Life

Animalul a cărui carne este interzisă în România. Merge direct la export și nu-l găsești deloc în magazine. Se crește ușor și e un ajutor fără pereche în grădină. Străinii se bucură de gustul lui, unul de 10 ori mai bun decât al somonului sălbatic

Animalul, sacrificat pentru export, care se crește simplu. Are o carne de 10 ori mai delicioasă decât a somonului sălbatic.
18.05.2024 | 21:00
Animalul a carui carne este interzisa in Romania Merge direct la export si nul gasesti deloc in magazine Se creste usor si e un ajutor fara pereche in gradina Strainii se bucura de gustul lui unul de 10 ori mai bun decat al somonului salbatic
Animalul, sacrificat pentru export, care se crește simplu. Are o carne de 10 ori mai delicioasă decât a somonului sălbatic. Sursa foto: bbcgoodfood.com
ADVERTISEMENT

Animalul a cărui carne este interzisă în România. Merge direct la export și nu-l găsești deloc în magazine. Se crește ușor și e un ajutor fără pereche în grădină. Străinii se bucură de gustul lui, unul de 10 ori mai bun decât al somonului sălbatic.

Animalul, sacrificat pentru export, care se crește simplu. Are o carne de 10 ori mai delicioasă decât a somonului sălbatic

Animalul, sacrificat pentru export, care se crește simplu. Are o carne de 10 ori mai delicioasă decât a somonului sălbatic. Specialiștii spun că este foarte sănătoasă, are numeroase beneficii și se gătește extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

Una dintre păsările pentru care există o cerere foarte mare în străinătate este bibilica, care nu se află prea des în farfuriile românilor. Aceasta este crescută, în special pentru ouă și pui, pentru că în România nu sunt suficiente abatoare.

Din păcate, există un singur abator la Constanța, unde sunt sacrificate păsări numai pentru export. Foarte multe animale din această specie sunt tăiate peste hotare, motiv pentru care prețul la carcasă este unul destul de mare.

ADVERTISEMENT

Un singur kilogram de carne începe de la 45 lei și poate ajunge până la suma de 57 de lei. Potrivit lumeasatului.ro, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) arată că România aprovizionează piețele externe cu foarte multe animale și păsări.

În intervalul 1 ianuarie – 31 aprilie 2012 au ajuns în străinătate cai, măgari, catâri şi bardoţi vii autohtoni (175,2 tone), în valoare de 196.362 euro. În plus, fermele din țara noastră au dat către export galinacee, raţe, gâşte, curcani şi bibilici vii, în valoare de peste 8,97 milioane euro pentru o cantitate de 9.146 tone.

ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile pe care le are carnea de bibilică

Bibilica este o pasăre care are o carne gustoasă, considerată o delicatesă în multe bucătării internaționale. Consumul acestui animal aduce numeroase beneficii pentru sănătatea umană pentru că carnea sa este una slabă. Conține puțin colesterol și grăsimi.

De asemenea, conține mulți acizi grași nesaturați esențiali pentru organismul uman. Are rolul de a proteja sistemul cardiovascular. Reprezintă și o sursă bună de vitamina B6, ideală pentru funcționarea sistemului nervos.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din domeniul alimentar mai transmit că este săracă în calorii, având aproximativ 135 kilocalorii / 100 grame. În plus, nutriționiștii spun că are în compoziția sa multe vitamine (E, B1 și B12) și minerale, cum ar fi magneziu, calciu și fier.

Totodată, carnea de bibilică este fragedă, savuroasă și se pregătește foarte ușor: la grătar, la cuptor sau în tigaie. Gustul este asemănător cu cel al cărnii de vânat, însă este mai delicat. Este o sursă foarte bună de proteine pentru că ajută la dezvoltarea musculaturii.

ADVERTISEMENT