News

Animal agresiv, ce pare a fi o hienă, ucis de câțiva săteni din Galați! Imagini de coșmar și explicațiile specialiștilor

23.05.2020 | 13:09
Animalul a fost ucis de săteni. Sursa foto - captură facebook
ADVERTISEMENT

Un animal agresiv, ce pare a fi o hienă a fost ucis de câțiva săteni din Galați! Animalul făcea ravagii și ataca fără milă câteva stâne din zona de nord a judeţului de unde fura miei şi oi. În cele din urmă, acesta a fost prins de un cioban, pe care sălbăticiunea nu a ezitat și l-a atacat.

Animal agresiv, ce pare a fi o hienă, ucis de câțiva săteni din Galați!

Mai mulți săteni au reușit să-l prindă și să-l omoare. Specialiștii se contrazic acum în privinţa speciei din care face parte. De remarcat că animalul nu se speria și ataca atât ziua, cât şi noaptea. Acesta a mai omorât de-a lungul timpului păsări şi câţiva câini.

ADVERTISEMENT

Oamenii nu au ştiut despre ce este vorba până când un cioban a dat nas în nas că sălbăticiunea de talie mare (undeva în jurul a 40 de kilograme), iar aceasta a încercat să-i sară la gât.

Imagini de coșmar și explicațiile specialiștilor

„Nu ştiu ce animal era, că n-am văzut niciodată. N-avea păr pe el, numai pe cap, ca o coamă. Nu-i câine, domnule, are nişte dinţi! Şi a sărit aici în drum şi la cioban!

ADVERTISEMENT

L-am prins, aici, în drum. Noi veneam cu oile, să le băgăm înăuntru şi el venea din urmă. Băietul acela, care-l am la oi, era să sară-n gâtul lui. O dat cu băţu-n el. Când veneam cu oile la deal, el venea din urmă.

Mă, ce dracu-i mă asta?! Eu n-am văzut niciodată. Am zis întăi că-i câine! Ce câine, mă, când s-o zvârlit deodată aşa… Are două rânduri de dinţi”, a povestit proprietarul stânii.

ADVERTISEMENT

Din păcate, după ce l-au ucis, sătenii au ars cadavrul animalului, unul care arată ca o încrengătură între un câine, o hienă și un şacal. Interesant este că din imaginile filmate cu telefonul de unul dintre martori se poate vedea că animalul este de talie mare şi că nu are păr pe corp, ci doar o coamă impunătoare, cum au hienele.

Capul seamănă destul de bine cu al unei hiene, dar şi cu cel al unui câine de luptă, însă forma corpului nu este cea specifice unei hiene, ci mai degrabă cu cea a unui câine sau a unui şacal auriu.

ADVERTISEMENT

Totuși, acesta din urmă atinge rareori 20 de kilograme, în niciun caz 40, cât cântărea animal ucis în satul Oancea, ceea ce duce teoria pe o pistă falsă.

Vânătorii au spus că este hienă, dar acest animal nu trăieşte în Europa. Este posibil ca acesta să fii fugit dintr-un adăpost ilegal de peste Prut, din Republica Moldova, acolo unde era ţinut pentru lupte ilegale de canide, preferatele mafiei ruse a pariurilor.

„După toate probabilităţile este vorba despre o hienă, un animal care trăieşte în Africa. Am ajuns la concluzia că acest animal a venit de undeva din Republica Moldova, a traversat Prutul şi s-a aciuat lângă această stână. Probabil că cineva şi-a înfiinţat vreo grădină zoo clandestină şi probabil de acolo a scăpat acest animal“, a precizat Adrian Alexandru, director AJVPS Galaţi.

„Consider că nu este o hienă pentru că structura corpului este total diferită la hiene. Au capul masiv, altă dentiţie: Sigur, arată foarte ciudat. Părerea mea este că e vorba despre un câine sălbăticit, masiv ce e drept, care suferă de o boală a pielii, mai mult ca sigur o formă de râie”, a explicat Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi.

Localnicii se tem acum că animalul ar putea să nu fie singurul exemplar, aşa că le-au cerut autorităţilor să verifice pădurile din zonă. De altfel, un animal asemănător, care făcea prăpăd prin curțile localnicilor, a fost semnalat anul trecut în localitatea Pechea, tot din judeţul Galaţi.

VEZI VIDEO AICI

 

 

 

ADVERTISEMENT