News

Animalele venite din Serbia care terorizează un oraș din România. Atacă în haite și nu se feresc de oameni

Locuitorii unui oraș din România sunt disperați din cauza unor animale extrem de periculoase venite din Serbia. Acestea atacă în haite și nu se tem de oameni.
18.01.2023 | 23:55
Animalele venite din Serbia care terorizeaza un oras din Romania Ataca in haite si nu se feresc de oameni
Șacalii terorizează un oraș din vestul României. Atacă în haite și nu se feresc de oameni. Sursa foto: theatlantic.com
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, comunităţile din Deltă s-au plâns în repetate rânduri din cauza înmulţirii efectivelor de şacali. Aceștia atacă animalele din gospodării şi distrug culturile de legume din curţi.

Șacalii terorizează un oraș din vestul României. Atacă în haite și nu se feresc de oameni

Din păcate, situația din Dobrogea apare, treptat, și în alte zone ale țării. Se pare că România se transformă într-un teritoriu al şacalilor.

ADVERTISEMENT

Recent, în apropiere de Timișoara, aceste animale sălbatice au decimat o turmă de oi. Oamenii din zonă se plâng că pădurile din jur sunt pline de sute de exemplare.

În acest atac, aproape 70 de oi au fost ucise, la Giroc. Proprietarul turmei spune că paguba suferită este de 25.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Aceste animale ar veni din Serbia. Cel mai grav este faptul că şacalii au ajuns să nu se mai ferească de oameni.

”A fost un atac al şacalilor. E destul de greu de crezut ca nişte câini să omoare 67 de oi, într-un saivan. În ultimii ani, s-au înmulţit foarte mult”, spune Dan Vârtosu, viceprimar Giroc, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Atacuri ale șacalilor și în Arad sau Suceava

Timișoara nu este un caz izolat în ceea ce privește prezența acestor animale periculoase. Pe 11 ianuarie 2023, un crescător de oi din județul Suceava a rămas fără zeci de oi.

Atacul a venit noaptea. Din cele 240 de oi ale cetățeanului, 60 au fost ucise și 10 au suferit răni.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, crescătorul de ai a pus atacul pe seama unei haite de câini sălbăticiți. În schimb, medicul veterinar de la Circumscripția Șcheia, Cristian Teodoreanu, bănuiește, după cele văzute la fața locului, că este vorba de animale sălbatice, cel mai probabil șacali.

În noiembrie anul trecut, prezența șacalilor a fost depistată și în Arad. Oamenii care locuiesc în apropierea zonelor împădurite de lângă râul Mureș au afirmat că sunt terorizați. Ei s-au plâns că au început să le dispară animalele din curți.

Specialiștii spun că aceste animale au venit din Deltă, pe culoarul Dunării și pe culoarele marilor râuri, Olt și Mureș. În prezent, au ajuns că fie prezente în toate teritoriile de tip zonă umedă, de tip luncă a râului.

ADVERTISEMENT
Tags: