Animalul care ar putea dispărea din România în viitor. Specia este în pericol din cauza tăierii copacilor, după cum spun specialiștii. Este vorba despre o pasăre impresionantă.
Un animal rar este pe cale să dispară de la noi din țară. Potrivit specialiștilor, de vină pentru acest lucru este omul. Este vorba despre bufnițe, care sunt tot mai rare în România.
Bufnițele sunt animale fascinante. Își pot întoarce capul până la 270 de grade, iar penele de pe picioarele lor sunt foarte groaze și le protejează împotriva rozătoarelor, dar și a șerpilor.
În ultimii ani, acestea nu mai există într-un număr foarte mare în România. Bufnițele nu mai au unde să-și facă cuiburi din cauza faptului că se taie copacii, însă și lipsa hranei duce la dispariția lor.
Astfel, bufnițele se îndreaptă către orașe pentru a căuta hrană. “Într-o dimineaţă când mi-am dus copilul la şcoală erau vreo 7-8. Gunoiul din oraş probabil le atrage”, a spus femeie, potrivit Observator News.
În timpul iernii, dar și primăvara, este posibil să apară bufnițe prin orașe. Cu toate acestea, prezența lor aduce și avantaje, deoarece se hrănesc cu rozătoare.
Din păcate, bufnițele ar putea să dispară de la noi din țară în viitor, după cum susțin specialiștii. Arborii pe care acestea se adună în sezonul rece sunt tăiați, astfel că sunt nevoite să găsească alte locuri.
“În primul rând, tăierea arborilor pe care aceştia se adună în timpul iernii, respectiv, de multe ocazii am constatat construcţii care se fac în zona acestor aglomerări şi, prin deranjul provocat, evident, ciufii se dispersează sau părăsesc definitiv aceste locuri de adunare”, a spus ornitologul Daroczi Szilard.
Insecticidele și pesticidele utilizate în agricultură reprezintă un pericol și mai mare, după cum a spus ornitologul Zeitz Robert. Acestea pot să aibă efecte negative asupra bufnițelor, care se hrănesc și cu insecte
“Acest fapt se datorează calităţii habitatului, folosirea insecticidelor, a pesticidelor în agricultură care duc automat la scăderea cantităţii de insecte care sunt hrană la păsări”, a explicat specialistul.