Sport

COSR refuză prezența celei mai bune schioare la Jocurile Olimpice! Ania Caill îl acuză pe Covaliu: “V-am crezut și mi-ați luat 4 ani din viață”

Ania Caill nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing. COSR și Federația au luat decizia de a lăsa locul vacant, deși schioarea a obținut calificarea grație rezultatelor din Cupa Mondială.
26.01.2022 | 15:54
COSR refuza prezenta celei mai bune schioare la Jocurile Olimpice Ania Caill il acuza pe Covaliu Vam crezut si miati luat 4 ani din viata
ADVERTISEMENT

Ania Caill este cea mai valoroasă schioare care reprezintă România. Cu toate acestea, sportiva nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice, după ce Federația Română de Schi și Biatlon și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au refuzat să o treacă pe liste.

COSR refuză prezența celei mai bune schioare la Jocurile Olimpice!

Halucinant este faptul că schioarea a deblocat un loc suplimentare datorită rezultatelor din Cupa Mondială, însă COSR a hotărât să lase acel loc vacant în loc să o trimită pe Ania Caill la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT
Dovada faptului că FRSB și COSR au refuzat prezența Aniei Caill și au lăsat locul vacant.
Dovada faptului că FRSB și COSR au refuzat prezența Aniei Caill și au lăsat locul vacant.

Ioan Achiriloaie pentru FANATIK: “Puiu Gaspar tratează Federația ca pe proprietatea lui”

Antrenorul Aniei Caill, Ioan Achiriloaie, a declarat pentru FANATIK că nu există niciun argument pentru această decizie și problema este una personală pe care secretarul general al Federației, Puiu Gaspar, o are cu sportiva:

“Nu am primit absolut nimic oficial de la COSR pentru această decizie. V-am spus, este problema personală a lui Puiu Gaspar. El tratează Federația ca pe proprietatea lui. Asta este dovada clară”, a spus Achiriloaie pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ania Caill, mesaj dur: “Să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil”

Ania Caill a avut un mesaj dur pe Facebook după ce a fost oficializată decizia COSR de a lăsa locul obținut de rezultatele sportive vacant:

“Federația română de Schi și biatlon împreună cu Comitetul Olimpic Sportiv Român au refuzat locul suplimentar. Această decizie este o mare lipsă de respect față de valorile sportive și olimpice, față de sportivi, față de culorile țării.

ADVERTISEMENT

Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni și să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil. Cu decizia asta au renunțat inclusiv la o bursă olimpică suplimentară pentru Olimpiada din Milano 2026.

“Despre COSR, nu am cuvinte să îmi exprim extrema dezamăgire pe care o simt”

Locul suplimentar adus României a fost după 4 ani de muncă și sacrificii enorme. Asta este dovada clară a rezultatelor mele care m-au urcat în clasamentul mondial. Asta este replica cea mai bună la spusele avansate de Puiu Gaspar.

ADVERTISEMENT

Da, am progresat enorm de 10 ani încoace, și da rezultatele mele la probele de viteză sunt de admirat și ironia este că s-ar fi putut profita de asta. Despre COSR, nu am cuvinte să îmi exprim extrema dezamăgire pe care o simt.

Mesaj pentru Covaliu: “V-am crezut și mi-ați luat 4 ani din viață. 4 ani în care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect”

În special către domnul Covaliu. Mi-ați promis acum 4 ani ca totul va fi bine și că voi fi în programul “samurai” organizat pentru Beijing. Greșeala mea a fost că am avut încredere în dumneavoastră, o greșeală pe care o voi regreta toată viața mea.

V-am crezut și mi-ați luat 4 ani din viață. 4 ani în care am suferit zi de zi din cauza unui sistem defect care nu ajută sportivii, 4 ani în care a trebuit să mă zbat la fiecare obstacol aruncat pe drumul meu de către propria mea țară…

“Sunt dezgustată să vad că răutatea și incompetența învinge în România”

Sunt dezgustată să vad că răutatea și incompetența învinge în România. Cei care au contribuit direct sau indirect la așa sistem, sunteți absolut toți niște complici.

Oameni buni vă rog să vă treziți, să vă zbateți pentru valorile voastre. Suntem în 2022, avem voie să credem, să vorbim, să ne zbatem pentru un viitor mai bun, mai frumos, mai sănătos”, este mesajul Aniei Caill pe rețelele de socializare.

Ania Caill se gândeşte să nu mai reprezinte România

FANATIK a anunțat săptămâna trecută că Ania Caill se gândește să nu mai reprezinte România din sezonul următor. Sportiva născută în Franța concurează pentru țara noastră de 10 ani, însă la ultimele competiții majore, Federația Română de Schi și Biatlon i-a refuzat în multe rânduri prezența.

Atunci, Ania Caill a reușit să schimbe situația și să participe, însă de această dată drumul ei spre Beijing este blocat. FANATIK a scris pe larg despre conflictul dintre Puiu Gaspar și Ania Caill înainte de Campionatele Mondiale de la Cortina D’Ampezzo, din 2021.

Jocurile Olimpice de la Beijing se desfășoară între 4 și 20 februarie. România va fi reprezentată la competiția supremă de 22 de sportivi, însă Ania Caill, cea mai valoroasă schioare, este lăsată în afara lotului.

  • 26 de ani are Ania Caill
  • 102 este locul ocupat de schioarea româncă în clasamentul mondial
ADVERTISEMENT