Sport

Anglia – România 1-0. Debutantul Căpuşă le-a făcut cadou un penalty englezilor. Tricolorii, meci peste aşteptări

Anglia a învins România după o pauză de 51 de ani. Englezii au marcat din penalty, după un fault comis de Căpuşă.
06.06.2021 | 17:51
Anglia  Romania 10 Debutantul Capusa lea facut cadou un penalty englezilor Tricolorii meci peste asteptari
ADVERTISEMENT
06-06-2021
15:54

Anglia - România 1-0 (Rashford 67)

Anglia a învins România, scor 1-0, într-un meci amical jucat la Middlesbrough. Marcus Rashford a marcat singurul gol al partidei, în minutul 68, după un penalty acordat în urma faultului debutantului Tiberiu Căpuşă. Englezii au mai avut o lovitură de la 11 metri, ratată de Jordan Henderson în minutul 78.

Min. 85 / Nedelcearu a fost schimbat cu Rus

Min. 84 / Chiricheş a scos de pe linia porţii lovitura de cap a lui Watkins

Min. 82 / Calvert-Lewin a fost înlocuit cu Watkins

Min. 79 / Au ieşit Cicâldău şi Păun şi au intrat Budescu şi A. Băluţă

Min. 78 / Florin Niţă a apărat lovitura de la 11 metri a lui Jordan Henderson. Penalty-ul a fost dictat în urma unui fault comis de Chiricheş.

Min. 75 / Au ieşit Rashford şi Shaw, în locul acestora intrând Lingard şi Trippier

Min. 74 / Ivan a ratat cea mai mare ocazie a României. Atacantul tricolorilor a tras puternic, în portarul englezilor

Min. 67 / GOOOL Anglia! Marcus Rashford deschide scorul din penalty. Lovitura de la 11 metri a fost obţinută după un fault al lui Căpuşă, debutant în naţionala României şi care a intrat pe teren cu 2 minute înainte

Min. 65 / Schimbări la ambele echipe: Ward-Prowes şi Sancho au ieşit, înlocuiţi cu Rice şi Bellingham (Anglia), Alibec şi Sorescu au ieşit, au intrat I. Hagi şi Căpuşă

Min. 47 / Niţă a scos în extremis mingea trimisă de Calvert-Lewin

Min. 46 / A început a doua repriză din Anglia – România. J. Henderson a intrat în locul lui Phillips

Pauză / Anglia şi România sunt la egalitate, scor 0-0

Min. 43 / Sorescu intră în careu şi şutează puternic, însă Johnstone a fost la post şi a parat

Min. 39 / Meciul a fost întrerupt câteva zeci de secunde după ce un suporter a intrat pe teren. Suporterul a fost scos de stewarzi de pe gazon şi escortat în afara stadionului

Min. 37 / Jadon Sancho a lovit transversala cu un şut în forţă din marginea careului

Min. 31 / Calvert-Lewin a trimis în bara transversală cu o lovitură de cap

Min. 29 / Păun reuşeşte al doilea şut al tricolorilor pe spaţiul porţii Angliei, însă Johnstone a reţinut fără probleme.

Min. 9 / Marin a tras pe mijlocul porţii, din poziţie ideală, după un contraatac bun al României

Min. 1 / A început amicalul Anglia – România

06-06-2021
14:51

Echipele de start la Anglia - România

Anglia: Johnstone (Brighton) – Godfrey (Everton), White (Brighton), Mings (Aston Villa), Shaw (Manchester United) – Grealish (Aston Villa), Phillips (Leeds United), Ward-Prowse (Southampton) – Rashford (Manchester United), Calvert-Lewin (Everton), Sancho (Borussia Dortmund). Antrenor: Gareth Southgate. Rezerve: Pickford (Everton), Ramsdale (Sheffield United), D. Henderson (Manchester United), Trippier (Atletico Madrid), Coady (Wolverhampton), J. Henderson (Liverpool), Lingard (West Ham), Watkins (Aston Villa), Bellingham (Borussia Dortmund), Kane (Tottenham), Rice (West Ham).

România: Niţă – Sorescu, Nedelcearu, Chiricheş, Camora – Stanciu, Marin, Cicâldău – Ivan, Alibec. Păun. Antrenor: Mirel Rădoi. Rezerve: Vlad, Iacob, Căpuşă, Ganea, Rus, Maxim, Moruţan, Hagi, Budescu, Olaru, A. Băluţă.

Meciul amical Anglia – România are loc duminică, 6 iunie, cu începere de la ora 19:00, pe stadionul Riverside din Middlesbrough, şi constituie ultima verificare pentru selecţionata condusă de Gareth Southgate înaintea startului la turneul final al EURO 2020.

România vine după o ruşinoasă şi neaşteptată înfrângere cu 1-2 suferită la Ploieşti într-un alt amical, împotriva Georgiei, primul eşec din istoria fotbalului nostru în faţa gruzinilor la nivel de reprezentative. Atmosfera în lot este una mai degrabă pesimistă, pentru că Anglia este la această oră una dintre cele mai puternice selecţionate din lume, nu numai din Europa.

ADVERTISEMENT

Tricolorii au dezamăgit în foarte multe dintre partidele jucate sub conducerea lui Mirel Rădoi, 11 la număr, pentru că numărul eşecurilor este ca niciodată de ridicat, şase, iar un joc în care să remarcăm aspecte pozitive reale nu am avut în afara acelei victorii din Austria, din Liga Naţiunilor, 3-2 la Klagenfurt.

Anglia – România Live Stream PRO TV

Partida Anglia – România se joacă duminică, 6 iunie, de la ora 19:00, la Middlesbrough şi va fi condusă de o brigadă de arbitri din Portugalia condusă de Tiago Martins. Va ploua în cursul zilei, cel mai probabil la orele prânzului, iar temperatura nu va depăşi 17 grade.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea Anglia – România se dispută duminică, 6 iunie, de la ora 19:00 pe stadionul Riveerside din Middlesbrough şi va fi televizată în direct pe canalul PRO TV, dar o mai puteţi urmări şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Mirel Rădoi schimbă mult în formula de start

Acesta este al doilea meci test al naţionalei Albionului care are loc pe Riverside Stadium, primul fiind 1-0 cu Austria pe 2 iunie. La ambele partide s-a permis accesul publicului în proporţie de 25 la sută din capacitatea stadionului, dar numai respectând regulile anti-COVID, care cer ca spectatorul ce va fi prezent la meci să aibă dovada efectuării unui test negativ în ultimele 48 de ore, indiferent dacă s-a vaccinat sau nu.

ADVERTISEMENT

După eşecul cu Georgia, Mirel Rădoi va schimba substanţial componenţa formulei de start. În locul lui Andrei Vlad între buturi ar putea apărea Florin Niţă de la Sparta Praga. În apărare se preconizează o singură schimbare, Rădoi fiind mulţumit de felul în care a evoluat la debut ca fundaş dreapta Deian Sorescu de la Dinamo. Lângă el, acelaşi cuplu de fundaşi centrali, Chiricheş – Nedelcearu, iar pe partea stângă Mario Camora e favorit în faţa lui Cristi Ganea.

Dilemele lui Gareth Southgate

La mijloc mai mult ca sigur Nicolae Stanciu va juca din primul minut alături de Răzvan Marin. Denis Alibec sau Andrei Ivan poate fi vârful, iar lângă el Budescu şi Ianis Hagi au cele mai mari şanse de a juca de la început. Rămâne de văzut cine va fi al treilea de la mijloc, Alexandru Maxim sau Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Gareth Southgate ştie că acesta este ultimul test înainte de EURO 2020 şi trebuie să afle în primul rând dacă mijlocaşul lui Liverpool, Henderson, e sau nu refăcut. Deja l-a pierdut în amicalul cu Austria pe fundaşul Trent Alexander-Arnold tot de la Liverpool, iar Harry Maguire merge la turneul final fără a se şti când va putea fi apt.

Ultimele două meciuri au fost câştigate de tricolori

Atacul Angliei este însă cel care îl sperie pe Mirel Rădoi. Puternicul Harry Kane este foarte greu de ţinut, iar rapizii Sancho şi Foden au şi un foarte bun control al balonului. Rashford sau Sterling sunt şi ei soluţii de mare valoare, aşa încât fundaşii noştri vor avea o misiune foarte grea.

Englezii vor să ne bată cu orice preţ. Este şi normal, pentru că nu au mai făcut-o din 1970, de la CM din Mexic, iar ultimele două confruntări oficiale, CM 1998 şi EURO 2000, au fost câştigate de tricolori, România fiind una dintre puţinele ţări cu palmares pozitiv în faţa Angliei.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT