Sport

Anglia și Croația, favoritele Grupei D. Câți bani câștigi dacă ocupă primele două locuri din clasament

Anglia și Croația au deschis Grupa D de la Euro 2020, în reeditarea semifinalei de la Mondialul din 2018. Britanicii și-au luat revanșa și sunt favoriți la calificarea de pe primul loc.
17.06.2021 | 21:41
Anglia si Croatia favoritele Grupei D Cati bani castigi daca ocupa primele doua locuri din clasament
ADVERTISEMENT

Anglia și Croația au pornit de la bun început cu cele mai mari șanse să încheie pe primele două locuri clasamentul Grupei D de la Euro 2020. Același lucru e valabil și după runda inaugurală, în care britanicii s-au impus cu 1-0. Singurul gol al confruntării de pe Wembley a fost marcat de Sterling, în minutul 57.

A fost revanșa perfectă pentru naționala lui Gareth Southgate, care a ratat prezența în finala Campionatului Mondial din 2018, atunci când, croații le-au luat fața englezilor, după o victorie obținută în extra-time, golul decisiv fiind înscris de Mario Mandzukic.

ADVERTISEMENT

În etapa a doua, Croația dă piept cu Cehia, de la ora 19:00, în timp ce Anglia intră joc de la ora 22:00, pe Wembley, contra Scoției. Ambele meciuri sunt programate vineri, 18 iunie.

Naționala Albionului, favorită să câștige Grupa D. Croația are șanse mari să vină în urma Angliei

Anglia și Croația au fost adversare și în ultima ediție de UEFA Nations League. Acolo, câștig de cauză a avut tot naționala Albionului, care a obținut patru puncte din duelurile cu vicecampioana mondială. A fost 0-0 la Rijeka și 2-1 pe Wembley.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va lua toate cele trei puncte și din partida cu Scoția, Anglia va obține biletele pentru optimile Euro 2020, acolo unde prima națională care a ajuns a fost Italia. Duelul de vineri, de pe Wembley, va reprezenta episodul numărul 11 din Anglia – Scoția. Naționala Albionului e în avantaj, cu șase victorii, două remize și două eșecuri.

Scoția nu a mai câștigat un meci împotriva Angliei din 1999, scor 0-1, în preliminariile lui Euro 2020, chiar pe Wembley. Selecționata lui Steve Clarke are urgentă nevoie de puncte, după ce în prima etapă a fost victima Cehiei, scor 0-2.

ADVERTISEMENT

Cum în joc mai sunt puse șase puncte,  orice este posibil în Grupa D, chiar și o posibilă clasare a Scoției pe locul 2, în spatele liderului Anglia. Pentru acest pronostic, Casa Pariurilor oferă o cotă de 40,00.

Cehia a făcut show în prima rundă și e rivala Croației la locul 2

Din Grupa D nu trebuie neglijată sub nicio formă reprezentativa Cehiei, care a avut o prestație entuziasmantă în fața Scoției. Naționala lui Jaroslav Silhavy s-a impus cu 2-0 grație unei „duble” de senzație a lui Patrik Schick, care a reușit performanța să înscrie de la centrul terenului în poarta lui David Marshall.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, putem spune că, vineri, de la ora 19:00, va avea loc derby-ul pentru locul 2 din Grupa D, între Croația și Cehia. Va fi pentru a patra oară în istorie când cele două selecționate se întâlnesc în meci direct.

Până acum, Croația nu a simțit gustul înfrângerii împotriva Cehiei. Vicecampioana mondială s-a impus de două ori, iar un meci s-a terminat cu rezultat de egalitate. Remiza a fost înregistrată în urmă cu cinci ani, la Euro 2016, atunci când cele două au fost adversare în Grupa C.

Cele două victorii ale croaților au venit în două meciuri amicale, disputate în 1996 și 2011. Pentru pronosticul Anglia termină pe locul 1, Cehia termină pe locul 2 în Grupa D, Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,50.


  • (P) 2,10 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Anglia să termine pe 1, iar Croația pe 2 în Grupa D. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT