Sport

Anglia, serie de recorduri după victoria cu 10-0 din San Marino. ”Leii” merg la al șaptelea Mondial consecutiv

Victoria categorică obținută de Anglia în San Marino, scor 10-0, a adus pe lângă calificarea la CM 2022 și o serie de recorduri stabilite de oamenii lui Gareth Southgate.
16.11.2021 | 07:54
Anglia serie de recorduri dupa victoria cu 100 din San Marino Leii merg la al saptelea Mondial consecutiv
ADVERTISEMENT

Britanicii nu au avut nicio emoție la Serravalle, iar atacantul Harry Kane a marcat 4 goluri în doar 15 minute.

Datorită acestei victorii, ”leii” au câștigat grupa preliminară în fața Poloniei și au obținut bileltele pentru turneul final de anul viitor, din Qatar.

ADVERTISEMENT

Recorduri senzaționale ale Angliei după succesul zdrobitor cu San Marino

Nimeni nu credea că Anglia, aflată într-o formă extraordinară, se poate încurca în fața micuței formații din San Marino și acest lucru nici nu s-a întâmplat, dar, mai mult, după senzaționalul succes cu 10-0 britanicii au stabilit o serie de recorduri incredibile.

Englezii, care în vară au jucat finala Euro 2020, pierdută la loviturile de departajare în fața Italiei, au avut un an senzațional. Au câștigat 15 meciuri, au marcat 52 de goluri și au ținut poarta intactă în 14 partide, mai mult decât în oricare an calendaristic din întreaga lor istorie.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului livesoccertv.com, victoria din San Marino cu 10-0 este cel mai categoric succes obținut în deplasare într-un meci oficial. Elevii lui Southgate au obținut calificarea la al șaptelea turneu final de CM consecutiv, cea mai lungă serie din istorie.

Harry Kane, cel mai bun marcator al Angliei într-un an

Reprezentativa Angliei a terminat grupa preliminară cu opt victorii și două rezultate de egalitate și un golaveraj de invidiat: 39-3. Acesta este cel mai mare număr de goluri pe care ”leii” l-au marcat vreodată într-o campanie de calificare la Cupa Mondială sau Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Englezii, care au condus cu 6-0 la pauză în San Marino, au marcat șase goluri în prima repriză a unui joc pentru prima dată din noiembrie 1946, atunci reușind performanța într-o întâlnire cu Olanda care s-a terminat cu scorul de 8-2.

Atacantul Harry Kane, care a înscris de patru ori în doar 15 minute la Serravalle, a marcat 13 goluri pentru Anglia în 2021, cele mai multe pe care le-a reușit un jucător pentru națională într-un singur an calendaristic.

ADVERTISEMENT

Soutghate a debutat 50 de jucători la națională

Emile Smith Rowe este primul fotbalist care a marcat la primul său joc ca titular pentru Anglia din martie 1992 încoace, de la performanța lui Paul Merson într-o partidă cu Cehoslovacia. Jucătorul lui Arsenal este al 18-lea marcator diferit al Angliei în 2021, cel mai mare număr înregistrat într-un an calendaristic de naționala ”leilor”.

După debutul lui Aaron Ramsdale și Conor Gallagher, selecționerul Gareth Southgate a ajuns la 50 de jucători care au evoluat în premieră la națională sub comanda sa. Primul antrenor care a atins această cifră a fost Bobby Robson.

Jude Bellingham (18 ani și 139 de zile) este al doilea cel mai tânăr jucător care a ajuns vreodată la 10 selecții pentru englezi, după Wayne Rooney (18 ani și 117 zile). Mijlocașul de la Borussia Dortmund este doar al doilea jucător din istoria Angliei care a câștigat primele 10 meciuri la națională, după Theo Walcott care a ajuns până la 14 partide cu victorie.

ADVERTISEMENT