News

Animalul care nu avea ce căuta în România. A făcut un adevărat masacru în Deltă

Animalul care i-a băgat în sperieți pe oamenii din Delta Dunării. Nu știe de frică și atacă ziua în amiaza mare. A ucis mai multe specii
10.03.2023 | 18:00
Animalul care nu avea ce cauta in Romania A facut un adevarat masacru in Delta
Animalul care nu avea ce căuta în România, cum a ajuns pe teritoriul nostru. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Probleme din ce în ce mai mari cu șacalii în România. De data aceasta, oamenii din Delta Dunării au ajuns la capătul răbdării. Nu este pentru prima oară când aceștia au transmis autorităților că se simt în pericol din cauza acestor animale.

Ce animal a produs panică în Delta Dunării

De altfel, mai mulți specialiști au transmis că șacalii fac un adevărat masacru în fauna locală. Oamenii au tras un semnal de alarmă în debutul primăverii și au explicat pericolul.

ADVERTISEMENT

Culmea, șacalii, originari din Asia și Africa par că se simt de minune în ultima perioadă în Delta Dunării. Aceștia continuă să se înmulțească în regiune, dar mai ales devin din ce în ce mai agresivi. Par să nu știe de frică și nu se feresc să atace ziua în amiaza mare.

Prădător cu sânge rece, șacalul ucide căprioarele din Deltă, dar nu se oprește aici. Din nefericire, probleme serioase sunt și în cazul unor specii de păsări care aleg să își construiască cuibul pe sol.

ADVERTISEMENT

Acestea cad pradă destul de ușor, nefiind obișnuite până acum cu un asemenea pericol. La fel se întâmplă și cu vidrele. De altfel, încă de anul trecut, autoritățile din zonă au transmis că vor încerca să reducă numărul șacalilor din zonă.

Nu a durat mult până când vânătorii au luat la pas zona Enisala. Vorbim despre o porțiune situată lângă Lacul Razelm, loc unde oamenii au transmis că șacalii au ajuns până în apropierea gospodăriilor. În miezul nopții, fiarele sălbatice n-au ezitat și au atacat animalele din curți

ADVERTISEMENT

„Ne mănâncă găinile, mieii, caprele, viţeii şi aşa mai departe. După cum v-am zis, a scăpat de sub control”, a precizat un vânător.

De remarcat că șacalul s-a adaptat foarte repede la condițiile din Delta Dunării. Au spus acest lucru chiar și cei din echipele de vânătoare care au explicat că au găsit în mai multe locuri atât urmele lor cât și resturi de animale.

ADVERTISEMENT

Au trecut mai bine de 15 ani de când localnicii au solicitat ajutor. Prin 2005 au fost zăriți primii șacali, aceștia ajungând pe teritoriul României din stepele Rusiei.

Nu s-au oprit aici și șacalii au ajuns până în Suceava, Maramureș și chiar Brașov. A făcut lucrul acesta și pentru că nu are un prădător natural. S-a mişcat în voie şi a reușit aproape să elimine populația de căprioare din Delta Dunării.

ADVERTISEMENT