Sport

Anglia vrea să repete isprava din finala Cupei Mondiale 1966. Harry Kane promite „o noapte de neuitat”

Fotbaliștii din naționala Angliei vor să cucerească primul trofeu important după 55 de ani și au un mesaj cât se poate de clar pentru fani: îi așteaptă „o noapte de neuitat”.
11.07.2021 | 17:10
Anglia vrea sa repete isprava din finala Cupei Mondiale 1966 Harry Kane promite o noapte de neuitat
ADVERTISEMENT

Prin vocea căpitanului Harry Kane, elevii lui Southgate le-au promis fanilor că vor face tot ce le stă în putință pentru a repeta isprava din finala Cupei Mondiale 1966, când naționala Albionului a reușit să cucerească trofeul, după o victorie uriașă, scor 4-2, împotriva Germaniei.

Suntem mândri că am reușit să ne facem suporterii fericiți după atâția ani grei și le promitem o noapte de neuitat”, este mesajul ferm al atacantului de 27 de ani înaintea partidei programate duminică, 11 iulie, la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra.

ADVERTISEMENT

Cu un gol în poarta Italiei, acesta îl va depăși pe Garry Lineker în topul golgheterilor Angliei la turneele finale. În momentul de față, cei doi sunt la egalitate, cu 10 reușite.

Finala Euro 2020. Harry Kane le promite englezilor „o noapte de neuitat”

Sir Geoff Hurst (marcatorul a trei goluri în finala Cupei Mondiale din 1966) are un loc special în istoria țării noastre. Este momentul de care ne amintim mereu cu plăcere.

ADVERTISEMENT

Suntem mândri că am reușit să ne facem suporterii fericiți după atâția ani grei și le promitem o noapte de neuitat. Știm că acesta este lucrul cel mai important și promitem să le oferim încă o noapte de neuitat”, a declarat Harry Kane, potrivit cotidianului The Sun, care l-au „îmbrăcat”, alături de colegii săi, în echipamentul naționalei Albionului din 1966.

Englezii, mai motivați ca niciodată! Ce le-a spus Gareth Southgate înaintea meciului cu Italia

De altfel, Gareth Southgate a avut grijă să-și motiveze suplimentar jucătorii printr-un discurs în care a comparat meciul din această seară cu bătăliile duse de trupele britanice în cel de-al Doilea Război Mondial, când naziștii au încercat – fără succes – să dea lovitura de grație pe Frontul de Vest.

ADVERTISEMENT

Avem atât de multe lucruri de care putem fi mândri. Pentru o insulă de mărimea noastră, avem o influență extraordinară în lume și trebuie să înțelegem acest lucru.

Mulți au încercat să ne invadeze, dar am avut curajul ca să facem față. Nu putem ascunde faptul că s-a simțit acel elan specific rezistenței din războiul mondial contra Germaniei”, a declarat selecționerul Angliei, făcând referire la  rezistența arătată de trupele britanice în fața asaltului Germaniei naziste.

ADVERTISEMENT

Și Mancini este optimist: „Din când în când câştigă tipul mai mic”

De cealaltă parte, selecționerul Italiei s-a amuzat copios pe seama fotografiei folosite de un cotidian scoțian pentru a-l motiva înaintea meciului cu eterna rivală și s-a arătat optimist în privința șanselor echipei sale de a cuceri titlul european.

Prima pagină a ziarului m-a făcut să zâmbesc în sinea mea. Anglia este mai puternică fizic decât noi. Sperăm că atributele pe care noi le avem vor fi calităţi mai importante.

Din când în când câştigă tipul mai mic. Asta ni s-a întâmplat în trecut şi sperăm că se va întâmpla din nou pe Wembley”, a declarat Roberto Mancini la conferința de presă.

ADVERTISEMENT