Burnley)

Mijlocaşi: Sorba Thomas (Huddersfield Town), Joe Allen (Swansea City), Matthew Smith (Milton Keynes Dons), Dylan Levitt (Dundee United), Harry Wilson (Fulham), Joe Morrell (Portsmouth), Jonny Williams (Swindon Town), Aaron Ramsey (Nice), Rubin Colwill (Cardiff City)

Atacanţi: Gareth Bale (Los Angeles FC), Kieffer Moore (Bournemouth), Mark Harris (Cardiff City), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Daniel James (Fulham)

Selecţioner: Rob Page


  • 1,33 este cota Superbet că Anglia va termina pe primul loc în Grupa B

ADVERTISEMENT