Life

Animalul care a speriat pe toată lumea. Oamenii au crezut că aduce lucruri rele peste ei

Apariție rară printre oameni. Un animal i-a speriat pe toți. Lumea nu a știut despre ce este vorba și mulți au crezut că aduce ghinion
26.03.2023 | 08:30
Animalul care a speriat pe toata lumea Oamenii au crezut ca aduce lucruri rele peste ei
Animalul care a speriat pe toată lumea prin apariția lui. Sursa foto - Parcul Național Apuseni, facebook
ADVERTISEMENT

Mai mulți oameni au fost martorii unui eveniment aparte. O apariție rară i-a făcut pe toți să rămână cu gura căscată. Nu a mai durat mult până când oamenii s-au speriat. Mulți dintre ei au crezut că pasărea pe care o văd în fața ochilor aduce, de fapt, rele și ghinioane.

Cum a reușit o pasăre să-i sperie pe toți cei care au văzut-o

În fapt, discutăm despre o apariție nu rară, ci una foarte rară. De altfel, șansele să vezi vreodată o rândunică albă sunt aproape nule. Ai nevoie de câteva vieți bune pentru a putea spera la o asemenea minune.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mai mulți scoțieni au putut observa miracolul. S-a întâmplat chiar în satul Rhynie din Aberdeenshire. În fața ochilor lor, o rândunică albă s-a amestecat printre alte câteva obișnuite.

Experții spun că a fost una dintre puținele exemplare de păsări albinoase care au apărut în Marea Britanie. Ornitologii englezi spun că nu le-a venit să creadă.

ADVERTISEMENT

Oamenii n-au fost însă la fel de încântați. Unii dintre ei au crezut că aceasta nu vine deloc cu vești bune. Au fost liniștiți destul de repede de ornitologul Steve Copsey. Bărbatul le-a cerut să rămână calmi și le-a spun că pasărea nu le poate face nimic rău.

El a fost primul care a văzut rândunica albă. Acesta a explicat că lucrează în domeniu de peste 20 de ani, dar nu a mai observat până în prezent așa ceva.

ADVERTISEMENT

“Urmăream un stol de rândunele care s-au așezat pe un cablu și printre acestea se afla și cea albă. A fost incredibil!”, a declarat Copsey pentru presa locală.

Animalul care a speriat pe toată lumea randunici
Apariția rară de pe cer. Sursa foto – Dave Soons

Animalul care a speriat pe toată lumea randunici

În realitate, vorbim despre o mutație genetică, dar una care apare în cazuri foarte rare la păsări. Mai exact, potrivit experților, un exemplar la câteva milioane ar putea să sufere de albinism. Motivul pentru care penele, dar și părțile corpului păsării sunt complet albe este lipsa pigmentului de melamină.

ADVERTISEMENT

De remarcat că păsările care sunt complet albe au câteva probleme. Astfel, acestea au vederea mai slabă și pene fragile la aripi și la coadă. Tocmai de aceea, multe dintre ele rămân singuratice. Ele nu reușesc să se adapteze și pentru că această fragilitate a penelor le reduce, de fapt, abilitatea de a zbura în stoluri.

Mai mult decât atât, păsările care suferă de albinism sunt de obicei chinuite de cele obișnuite din aceeași specie. Totuși, în cazul de față, rândunica albă care i-a speriat pe scoțieni pare că a reușit să se integreze foarte bine printre celelalte păsări.

ADVERTISEMENT