Life

Animalul care mimează perfect sunetele făcute de bebeluși. Poate imita perfect și zgomotele scoase de aparate

Există un animal care mimează perfect sunetele făcute de bebeluși. Poate imita perfect și alte zgomote pe care le aude în jurul lui.
16.06.2023 | 10:22
Animalul care mimeaza perfect sunetele facute de bebelusi Poate imita perfect si zgomotele scoase de aparate
Animalul care mimează perfect sunetele făcute de bebeluși. Sursă foto: Hepta, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un animal care mimează perfect sunetele de bebeluși? Este unic în lume, iar printre altele, mai poate scoate și sunete precum cele ale unei camere de fotografiat, ale unui laser, ori ale unui fierăstrău.

Animalul care mimează perfect sunetele făcute de bebeluși

Unde se găsește acest animal și ce are atât de special? Este vorba despre pasărea Liră care locuiește în pădurile din sud-estul Australiei. Corpul ei seamănă cu cel al unei găini, iar penele sunt și ele extrem de deosebite.

ADVERTISEMENT

Dincolo de faptul că pasărea Liră imită perfect sunetele de bebeluși, aceata este cu mult mai complexă. Să aflăm deci câteva detalii interesante despre ea. În primul rând, aceasta se hrănește cu insecte, viermi, semințe, dar și păianjeni.

Se hrănește singură, iar uneori masculii și femelele se hrănesc chiar și reciproc, arată australian.museum. Ce alte sunete mai mimează această pasăre în afară de cele de bebeluși? Sursa citată spune că această pasărea mimează în general tot ce se aude.

ADVERTISEMENT

Astfel, e posibil să imite sunete precum o drujbă, un motor de mașină, un lătrat de câine și nu numai. De asemenea, pasărea fluieră, poate să țipe. Totodată, ea poate ajunge chiar la anumite note extrem de înalte.

Lucruri interesante despre pasărea Liră

Un alt lucru interesant despre această pasăre este că înmulțirea se face odată pe an, în perioada aprilie-octombrie. În același timp, femela își construiește singură cuibul și are grijă mai departe de pui.

ADVERTISEMENT

Ce o face atât de unică? Dincolo e gama enormă de sunete pe care le emite, printre care și cele de bebeluși, pasărea poate să meargă și înainte și înapoi. De asemenea, coada ei ajunge la mărimea maximă de abia după șapte ani.

Printre altele, sursa citată scrie că pasărea poate să reproducă sunetele a 20 de specii de animale diferite. De asemenea, orice sunet îl aude, chiar și o singură dată, îl poate mima fără niciun fel de problemă. Iar pe unii i-ar putea induce în eroare acest lucru.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că există în lume numeroase animale spectaculoase de care poate nici nu am auzit. Chiar în urmă cu nu foarte mult timp, un animal extrem de rar și-a făcut aparțin într-o zonă globului, fiind văzut pentru a doua oară în ultimul secol.

ADVERTISEMENT