Life

Animalul care a invadat un oraş din România. „Îl auzim foşnind, iese noaptea”

Animalul care a invadat un oraș din România de câțiva ani. Apare mai mult noaptea și localnicii sunt obișnuiți cu acesta.
26.06.2024 | 18:54
Animalul care a invadat un oras din Romania Il auzim fosnind iese noaptea
Ce animal a invadat un oraș din România. Sursa foto: Facebook, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul care a invadat, în ultimii ani, un oraș din România. Localnicii deja sunt obișnuiți cu prezența acestuia și au grijă să-l hrănească. A apărut după ce nivelul de poluare a devenit mai scăzut.

Animalul care a invadat un oraş din România. Locuitorii s-au obișnuit cu el

Un oraș industrial din România a fost invadat de un animal surprins în imagini care au devenit virale în mediul online. În fiecare noapte, aceste vietăți își fac apariția, iar numărul lor a devenit tot mai mare în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre orașul Hunedoara. Cu mult timp în urmă, în anii ’70, orașul se număra printre cele mai poluate din România. Zeci de mii de oameni munceau în combinatul siderurgic. Râul Cerna era și el afectat de combinat și de uzinele și minele din Teliuc.

Din acest motiv, erau aproape mereu nori de praf cauzați de coșurile de fum și de furnale. Pentru a diminua poluarea, autoritățile de atunci au decis să planteze în oraș mii de copaci. Totodată, localnicii aveau mereu grijă de grădinile care erau amenajate în spatele blocurilor.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, nivelul poluării a înregistrat o scădere semnificativă, astfel că multe animale sălbatice revin în zonă. În Hunedoara a apărut, de ceva timp, un animal pe care localnicii îl văd tot mai des.

Aricii au apărut în număr mare în spațiile verzi din acest oraș. Cei mai mulți localnici sunt deja obișnuiți cu prezența lor. Mai mult, unii chiar au grijă să le lase mâncare și apă în grădinile aflate între blocuri.

ADVERTISEMENT

Aceste animale se hrănesc cu viermi, melci, limacși, urechelnițe, omizi sau gândaci. Aricii preferă locurile umbroase, dar și pășunile înalte sau grădinile unde iarba este deasă.

Puii de arici nu sunt speriați de oameni și par să se bucure de faptul că aceștia le pun la dispoziție apă și mâncare. În schimb, animalele adulte sunt ceva mai precaute.

ADVERTISEMENT

 “Îi vedem mai mult noaptea, ieșind din ascunzătorile lor, în zonele verzi și chiar pe aleile și așa puțin circulate din vecinătatea lor.

Alteori îi auzim foșnind prin tufișuri. De obicei, adulții sunt mai precauți, însă puii de arici nu se sperie de noi”,  a spus un localnic, potrivit Adevărul.

Lunile de primăvară reprezintă sezonul de împerechere al aricilor. În lunile iunie – iulie, aceștia dau naștere puilor. De obicei, se nasc între doi și cinci pui. Unii arici hibernează în timpul iernii.

ADVERTISEMENT