Sport

Anglia – Israel este finala Campionatului European U19. Slovacia s-a calificat la Cupa Mondială U20, după barajul cu Austria

S-au stabilit finalistele Campionatului European de fotbal U19. Anglia și surpriza competiției, Israel, își vor disputa trofeul. Slovacia a obținut biletele pentru Cupa Mondială de anul viitor, din Indonezia.  
29.06.2022 | 00:47
Anglia  Israel este finala Campionatului European U19 Slovacia sa calificat la Cupa Mondiala U20 dupa barajul cu Austria
Anglia a eliminat Italia în semifinalele Campionatului European U19 și e marea favorită la câștigarea trofeului. Sursa foto: Itali24News
ADVERTISEMENT

Anglia a învins Italia și Israel a dat marea lovitură trecând de Franța, în semifinalele Campionatului European U19, găzduit de Slovacia. Țara gazdă a obținut biletele pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Israel a îngenuncheat Franța în semifinale

Franța pornea cu prima șansă în duelul cu Israel din semifinalele Europeanului U19 din Slovacia. ”Cocoșii” au avut un parcurs fără greșeală în grupa A, din care a făcut parte și România.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, reprezentativa statului Israel obținuse o victorie 4-2 cu Austria, un egal 2-2 cu Serbia și pierduse greu, 0-1 cu Anglia, în cealaltă grupă.

Chiar și așa Franța era marea favorită, după trei victorii în faza grupelor. În semifinale însă, Israelul a mai dat o lovitură. Toure a deschis scorul în minutul 29, dar a înscris în propria poartă.

ADVERTISEMENT

În aceiași poartă, a reușit să marcheze și Kanzapolsky, dublând avantajul Israelului. Virginius a redus din diferență în minutul 62, dar francezii nu au mai avut puterea să întoarcă rezultatul.

Anglia și-a respectat statutul

În cealaltă semifinală, s-a înregistrat același scor, 2-1, dar în favoarea Angliei, una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat meciul a fost deschis oricărui rezultat, italienii reușind să dea o replică dârză ”micilor lei”. Miretti a deschis scorul de la punctul cu var în minutul 12.

A urmat cursa după egalare a britanicilor și golul a căzut în minutul 58. Englezii nu au renunțat la ideea de a închide meciul în timpul regulamentar, iar eforturile le-au fost răsplătite după reușita lui Quansah din minutul 82.

ADVERTISEMENT

Finala ce le va aduce față în față pe Israel și Anglia este programată vineri, 1 iulie, de la ora 21, pe stadionul din Trnava.

Slovacia a răsucit și mai mult cuțitul în sufletul fanilor ”tricolori”

Într-un alt meci, de baraj de această dată, Slovacia a învins Austria cu scorul de 1-0 și s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale U20 de anul viitor din Indonezia.

Slovacia a obținut locul 3 în grupa A după ce a învins naționala României, la ultima fază a meciului. Griger a înscris golul care a anulat șansa micilor ”tricolori” de a juca barajul pentru Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT