Life

Animalul care mănâncă șerpi veninoși și poate ucide chiar și un leu. Oamenii ar trebui să păstreze distanța față de el

Animalul care ucide fără milă leii și se hrănește cu pitoni sau cobre. A fost desemnat de Cartea Recordurilor drept cel mai agresiv animal din lume.
22.05.2024 | 18:59
Animalul care mananca serpi veninosi si poate ucide chiar si un leu Oamenii ar trebui sa pastreze distanta fata de el
Care este cel mai agresiv animal din lume. Creatura poate mânca inclusiv lei și șerpi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că leul este regele animalelor. Ei bine, legea junglei este neiertătoare și se pare că până și leul își are nașul. Nu multă lume știe, dar există un animal care ucide leii și castrează bivolii.

Unde trăiește cel mai agresiv animal din lume

Surprinzător sau nu, nu leul este cel mai agresiv animal din lume. Regele junglei, așa cum i se mai spune, devine, la un moment dat, pradă pentru un alt animal.

ADVERTISEMENT

Regnul animal este surprinzător și complex, iar în vârful piramidei celor mai agresive animale se află bursucul australian. Potrivit celor de la Scientific American, agresivitatea lor este consemnată și în Cartea Recordurilor.

Așa cum le spune și numele, acești bursuci locuiesc preponderent în Africa. Însă, câteva astfel de familii se găsesc și în Asia. În unele zone, bursucii africani mai poartă numele și de bursuci de miere.

ADVERTISEMENT

Aceste mamifere adoră mierea și pare că au fost dotate cu ghearele perfecte pentru a desface stupii. Tot ghearele ascuțite i-au ajutat să devină cele mai agresive animale din lume.

Bursucul african are abilități uimitoare de luptă și de supraviețuire. Aproape că este imposibil ca un alt animal să îl bată. În cazul în care este prins de blană într-o bătălie, acesta se răsucește și își atacă dușmanul fără milă.

ADVERTISEMENT

Bursucul african ucide lei și se hrănește cu șerpi periculoși

Bursucul african nu stă prea mult pe gânduri atunci când simte pericolul. Acesta ripostează imediat și nu există animal pe care să nu îl fi răpus. Sunt destul de cunoscute cazurile în care acești bursuci au atacat hiene, tigri, crocodili și chiar și lei.

Violența bursucilor africani nu cunoaște limite. Aceste animale pot mânca într-o clipită chiar și șerpi. De multe ori, cobrele, pitonii sau alți șerpi periculoși nu reprezintă decât o simplă hrană pentru ei.

ADVERTISEMENT

Loviturile bursucilor africani sunt rapide și puternice. În 1947, potrivit atlas-georgrafic.net, un astfel de bursuc a fost zărit în timp ce castra un bivol adult. Loviturile sale agere continuă că castreze și în prezent zebre, antilope, chiar și oameni.

Periculozitatea acestui bursuc african este cunoscută în toată lumea. Tocmai de aceea, numele lui este trecut în Cartea Recordurilor în dreptul celui mai periculos animal din lume.

ADVERTISEMENT