News

Anglia renunţă la introducerea paşaportului de vaccinare: „Îl vom păstra ca opţiune de rezervă”

Anglia renunță la pașaportul de vaccinare. Urma să fie introdus până la finalul lunii septembrie.
12.09.2021 | 20:42
Anglia renunta la introducerea pasaportului de vaccinare Il vom pastra ca optiune de rezerva
ADVERTISEMENT

Pașaportul de vaccinare a atras multe critici pe toată planeta. După mai multe dezbateri, guvernul britanic a anunţat duminică că renunță la intenţia de a introduce un paşaport de vaccinare pentru a avea acces la cluburi de noapte şi la alte locuri foarte frecventate din Anglia.

„Nu mi-a plăcut niciodată ideea de a le spune oamenilor că trebuie să îşi arate documentele”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, la BBC, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Anglia renunţă la introducerea paşaportului de vaccinare

„L-am luat în considerare, aşa cum trebuia, şi îl vom păstra ca opţiune de rezervă, dar sunt bucuros să anunţ că nu vom continua cu planul de a introduce paşaportul de vaccinare”, a adăugat el.

Pașaportul de vaccinare urma să fie introdus în Anglia până la finalul lunii septembrie.

Acesta urma să ofere acces pe stadioane sau în discoteci. Au existat multe critici din partea sectorului cluburilor de noapte şi a unor deputaţi atât din majoritatea conservatoare, cât şi din opoziţie.

ADVERTISEMENT

Totodată, străzile din Londra au avut parte de proteste masive împotriva unei astfel de decizii.

Sajid Javid a spus că măsură nu mai este necesară în cele din urmă, dată fiind rata ridicată de vaccinare în Marea Britanie.

Aproape 81% din populaţia de peste 16 ani a primit două doze de vaccin. Totuși, în ultima perioadă au existat aproximativ 40.000 de cazuri noi zilnice.

ADVERTISEMENT

Premierul britanic Boris Johnson urmează să detalieze zilele viitoare planul în privinţa luptei împotriva pandemiei, petru lunile de iarnă.

Presa britanică transmite că vaccinarea în masă ar urma să aibă prioritate. , Se va iniția un program de administrare a rapelului şi se discută vaccinarea minorilor între 12 şi 15 ani.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a mai transmis că se dorește să fie eliminată obligaţia ca persoanele dublu vaccinate care vin din anumite țări să se supună test PCR la 2 zile după sosire.

ADVERTISEMENT